Duben
ohodnotit

Colette

Rok:
2013
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
12.9.2013
„Výpravné strhující drama o síle lásky a touze po svobodě.“

Obsah filmu Colette

 
Colette není jen další film o holocaustu, Colette je překrásný příběh!


Dlouho očekávaná premiéra filmu Milana Cieslara Colette se blíží. Do kin vstoupí 12. září. Už nyní však vzbuzuje toto výpravné strhující drama natočené na motivy Lustigovy stejnojmenné novely velké emoce.

Příběh lásky Colette a Viliho, která jim pomohla přežít, odhaluje i nepříliš známá fakta z nacistických koncentračních táborů.

Skvělý scénář, výborný casting a emotivní hudba vykresluje osudy nejen zamilované dvojice. Sami tvůrci - včetně herců - popisují natáčení jako obrovský zážitek, kdy se jim některé scény dostaly pod kůži tak, že na ně nikdy nezapomenou...
 
Související odkazy
 
Kino: Film Colette vstoupí do kin už tento týden

Dlouho očekávaný film Colette vstoupí do kin už tento týden – ve čtvrtek 12. září. Strhující... číst dál

 
 
RECENZE: Colette má vůči Lustigovi dluh, vytržené citace nestačí

Romanci z koncentračního tábora, která ve čtvrtek vstupuje do kin, kraluje přirozený Jiří Mádl, naopak ubližuje strojený rámec setkání po letech. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Milan CieslarMilan Cieslar  
hraje:
Clémence ThiolyClémence Thioly.....Colette Cohenová [25]   
Jiří MádlJiří Mádl.....Vili Feld [26]   
Eric BouwerEric Bouwer.....velitel tábora Weissacker [28]   
Andrej HrycAndrej Hryc.....kápo Fritz [63]   
Ondřej VetchýOndřej Vetchý.....Elli [50]   
Zuzana MauréryZuzana Mauréry.....kápo Broderová [44]   
Helena DvořákováHelena Dvořáková.....kápo Kordula [34]   
Daniel BrownDaniel Brown.....Willi, starší [45]   
Barbora Šporclová KodetováBarbora Šporclová Kodetová.....Yvete Mc Caine [42]   
Kristina SvarinskáKristina Svarinská.....Sarah [23]   
Pavel RímskýPavel Rímský.....Izák [64]   
Ivan FraněkIvan Franěk.....Gerard [47]   
Petr VaněkPetr Vaněk.....Stein [33]   
Michal SieczkowskiMichal Sieczkowski.....David [35]   
Michal DlouhýMichal Dlouhý.....Hermann [44]   
Michal RežnýMichal Režný.....Jaczek [27]   
scénář:
Arnošt LustigArnošt Lustig.....spolupráce   
Milan CieslarMilan Cieslar  
Ladislava ChateauLadislava Chateau.....spolupráce   
námět:
Arnošt LustigArnošt Lustig.....stejnojmenná novela (1992, naposledy Mladá fronta, Praha 2013)   
hudba:
Atli ÖrvarssonAtli Örvarsson  
kamera:
Marek JíchaMarek Jícha  
Vidu GunaratnaVidu Gunaratna.....II. štáb [33]   
střih:
Alena SpustováAlena Spustová  
Patrik PaššPatrik Pašš.....supervize [64]   
trailer
Oficiální stránka:
www.colette-film.cz
 
 
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazykové verze:
česká, slovenská, německá
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Colette >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pacoš
Hodnocení:
Přidáno: 3.6.2018
Už je těch filmů o koncentrácích ,a v nich   trpících židech nějak moc.A to jen v naší   kinematografii.Copak se nedá natočit film o   obyčejných českých občanech kteří jistě   zažili něco podobného,
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2017
Colette je film, ze kterého jsem se dlouho   zotavovala. Mrazivý a krutý a přitom   nezapomentulně lidský. Že jsem nerozdýchala   Jiřího Mádla v hlavní roli je jenom můj   osobní problém, který mám s tímto hercem.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2016
Docela povedený válečný snímek trochu   zromantičtělí,zamilováním dvou hlavních   představitelů ale nebylo to tolik na   obtíž,velitel byl drsný zastřelil koho   chtěl,Mádl to zvládl dobře i ostatní herecké   výkony se povedly Hryc,Vetchý,Táborský a   další.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Drsný příběh z vyhlazovacího tábora   Osvětimi, kde vzplanul mezi dvěma vězni   milostný vztah. Musím se přiznat, že 'love   story' na pozadí nějakých krutých   historických událostí mi už začíná docela   vadit. Již to tu bylo mnohokrát a tak už se to   zdá být poněkud neohrabané. Co bude   příště? Vzhledem k faktu, že je to natočené   podle románové předlohy, budiž. Díky   možnostem 3D kompozice je snímek vizuálně   velmi dokonalý. Takový reálný pohled na   Osvětim tu myslím ještě nebyl. No, v českém   filmu určitě. Nebál bych se tento snímek   zařadit mezi takové filmy jako je Schindlerův   seznam či Pianista. Ta hrůza a utrpění,   lidská krutost a hyenizmus tu bylo zachyceno   dobře. Pravda, v některých scénách se mohlo   trochu přitlačit na pilu, ale takhle to myslím   jako ukázka zcela postačuje. Na české poměry,   byť se jedná o koprodukci, povedený film.
Slamacek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2015
pri sledovani deje, mne zarazilo:
1) jak to, ze   kapo (vezen) je tlusty
2) tolik sexu v lagru? -   to si proste nedovedu predstavit. ze tam nemohla   vzniknout laska? to je uveritelne. ale nejak mi   hlava nebrala proc by vsichni riskovali pec, pro   lasku druheho. ale budiz
3) proc nebyl madl   zastrelen, ale jen zbyt tyci? to v miste kde bylo   tolik smrti mi taky tak nejak nesedelo

bylo tam   ale mnoho zajimavych scen, pro ktere je film dobre   shlednout.
petr-bures
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Český velkofilm
Po dlouhé době jsem viděl opravdu precizní   český snímek. Prostředí koncentračního   tábora je vykresleno velmi realisticky a   uvěřitelně, až člověka mrazí. Navíc   excelentní Jiří Mádl, který prostě zraje   jako víno a jeho herecké výkony ho řadí snad   už mezi českou špičku. Jednu výtku bych ale   přeci jenom měl. Vadila mě naivní láska   ústřední dvojice, které jsem prostě   nevěřil. Styl "vidíme se podruhé a   nemůžeme bez sebe žít" není pro mě.   Snad kdyby spolu pár byl už před transportem,   tak bych tomu věřil naplno.
Ale jinak   opravdová kvalita a velkofilm se vším všudy!
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.7.2014
No na konci už mi chybělo jen dvacet dětí, ale   jako celek film ujde. Vadila mi přihlouplá love   story. Mádl tomu nepřidal, ten tomu ubral   všechnu šťávu. Prostě tam vůbec nezapadl,   nehledě k tomu, že to zahrál jako šmírák.   Některé pasáže jsou špičkové, za jiné by   si autor zasloužil Birkenau, stejně jako   hrdinové filmu. Dost scén je tu jen těžce   uvěřitelných. (Tím nemyslím historicky). A   tím také nemíním to, že nacisti Viliho   seřezali tyčí (věřte, že to uměli) a on pak   nemá ani jizvy. Tomu prostě nevěřím, sice se   filmu praví, že byl na operaci (není řečeno   přesně proč), ale domnívám se, že mu rány   byly šity. Za podmínek lágru asi těžko tak,   aby nezbyly jizvy. Další nesmysly už nebudu   vypisovat, snad jen domlouvání si schůzek na   určitou hodinu. V lágru, kde nikdo nevěděl,   zda bude za minutu naživu.
Vynikající jsou ve   snímku barvy, konkrétně jejich občasné   střídání.
Autoři ať si film vezmou zpět,   vystříhají ty nablblé love scény, začátek a   konec který sice k ději patří, ale je   zbytečný, nechají jen holý a syrový příběh   a mají to na sto procent. Takto je to s bídou, a   dost velkou na padesát. Za obsazení Mádla   ještě méně. 11900/12448
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.3.2014
Tak to tu je zas: válečné, romantické, drama a   zas o židech, už je to pomalu dost ohrané téma   a zde ke všemu toporně zpracované. Hrůzy a   krutosti nesnižuji, muselo to být PEKLO, ale   tento film působí 1) jako na objednávku 2) je   celkem mdlý, jak romance, tak celkové vyznění   mně nevtáhlo tolik do děje 3) chvílemi i nudí   a zbytečně je natahován. Nepovedl se moc i   dabing, někdy to rvalo uši. Takový film ač je   to dražší má mít nastavené - mluví němec   tak německy,mluví čech tak česky a hlavně   herec co ho ve filmu hraje!! Colette není úplně   nepovedený film, ale řada věcí dle mého   vyšla tak na půl, chybí větší emoce a lépe   vtáhnout do děje - 5/10.
panizkina
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.10.2013
Film Colette
Hluboké zklamání...Pozitivum byla pěkně   udělaná scéna a celkový pohled na koncentrák   jako takový.Opravdu,jak se popisuje v   dokumentech,tak si to člověk dokáže   představit.Celkový dojem kazilo to,že tam byla   spousta herců,které známe z jiných pořadů a   tak to ději ubírá na autentičnosti.Dabing   příšerný-Collet jako by někdy citovala z   papíru.Emoce,dojetí-nic takového se u mě,jako   divákovi nekonalo.Colett vyleze z vlaku a už se   do ní šíleně zamilují 2 lidi,vedoucí by ji   chtěla za dceru,dozorkyně s ní chce mít   sex.Jak utržené ze špatné pohádky.Na můj   vkus mnoho sex scének.Že esesák   znásilňoval-ano,to beru.Ale jak si dozorkyně   užívá s kápem,Collett má   tyfus,průjem,zvrací ale přesto zažije krásný   sex se svým milým,toť tedy nereálné,na hlavu   postavené.Taky dost herců tlustých-to bych   chtěla vidět v pravém lágru!Pro nás   doma,jeden z nejhorších filmů z války,co jsme   kdy viděli.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Válečné filmy by se mohly rozdělit asi do   pěti druhů. Jedním z nich jsou dramata   odehrávající se v koncentračním táboře.   Sem by mohly patřit ty, které se vůbec   zaobírají tématem holocaustu. Film Colette má   výbornou předlohu v díle Arnošta Lustiga.
Je   to příběh o lásce dvou lidí, kteří se   sejdou a poznají v místě velkých válečných   hrůz. Film je to drsný, tak, aby co   nejvěrohodněji přiblížil atmosféru   koncentračního tábora. Lidská důstojnost je   zde ponížena. Určitá skupina lidí (skoro   celý německý národ) se pasovala do role   nadlidí a z tohoto pohledu se dopouštěla   obrovských a neodpustitelných zločinů.   Zabíjení a mučení lidí jde ruku v ruce s   velkým kšeftem. Kolik bohatství bylo obětem   zabaveno, aby posloužilo někomu jinému. To   vše vedle velké lásky film znázorňuje.  
Ústřední dvojici vytvořili   Jiří Mádl (Vili Feld) a   Clémence Thioly (Colette Cohenová).   Uznávám, že zde Mádl odvedl velký kus   herecké práce. Ale taky je pravda, že právě   na něj mám docela pifku a mnohdy mi nesedí. Ale   to je můj problém. Do děje však zasáhne více   postav a ochrana vztahu dvou mladých lidí stojí   život celou řadu dalších osob. Největšího   parchanta, velitele tábora, vytvořil   Eric Bouwer . Zatím zde je   veden jako velitel tábora, ale spíše velí jen   jednomu pracovnímu oddělení, kterému se   říkalo „Kanada“. Zde se třídily obsahy   kufrů z transportů smrti, parálo se oblečení   a hledaly se poklady, které si s sebou židé   přiváželi do táborů.
Hrůzy druhé   světové války je třeba připomínat. Přeci   jenom se dají považovat za jednu z facek   moderní společnosti, aby si rozmyslela rozpoutat   další válečný konflikt.

Film má skvělou   výpravu. Jeho téma je tedy silné a zpracování   zdařilé. Mohu jej zařadit mezi nejlepší filmy   domácí výroby letošního roku.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40389minih40389Nebezpečné hry 3 (2005) [TV film] 
Wild Things: Diamonds in the Rough n
minih47101minih47101Stupeň 7: Konec světa (2005) [TV film] 
Category 7: The End of the World n
minih165108minih165108Noční můry z temnot (2019) 
Scary Stories to Tell in the Dark n
minih29779minih29779Posádka v ohrožení (1979) 
Ekipaž n
minih132101minih132101Spectral (2016) 
Spectral n
minih31210minih31210Milionový závod (2001) 
Rat Race n
minih174762minih174762Daddy's Girl (2018) 
Daddy's Girl n
minih52732minih52732Verdi (1982) [TV seriál] 
Verdi n
minih37377minih37377Satan (2003) 
Hellborn n
minih131745minih131745Hotel Inferno (2013) 
Hotel Inferno n


Hodnocení:n12345678910
Colette (2013)Colette (2013)Colette (2013)Colette (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178385

Poslední komentáře

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10