Duben
ohodnotit

Červánková královna [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1982
Délka:
59 minut
„Pohádka o zlé královně a květině, která posloužila k oklamání krále.“
Popis / Obsah / Info k filmu Červánková královna
POZOR, SPOILER

V jednom království se král oženil podruhé. Jeho žena má čarovnou květinu, se kterou se domlouvá, jak komu ublížit. Královo srdce je zakleto, proto zapomene na narozeniny své dcerky Magdalenky. Je jí patnáct. A to je čas na vdávání. Proto král pozve prince Jana, kterého znají odmalička. On a princezna si po letech padnou do oka. A protože se má stát králem, začíná být macecha stále vzteklejší a nervóznější. Pomocí kytky jí vymaže paměť a odešle do hlubokého lesa. Zde Magdalenka potká dědu, který se jí vyptává, ale ona si nic nepamatuje. A tak ji stařec nechá u sebe. Když sem přijede princ Jan, který ji hledá, nepozná ji a pokračuje dál.

Královnino třetí a poslední přání je, aby květina vyčarovala dvojnici Magdaleny, ale takovou, aby poslouchala na slovo jen ji. A tak se i stane. Všichni jsou spokojeni, ale princezna se jim nezdá, protože se chová, jako kdyby prchla z Bohnic. Jen by si házela míčem. Jenže všeho do času, jak se říká, a princ zajíždí k dědovi stále častěji. Je jasné, že nejezdí za ním, ale za Hadrničkou, jak děda říká Magdaleně.

A jednou po plese se princi dostane možnost srovnání Hadrničky s loutkou Magdaleny. A tak se i se šaškem rozhodnou přichystat královně nemilé překvapení. Ale nechají si to až na svatbu…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Červánková královna
Princeznička Magdalenka (M. Bičíková) to nemá lehké. Maminka královna jí zemřela a tatínek král (J. Adamíra) se znovu oženil. Když Magdalenka vyrostla v hezkou dívenku, macecha (D. Syslová) jí začala dělat peklo na zemi. Nechce, aby si král všiml, že je princezna už dospělá a dokonce zamilovaná, a tak s pomocí zrádné květiny dívku začaruje v poslušnou loutku. Nakonec se ale všechny královniny intriky obrátí proti ní samé a mladičká princezna bude šťastná po boku milovaného prince (J. Schwarz). Roli Blázna a králova šaška si zahrál Ladislav Mrkvička.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

04:35 - 05:30

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Vzhůru dolů! (2008) [TV cyklus...

04:45 - 05:05

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

2 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Hurvínek a kouzelné muzeum (20...

03:35 - 05:55

72 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10