Duben
ohodnotit

Aeon Flux

Æon Flux

Rok:
2005
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
10.11.2005
„Charlize Theron jako vražedkyně, která se ve světě budoucnosti ocitá před osudovým rozhodnutím.“
Popis / Obsah / Info k filmu Aeon Flux
V roce 2011 zabil neznámý virus 99 procent světové populace. Vědec Trevor Goodchild (Marton Csocas) vyvinul lék. Pět miliónů lidí, kteří přežili, žije v Bregně, posledním městě na Zemi. Nad městem se vznáší památník na připomínku toho, co přežili. Nazývá se Relikviář. Goodchildova dynastie vládne už přes 400 let. Je to krutá vláda. Lidé mizí a ostatní musí poslouchat a mlčet. Proti této utlačovatelské vládě povstala skupina rebelů. Říkají si Monykéni.

Rok 2415.
Aeon Fluxová, mladá žena bojovnice patřící k Monykénům, dostává od jejich vůdkyně "Hybatelky" (Frances McDormand) úkol. Zničit vládní pozorovací středisko, které sleduje všechny obyvatele Bregny a zameřuje Monykény. Aeon tento úkol splní a chce jít na večeři ke své sestře Uně (Amelia Warner) a jejímu příteli Claudiovi (Nikolai Kinski). Její sestra je ale zabita vládní policií.

Po čase zadává Hybatelka Aeon nový úkol - zlikvidovat předsedu Trevora Goodchilda. Aeon si bere na pomoc svou přítelkyni Sithandru (Sophie Okonedo), která je také velmi dobrá bojovnice (Aeon ji sama učila a cvičila) a místo nohou má inplantáty lidských dlaní. Tak jdou spolu do akce. Po překonání, na pohled krásné a mírumilovné zahrady, která je plná pastí a smrtících zbraní, se rozdělí.

Ve vládní budově probíhá porada, řeší se Monykéni a jeden z vládních činitelů Giroux (Paterson Joseph) se dost pohádá s Orenem Goodchildem (Johny Lee Miller), Trevovorovým bratrem. Poté si jde Trevor nacvičit do velkého sálu svůj proslov. Tam ho najde Aeon, ale nedokáže ho zabít a je zajata. Ta však rychle z vězení unikne.

Ostatní představitelé vlády jsou znepokojeni, protože ji Trevor za to, co chtěla udělat, nechal žít. Celý atentát však tajně naplánoval Trevorův bratr Oren, který na videozáznamu zjistí, kdo vlastně Aeon doopravdy je .Ta se setkává s Claudiem a dá mu vzorek vody z Goodchildova vězení.

Aeon znepokojují vzpomínky z minulosti, které v ní probudilo setkání s Trevorem. Proto ho vyhledá a chce se od něj dozvědet ,co se to děje......také spolu skončí v posteli. Když Aeon odchází, tak čirou náhodou objeví Trevorovu knihovnu s tajnou laboratoří, kde získá podivné informace o Relikviáři a také zde najde svou fotku, zřejmě z dávné doby. Mezitím vláda, pod vedením Orena, rozhodla o Trevorově sesazení s tím, že na jeho místo nastoupí Oren.

Aeon se setkává se Sithandrou, která ji přesvědčuje, aby spolu dokončili úkol. Ona to odmítá a nastane rvačka, Aeon vyhraje, spoutá Sithandru a nechá ji v bazénku pod vodou. Ta se telepaticky spojí s Hybatelkou a řekne jí, co se stalo. Aeon je okamžitě prohlášena za vyhnance a také je povolaná nová skupina Monykénů, aby ji zabili a dokončili její úkol. Ti také vysvobodí Sithandru z jejího podvodního zajetí.

Aeon se vydává do Relikviáře, kde tuší, že dostane odpovědi na své otázky .Tam se setkává s Keeperem (Pete Postlethwaite), strážcem Relikviáře, který ji zná. Od něj se dozvídá, proč se klonují lidé, proč ženy nemůžou normálně otěhotnět a i to, že Trevor už našel lék. Jenže jeho uvedení do oběhu chce zabránit Oren.

Chvíli po Aeon je v Relikviáři také Trevor a dozvídá se, že ho Oren zradil, spojí se svou osobní asistentkou Freyou (Caroline Mackenzie). Potom najde Aeon a poví jí pravdu o DNA a o klonování. Oren nechá zabít Claudia a jeho lidé jdou po Trevorovi a Aeon. Trevor je zraněn, ale Aeon ho dokáže zachránit. Oren se mezitím ujme vlády nad městem a vyhlašuje bojovou pohotovost. Aeon s Trevorem se vrací zpět do vládní budovy pro jeho záznamy a poznámky o objeveném léku. Po cestě se Aeon dozvídá, že byli spolu s Trevorem manželé.
Frea je mrtvá a Trevorova tajná laboratoř je zničena i s jeho poznámkami a i s výsledky pokusů. Aeon je rozhodnuta zničit Relikviář, ale Oren se svými lidmi je obklíčí. Také je má na mušce Sithandra a její tým. Aeon se s ní telepaticky spojí a prosí ji o pomoc, ta souhlasí.
Začíná boj. Sithandra se svým týmem kryje Aeon a Trevora a také postřelí Orena. Trevor to také dostane. Aeon se však chopí zbraní a začne......

Celou bitvu přežili jenom Aeon a Trevor...........Oren, Sithandra a všichni ostatní jsou mrtví.
K Trevorovi přichází zbytek vlády v čele s Girouxem a slibují mu věrnost. Aeon mezitím zničí Relikviář, který narazí a udělá díru do zdi, která odděluje město od okolní přírody....

Žít jenom jednou, ale s nadějí....

Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Aeon Flux
Aeon Flux je členkou bandy, která se bouří proti režimu, nastoleném po smrtící infekci, terá vyhladila 99 % lidstva. Zbytek přeživších obývá jedno jediné město. Aeon, jako nejschopnejší, má za úkol zavraždit představitele společnosti Trevora. Když se s ním ale setká, není schopna ho zabít. Objevují se jí vzpomínky, jimž nerozumí.
Trevoj jí prozrazuje, že již 400 let je celá společnost klonována, protože vedlejším účinkem léku proti infekci byla sterilita.
Trevor sice vynalez lék, ale jeho bratr nechce volnou společnost - chce jí dál vládnout a proto ho zničil. Naštěstí nestojí všechno jen na medicíně a tak po 400 letech příroda sama uzdravila nemocné a lidstvo je schopno znovu normální reprodukce a dalšího vývoje.


Autor: efCZa

Popis / Obsah / Info k filmu Aeon Flux
V roce 2015 vyhubil nebezpečný virus devadesát procent lidské populace. Ti, kteří přežili, se shromáždili ve státě Bregna obehnaném vysokou zdí. Nyní se píše rok 2415 a Bregna, ovládaná kongresem vědců, na první pohled vypadá jako krásné a idylické místo. Zdánlivý poklid je ale udržován tvrdými metodami. Všichni jsou pod neustálým dohledem, a kdo se vzepře, mizí beze stopy. Existuje zde podzemní hnutí, bojující proti systému. Jeho členové si říkají Monicani a v jejich řadách jsou dokonale vycvičení zabijáci. K nejlepším patří Aeon, jejíž jemná a laskavá sestra Una byla vládním komandem zavražděna. Právě ona je vybrána, aby zabila vůdce Bregny Trevora, jehož rod stojí v čele města. Aeon zjistí, že se stala loutkou v plánu státního převratu a že ji s Trevorem pojí osobní pouto, sahající hluboko do minulosti. Ukazuje se, že se muž snaží obyvatelům města pomoci vývojem léku na neplodnost, která postihla všechny, kdo přežili nákazu. Zjistí, že lidé se narodili jako klony původních obyvatel a ona sama je klonem Trevorovy zesnulé manželky Cathryn. Aeon Trevorovi věří a postaví se na jeho stranu. Od té chvíle ji však pronásleduje nejen Orenova armáda, ale také Monicani, kteří ji považují za zrádkyni. Když se s Trevorem ocitá ve smrtelném obklíčení, pokusí se o nemožné - přesvědčit bývalé kolegy, aby neposlouchali vůdce, ale přidali se na její stranu a pomohli zachránit Trevora před Orenem.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Aeon Flux
Najlepšie platenú úlohu vo svojej kariére dostala držiteľka Oscara za drámu MONŠTRUM Charlize Theron. Za úlohu elitnej lovkyne ľudí s nadľudskými schopnosťami dostala 10 miliónov dolárov. V akčnom príbehu, situovanému do 400 rokov vzdialenej budúcnosti, keď smrtiaci vírus takmer vyhladil ľudstvo, má jej hrdinka spáchať atentát na vplyvného politika. Charlize Theronovou uvidíme vo filmovom spracovaní komiksu Jinx. Scenáristom filmu bude autor pôvodného komiksu Michael Bendis. Theronová stvárni hlavnú hrdinku Jinx - lovkyňu ľudí, ktorá sa spoločne s ďalším zločincom rozhodne začať nový život. Hotovosť, ktorú k tomu potrebujú, si hodlajú získať z úkrytu mafiánskych peňazí.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Růžový panter znovu zasahuje (...

22:15 - 23:55

35 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

ČT2 - Eurovision Song Contest 2024

21:00 - 01:00

110 minut již uběhlo
130 minut zbývá do konce

NOVA - Red 2 (2013)

21:45 - 00:00

65 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Beowulf: Král Barbarů (2005)

22:35 - 00:45

15 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190630
Osobností: 698023
Fotografií: 764565
Plakátů: 376990
Obsahů a biografií: 178410

Poslední komentáře

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala