Duben
ohodnotit

Blade: Trinity

Další název:
Blade III (USA - pracovní název)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
17.2.2005
„Poslední štvanice začíná …“
Popis / Obsah / Info k filmu Blade: Trinity
Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. Téměř se jim podaří superupíra zlikvidovat, ten však v poslední chvíli zraní Hannibala a uprchne. Později, zatímco Blade s Abigail objeví a zlikviduje velkou krevní banku, Dagon pronikne do skrýše spolku, unese Hannibala a Zoe a zbytek lovců pobije. Dvojice se ozbrojí v jednom z úkrytů spolku a vydá se do závěrečné bitvy.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Blade: Trinity
Hluboko v poušti vůdci upírů oživili stvoření, které stálo na počátku jejich rasy. Legendární Dracula nyní vystupuje pod jménem Drake a disponuje schopnostmi, které byly dosud upírům odpírány. Aby to bylo pro Bladea ještě komplikovanější, rozvine proti němu rada upírských předáků širokou škálu nových bojových taktik, ke kterým zneužijí i své kontakty na vyšších místech. V očích FBI se Blade pojednou stává zabijáckou zrůdou, kterou je třeba stůj co stůj polapit. Po konfliktu Bladea a jeho rádce Whistlera s agentem Cumberlandem a jeho muži je nad slunce jasnější, že Blade bude potřebovat pomoc. Neochotně se spojí s lidskými lovci upírů, které vede Whistlerova dcera Abigail a spolu se slepou vědkyní Sommerfieldovou pracují na “konečném řešení upírské otázky”. Blíží se poslední bitva, ve které je v sázce rovnováha světa a zachování lidského rodu. Nemrtví se však své vlády nad světem nevzdají tak lehce ...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Blade: Trinity
Wesley Snipes se vrací opět jako lovec
upírů ve třetím a posledním pokračování bladeovských příběhů.Režie se po Stephenu Norringtonovi a Guillermo del Torovi ujal David S. Goyer, který napsal všechny scénáře Blada.Blade v předchozích dílech bojoval proti upírům vždy během noci a okolní svět o jejich válce neměl potuchy. Nyní se ovšem dostal do spárů FBI a je nucen pracovat za dne, coby pravá ruka lidských lovců upírů, o kterých tušení dosud neměl zase Blade. Spolu s Abigail (Jessica Bielová ) a Hannibalem (Ryan Reynolds) se vydává na krvavou pouť za starodávnou bytostí, která má na něj samotného také zálusk – legendárním Draculou.


Autor: ofilmu.com

Popis / Obsah / Info k filmu Blade: Trinity
Herec Wesley Snipes se potřetí vrací v roli ikonického upírobijce Bladea v explozivním vyvrcholení série, filmu Blade: Trinity.
Hluboko v poušti se vůdci upírů pokouší provést znovuvzkříšení Drákuly, stvoření, které stálo na počátku jejich rasy. Drákula nyní vystupuje pod jménem Drake (Dominic Purcell) a disponuje schopnostmi, které byly dosud upírům odpírány – může se pohybovat i ve dne. Aby to bylo pro Bladea ještě komplikovanější, rozvine proti němu rada upírských předáků širokou škálu nových bojových taktik, ke kterým užijí i své kontakty na vyšších místech. V očích FBI se Blade pojednou stává zabijáckou zrůdou, kterou je třeba stůj co stůj polapit. Po konfliktu Bladea a jeho rádce Whistlera (Kris Kristofferson) s agentem Cumberlandem (James Remar) a jeho muži je nad slunce jasnější, že Daywalker (= Blade) bude potřebovat pomoc. Blade se neochotně spojí s Nightstalkery, lidskými lovci upírů, které vede Whistlerova dcera Abigail (Jessica Biel) a Hannibal King (Ryan Reynolds) a spolu se slepou vědkyní Sommerfieldovou (Natasha Lyonne) pracují na “konečném řešení upírské otázky.” Nightstalkeři již s Drákulovým plemenem svedli nejednu bitvu, a vypadá to, že se blíží ta poslední, ve které je v sázce rovnováha světa a zachování lidského rodu. Nemrtví, vedení Danicou Talos (Parker Posey), Asherem (Callum Keith Rennie) a Grimwoodem (profesionální wrestler Triple H), se však své vlády nad světem nevzdají tak lehce...
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Blade: Trinity
Režie třetího dílu vyprávění o legendárním černošském upírobijci nazvaném Blade: Trinity (trinity = trojice) se ujal scenárista všech tří dobrodružství, zpracovaných podle známých komiksů nakladatelství Marvel, David S. Goyer. V osobách tvůrce i hlavního představitele Wesleyho Snipese je tak zajištěna kontinuita v temném stylu i v obdobném obsahu příběhu. – Blade se tentokrát musí spolehnout na spolupráci dvou mladých kolegů, tzv. Nočních lovců Hannibala Kinga a lučištnice Abigail, která je dcerou hrdinova dobrého přítele Abrahama Whistlera. Ten se v podání Krise Kristoffersona obětuje hned na samém počátku. Nepřáteli drsných ochránců civilizace jsou upíří vůdkyně Danica Talosová a zejména superupír Drake, který byl probuzen ze spánku kdesi v syrské pyramidě. Upíři potřebují jeho pomoc jak proti Bladeovi, tak kvůli oživení vlastní krve, aby konečně mohli ovládnout svět. Zatím ovládají jen skupinu lidí, kteří jim slouží. Jenže trojice mstitelů po nezbytných honičkách, soubojích a střílečkách zvítězí. – Tvůrci opustili „gotickou“ atmosféru a nahradili ji ve výpravě moderní architekturou. Také značně inovovali arsenál upírobijců: vedle tradičního Bladeova samurajského meče to jsou Abigailin sofistikovaný luk, střelné zbraně různé velikosti i kalibru, nebo laserový rozřezávač upírů. Jinak se však snímek od svých předchůdců Blade (1998, FP 2/99) a Blade II (FP 7/2002) příliš neliší.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2005/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Blade (2006) [TV seriál]

 Blade (2006) [TV seriál]
Blade n
Blade: The Series
Žánr: akční / fantasy / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Alex Chapple, Félix Enríquez Alcalá, Michael Robison

(spin-off)

Blade II (2002)

 Blade II (2002)
Blade II n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Guillermo Del Toro

(pokračování)

Blade (1998)

 Blade (1998)
Blade n
 
Žánr: akční / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Norrington

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10