Duben

Zajímavosti uživatele falm

falm

falm zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Martin

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 5
Všimli jste si, že v titulcích není uvedeno, kdo hrál prof. Eddingtonovou?
Podle všeho je to Kateřina Frýbová.
Východoněmecká zelevize NDR pořad vysílala od roku 1972 na programu DDR1. Byl natolik populární, že po znovusjednocení Německa jej převzala televize ARD. Ovšem po odvysílání 10 dílů byla jeho produkci v roce 1992 ukončena.
Na dvou fotografiích z šesti se pod otazníky, v roli mladičkého příslušníka VB, skrývá Jan Kotva.
Celkově se jeho role, herectví, částečně i vzhled, podobají roli mladého příslušníka Vladimíra Pucholta - z filmu Svatba jako řemen. Tento ovšem vznikl až o rok později.
Služební román (Služebnyj roman)
Přidáno: 10.3.2015
Film se v řadě lokací, ale především v ateliéru, natáčel tzv. mnohakamerovm systémem. V podstatě danou scénu snímaly tři kamery najednou na film - jako v televizi inscenace. To sice urychlilo natáčení a pro herce přinášelo možnost se rozehrát ve větších celcích, na druhu stranu to mělo svá obrazová i kameramanská omezení.
Tento svůj systém "mnohakamerového natáčení" režisér Rjazanov dovedl do maxima ve svém dalším filmu Garáž. Pak však tento styl z důvodu omezené kinematografičnosti opustil.
Všechno nebo nic
Přidáno: 13.7.2022
V tomto filmu měla svoji "roli" také tzv. cyklistická motorka. Speciálně upravená dvousedadlová JAWA. Vpředu pochopitelně řidič, zadní sedladlo bylo otočné o 180 stupňů. Na něm seděl kameraman s kamerou. Mezi nohami měl kus půlkulaté opory, které se mohl přidržovat jednou rukou. Za zády měl pak půlkulatou vysokou tyč na uchycení mikrofonu.
Byl to doslova unkát sportovní redakce ČST. A byl to československý "vynález" a doklad šikovných rukou.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178398
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10