Duben

Zajímavosti uživatele miklus

miklus

miklus zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 661
A-Team (The A-Team)
Přidáno: 8.9.2009
Do role velitele skupiny, Hannibala Smithe, zvažovali obsadit herce Jamese Coburna.

Templetona Pecka hraje v pilotním díle Tim Dunigan. Tvůrci se ale brzy rozhodli nahradit ho o něco starším Dirkem Benedictem. Zdůvodnili to tím, že Duniganovi by nikdo nevěřil, že někdy sloužil ve Vietnamu.

Pro George Pepparda byla tato role a následný úspěch štěstím, protože poslední období sedmdesátých let se mu nedařilo upoutat pozornost filmovými rolemi. Největší popularitu ale seriál přinesl Mr. T.


Zkratka jména postavy, kterou Mr. T hraje znamená Bad Attitude (hraje postavu jménem B. A. Baracus).


Mezi George Peppardem a Mr. T nepanovaly během natáčení zrovna přátelské vztahy. Ty se ještě zhoršily, když se Peppard dozvěděl, že Mr. T bere větší honorář než on sám. Ke konci natáčení spolu ti dva v zákulisí vůbec nemluvili.


Většina epizod byla natáčena jen pár týdnů před jejich premiérovým vysíláním na obrazovce.
A-Team (The A-Team)
Přidáno: 2.6.2014
Seriál se do češtiny daboval v roce 1995. Dabér B.A. Baracuse, Bohuslav Kalva, měl v té době 55 let. Herci postavy přitom bylo v době natáčení série pouze třicet let.
A-Team (The A-Team)
Přidáno: 2.7.2014
Do role Hannibala byl jako první zvažován herec James Coburn. Nakonec padla volba na Georga Pepparda.
A-Team (The A-Team)
Přidáno: 13.7.2014
V epizodě "Steel" projde kolem Dirka Benedicta postava převlečená za robota ze seriálu Battlestar Galactica. Je to narážka na to, že v této sérii Dirk Benedict předtím hrál. Záběr, jak postava kolem něj prochází, se v celé první sérii ukazuje během úvodní melodie.
A-Team (The A-Team)
Přidáno: 22.7.2014
Ani z jedné epizody jsme se nedozvěděli, jak se Murdock jmenuje křestním jménem.
Když strýc Fester provádí své pokusy, vždy dojde k velkému výbuchu. Scéna z výbuchem však byla natočena pouze jednou, v první epizodě. Pro každý další výbuch jednoduše použili záběr z úvodního dílu.
Agent WC 40 (Spy Hard)
Přidáno: 26.3.2010
Originální titul "Spy Hard" je odkazem na film Smrtonosná past (jenž zní v originále Die Hard).
Amadeus
Přidáno: 21.11.2018
Režisér Forman počítal s obsazením do tohoto díla i s Václavem upírem Krejčím. Dal mu ale podmínku, že si musí oholit své vousy. Krejčí to však odmítl, a tím o roli přišel.
Anděl na horách
Přidáno: 17.3.2015
Na natáčení tohoto snímku vzpomínala Stella Zázvorková v jedné ze svých knih. Zmínila, že nejen hlavní herci, ale polovina natáčecího štábu skončila díky kruté zimě a ledovce s nějakou tou končetinou v sádře. Když chodila se sádrou i paní Zázvorková, kolegové si ji žertem dobírali, že chodí jako kružítko.
Arabela
Přidáno: 2.11.2009
Televiznímu štábu se nepodařilo dát dohromady skupinu sedmi lidí malého vzrůstu, takže trpaslíků nikdy není všech sedm pohromadě. Po odvysílání série se báli, že si toho diváci všimnou, ale nikdo si nestěžoval.

V sousedním Německu je seriál známý pod titulem Pohádková nevěsta (Märchenbraut).
Arabela
Přidáno: 10.3.2010
V jednom rozhovoru zavzpomínal Jiří Lábus na natáčení. Uvedl, že mu po prvním odvysílání chodily dopisy od dětských diváků. Někteří z nich mu psali, že Rumburakovi fandí. Podle svých slov jim odepisoval, že patří do polepšovny.
Arabela
Přidáno: 31.10.2013
Všimněte si situace, když se Arabela s Petrem chtějí políbit. Vždy je předtím něco nebo někdo vyruší, a tak jejich polibek přijde až v závěrečném díle.
Arabela
Přidáno: 14.11.2015
Čarodějnici zde ztvárnila Jana Andresíková. Když přijala tuto roli, byla po autohavárii a měla z této nehody poraněná záda. Měla od lékařů za úkol se šetřit. Při natáčení jedné scény však nešťastně upadla a vypadalo to s ní chvíli zle. Naštěstí se tehdy ze všeho dostala a roli dohrála.
Ve vzpomínkovém pořadu vzpomínali členové štábu na natáčení s úsměvem, hlavně v souvislosti s Jiřím Lábusem. Při některých náročnějších scénách byl s představitelem Rumburaka trošku problém. Bojí se totiž výšek a neumí plavat.


Toto pokračování je poslední televizní rolí legendárního Františka Filipovského.
Herec Jiří Sovák trpěl při natáčení dost velkými bolestmi. Mohla za to nehoda z roku 1983, kdy ho srazilo auto a podstoupil operaci. Sám o tom říkával: Jsem celej zdrátovanej. Když jela kamera, tak na sobě jako profesionál nedal žádné bolesti znát. Ale po každém skončeném záběru si musel kvůli bolestem sednout a chvíli odpočívat.
Role v tomto seriálu byla poslední i pro herce Karla Effu. Dostal zde menší roli a když natáčel, byl již dost nemocný.
Seriál se z velké části natáčel na Mallorce. Zde se musel kvůli práci přestěhovat celý štáb i většina herců.
Archa bláznů (Archa bláznů aneb Vyprávění z konce života)
Přidáno: 4.8.2023
Film byl natočen v letech 1969 a 1970, pak pozastaven na příkaz ředitele Filmového studia Barrandov Jaroslava Šťastného po dohodě s ústředním dramaturgem studia Ludvíkem Tomanem. Dokončen a uveden byl až v listopadu 1990, v úvodních titulcích je copyright 1990.
Ať žijí duchové!
Přidáno: 1.7.2017
Speciálně na Krakovci se natočilo mnoho scén a záběrů, které se kvůli tehdejší cenzuře do filmu nedostaly. Všechny legrácky pak byly součástí knihy, která byla po uvedení filmu na základě scénáře uvedena.
Babí léto
Přidáno: 20.6.2016
Nějakou dobu před začátkem natáčení zavolal Vlastimil Brodský Stanislavu Zindulkovi, aby ho informoval, že si spolu zahrají. Na konci rozhovoru prohlásil:"Ale budeš tam hrát jen se Stellou Zázvorkovou, já už budu tou dobou mrtvý". Byl to Brodského typický černý humor, tímto i okomentoval svůj zhoršující se zdravotní stav.
Babí léto
Přidáno: 2.7.2016
Režisérovi Vladimíru Michálkovi se zpočátku scénář vůbec nelíbil a odmítl film natočit. Přesvědčil ho až postoj scénáristy Jiřího Hubače. Ten souhlasil se změnami ve scénáři podle režisérových připomínek.
Banánový Joe (Banana Joe)
Přidáno: 10.3.2010
Scénář filmu napsal sám Bud Spencer, a to pod civilním jménem Carlo Pedersoli.

Část snímku se natáčela v kolumbijské Cartageně. Filmaři využili komparz přímo z Cartageny.
Batman
Přidáno: 10.12.2009
Pro Michaela Keatona nebylo natáčení v kostýmu vůbec příjemné. Kostyméři úplně zapomněli udělat v netopýřím obleku spodní zip, takže navlečený herec nemohl jít ani na záchod.
První série u nás premiérově poprvé běžela již na jaře roku 1992, na tehdejší Československé televizi.
Big Ben (Der Bulle von Tölz)
Přidáno: 2.9.2010
Herec, jenž ztvárnil strážmistra Pfeiffera, tragicky zemřel počátkem roku 2006. Po odchodu z jedné restaurace nešťastně upadl ze schodů a vážně si poranil hlavu. Život mu bohužel nezachránil ani okamžitý převoz do nemocnice.

Když televize Sät.1 zjistila obrovský nárust sledovanosti série, začala s neustálými reprízami. Než byla hotova výroba nové epizody, Sat.1 vždy odreprízovala všechny starší. A takto pořád dokola. Herecký představitel hlavního hrdiny Bena proto poslal vedení televize dopis s žádostí, aby s reprízami přestali a nechali diváky oddychnout. Mněl dojem, že časté reprízy jsou spíše na škodu. Televize mu ale nevyhověla.
Big Ben (Der Bulle von Tölz)
Přidáno: 31.10.2013
Herečka, hrající Benovu kolegyni Sabrinu, ukončila koncem roku 2005 smlouvu k natáčení dalších dílů. Důvodem byly její otevřené stížnosti na výši platu.
Během natáčení všech dílů nepanovala žádná pohodová atmosféra. Často docházelo k ostrým hádkám mezi členy štábu a Budem Spencerem, kterému na seriálu velice záleželo. Bud Spencer byl tou dobou také zasažen smrtí svého přítele - režiséra známého pod pseudonymem Steno.
Německý titul série zní: "Jack Clementi - stačí zavolat" (Jack Clementi-Anruf Genügt).
Během natáčení všech dílů nepanovala žádná pohodová atmosféra. Často docházelo k ostrým hádkám mezi členy štábu a Budem Spencerem, kterému na seriálu velice záleželo. Bud Spencer byl tou dobou také zasažen smrtí svého přítele - režiséra známého pod pseudonymem Steno.
Při natáčení všech dílů nepanovala na place žádná pohodová atmosféra. Často docházelo k ostrým hádkám mezi členy štábu a Budem Spencerem, kterému na seriálu velice záleželo. Bud Spencer byl tou dobou také zasažen smrtí svého přítele - režiséra známého pod pseudonymem Steno.

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

11:30 - 12:25

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

11:30 - 12:25

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190695
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377365
Obsahů a biografií: 178513
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10