Duben
ohodnotit

Čarovný les [DCP]

Into the Woods

Další název:
Cesta lesem; Príbehy z lesov (SK)
Rok:
2014
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
2.4.2015
„Dávejte si pozor na svá přání.“
Popis / Obsah / Info k filmu Čarovný les
Muzikálové zpracování pohádek propojuje známé příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky do jednoho vyprávění. Pekař s manželkou touží po dítěti, ale jejich rod je proklet čarodějnicí (Meryl Streep). Dokud nebude kletba zrušena, nemůže pekařova žena otěhotnět. Čarodějnice jim proto dá za úkol získat kouzelné předměty, které známe z jednotlivých příběhů – Popelčin střevíček, plášť Červené Karkulky, bílou krávu, kterou prodává Jack… Čarovný les je adaptací úspěšného broadwayského muzikálu, v jehož filmové verzi byla do role čarodějnice obsazena Meryl Streep a do role vlka Johnny Depp.
Febiofest 2015


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Čarovný les
Pohádkový příběh Čarovný les je po snímcích Chicago (2002, Chicago) a Nine (2009, Nine) třetí filmovou adaptací úspěšného divadelního muzikálu v režii Roba Marshalla. Tentokrát jde o dílo libretisty Jamese Lapinea a skladatele a textaře Stephena Sondheima Do lesa, v němž autoři zkomponovali vyprávění z několika klasických pohádek bratří Grimmů. Kromě lidí a pohádkových bytostí tu hraje podstatnou roli tajemný les, kde se sejdou všechny hlavní postavy. – Ve vesnici žije Červená Karkulka, chudý chlapec Jack s přísnou maminkou, Popelka s macechou a dvěma nevlastními sestrami, pekař se ženou, kteří touží po dítěti, a taky čarodějnice. Právě od ní se pekař dozví, že jí před lety jeho otec ukradl kouzelné fazole a z ní se stala babizna. Uvalila tehdy na pekařova syna kletbu a vzala si jeho sestřičku, jíž dala jméno Locika a již navštěvuje ve věži bez dveří, kam za ní šplhá po dívčiných dlouhých vlasech, spuštěných z okna. Pokud jí manželé během tří dnů donesou z lesa červenou pláštěnku, zlatý střevíček a vlasy barvy kukuřice a přivedou bílou krávu, zlomí kletbu a pekařova žena porodí. Do lesa už zamířila za babičkou Karkulka, Jack, který má na trhu prodat krávu Bělinku, a ke hrobu matky si přišla pod strom poplakat Popelka. Splní se jí tu přání a dostane zlaté šaty a střevíce, aby mohla na ples do zámku. – Osudy všech se střetnou v lese. Komplikace nastanou kvůli kouzelným fazolím, jež našla pekařova žena doma a z nichž vyrostou rostliny až do nebe. Jack se tam dopustí krádeže. Zaviní tak smrt obra, čímž proti sobě poštve jeho manželku. Pekařovi a jeho ženě se postupně podaří všechny ingredience získat. Kletba je nakonec zlomena, čarodějnici se vrátí půvab, narodí se vytoužené dítě. Princ podle střevíčku najde Popelku a jeho bratr zase dostane Lociku. Jenže se objeví obryně a chce Jacka, jehož jí stmelení protagonisté nechtějí dát. Při boji s nepřítelkyní zemřou Jackova matka a pekařova žena, Popelka zjistí, že princ je záletník, a čarodějnice zmizí v dehtovém jezírku. Obryni se podaří zabít, ovdovělý novopečený otec se ujme Jacka a Karkulky a zdá se, že i Popelce se líbí… – Výpravný, překvapivě temný snímek s řadou písní, ale bez tanečních čísel, s hvězdným obsazením a s bohatou vizuální stránkou připomíná námětem i žánrem film Tři bratři (2014) Jana a Zdeňka Svěrákových, který je ovšem zábavnější a divácky vstřícnější.

Zdroj: –kat- / NFA


Popis / Obsah / Info k filmu Čarovný les
Dávajte si pozor na svoje túžby a želania! Môžu sa vám splniť, a potom budete musieť znášať všetky dôsledky. Filmová adaptácia úspešného broadwayského muzikálu Stephena Sondheima a Jamesa Lapina, ktorý spája rozprávky Popoluška, Červená čiapočka, Rapunzel či Jack a fazuľová stonka do jedného príbehu a ukazuje, aké dôsledky môžu mať nepremyslené želania, túžby a činy rozprávkových postáv. Vtipný i dojemný muzikál Čarovný les spája klasické rozprávky bratov Grimmovcov do nového príbehu, v ktorom pekár so svojou ženou túžia po dieťatku, ale zlá čarodejnica na nich uvrhne kliatbu. Prelomiť ju dokážu len čarovné artefakty z rozprávok Popoluška, Červená čiapočka, Jack a fazuľová stonka či Rapunzel, ktoré musí pekár získať a priniesť domov. Pekár s manželkou zatúžia po dieťati, ale ich rod prekliala zlá čarodejnica. Pekárova žena nemôže otehotnieť, kým kliatba nebude zrušená. Aby sa tak stalo, čarodejnica im zadá neľahkú úlohu - musia získať a priniesť domov niektoré čarovné predmety a legendárne artefakty, ktoré hrali dôležitú úlohu v známych rozprávkach, napríklad Popoluškinu črievičku, plášť Červenej Čiapočky či bielu kravu, ktorú predával Jack v príbehu o fazuľovej stonke. Až potom bude kliatba prelomená a manželia si môžu založiť rodinu.

Zdroj: TV JOJ


Popis / Obsah / Info k filmu Čarovný les
Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu.

Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav.

Zdroj: FALCON


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10