Duben
ohodnotit

Duch Vánoc [TV film]

A Christmas Carol

Žánr:
Rok:
1984
Délka:
100 minut
„Slavný vánoční příběh Charlese Dickense o napravení lakomého mrzouta.“

Obsah filmu Duch Vánoc

 
Cynický lakomec Ebenezer Scrooge vidí jen peníze, pohrdá lidmi a nesnáší Vánoce. Na Štědrý den vyhodí ode dveří koledníky se sbírkou na chudé i synovce Freda, který mu přišel popřát. Té noci mu však duch bývalého, stejně lakotného společníka oznámí, že ho navštíví duch Vánoc minulých, duch Vánoc současných a duch Vánoc budoucích. Díky nim má stařec možnost nahlédnout do svého šťastného dětství, spatřit prázdnotu současného života i svůj osamělý konec. Dostane také možnost nahlédnout do života Fredovy rodiny a rodiny chudého, přesto věrného zaměstnance Boba. Díky tomu pochopí skutečného ducha Vánoc a dostane šanci k nápravě.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Fresh One Productions
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Duch Vánoc >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Matematicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Pěkná Dickensova Vánoční koleda
Velice pěkná a zdařilá adaptace Dickensovy   Vánoční koledy. Velice věrně zpracovává   literární předlohu. Dickensovy vánoční   povídky jsou takové moderní pohádky zasazené   do jeho současnosti - Londýna 19. století. Jako   takové se mi líbí už od dětství a líbilo se   mi toto filmové zpracování. Neznámí, ale   velice dobře vybraní herci, dobře vystižená   atmosféra vánočního Londýna v 19.   století,... jediné, na co si můžete   stěžovat, je skutečnost, že se zmenší   prostor pro Vaši fantazii při představě duchů   Vánoc, ale tak už to ve filmu bývá.  
Dickensův příběh působí v prvním plánu   dost naivně - pohádkově, ale proč alespoň o   Vánocích na chvilku neuvěřit tomu, že jeho   hodnoty a poselství jsou mnohem skutečnější   než ta "drsná realita dnešních všedních   dnů"?
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Film je dosti sentimentální, ale to souvisí s   tématikou. Vždy o Vánocích mě dojme a   G.C.Scott a Frank Finlay mě pokaždé dovedou   potěšit.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10