Duben
ohodnotit

Duchové Marsu

Ghosts of Mars

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
1.10.2001
„Na žádné planetě není takový teror“
Popis / Obsah / Info k filmu Duchové Marsu
POZOR, SPOILER

Do stanice přijíždí vlak, nikdo jej neřídí. V něm je nalezen jediný živý člověk - poručík Melanie Ballardová. Ta měla za úkol převážet vězně. Nyní stojí tato dívka před vyšetřovací komisí, vypovídá takto. - Přijela do Zářícího údolí se svým týmem a velitelkou Helenou Braddockovou. V týmu jsou ještě Jericho Buttler, Michael Descanso a dívka Bashira Kincaid. Mají za úkol vyzvednout a převézt vraha zvaného Mlátička Williams. Na místě není ani noha, což je velmi divné. Skupina se tedy rozdělí a Mel s Jerichem jdou do vězení. Zbylí tři do zábavního areálu. Ale zde najdou jen mrtvoly, s nimiž bylo zacházeno stejně, jak to činil Williams.

Ve vězení jsou nalezeni lidé, a to lehčí žena Akooshay a děda Cimrman a Benchley. Také je zde žena jménem Whitlocková. Je to doktorka, utekla pomocí meteorologického balonu z města, kde vypukla vzpoura. Melanie a Jericho najdou i Williamse, ale ten se s nimi nebaví. Ještě naleznou jednu ženu a muže zavřeného ve vozidle. Ten se však podřízne.

Když se Mel vrací do kriminálu, má Williams rukojmí. Mel se ihned nabídne na její místo, na což Williams přistoupí a Mel jej ihned sejme. Jenže on jí stihne dát ránu - a ona se odebere do říše snů. Williams prchá a ona jej jde hledat. Nalézá pár lidí a je napadena. Nebýt Williamse, který jí pomohl, mohla být pod drnem. Pak jej na oplátku zachrání ona a dovleče zpět. On zde vypráví, co se stalo. Přijel, viděl peníze, tak je vzal, ale nikoho nezabil. Sám však neví, co se tu semlelo.

Jericho mezitím hledal velitelku, ale našel už jen její hlavu. Pak se podíval do dolu a tam byla skupina lidí, zřejmě zfanatizovaných a s chutí vraždit. Jericho prchal a ukryl se u třech mužů, kteří přežili. Ti všichni přicházejí sem. Jeden z mužů vysvětlil, že v dole byli horníci a pak se najednou zbláznili a sekají lidem hlavy. Stalo se tak po bouři. Jak se však ukáže, ti tři jsou s Williamsem a hned se to projeví. Jenže Mall se podaří je zavřít do cely. Po chvíli přijdou na to, že chtějí být raději spolu. Williams představí své „komadres“. Černoch je Uno, plešatý Dos a indián Dres.

Ballardová rozhodne o útěku, jenže vlak tu není. Proto Wiliams zavelí k útoku na nakažené a začínají jatka. Zpět se jich vrátí o dost méně. Jericho začne svádět Ballardovou a už by k něčemu došlo, když je vyruší střelba. Ballardová se pak nakazí a je položena ven. Jericho jí dá drogu a ona se vzpamatuje, ale to už na ni doráží další nakažený. Chudák netuší, do koho se to obul, a Melanie mu upraví ciferník. Pak vleze zpět do objektu a chce dovnitř. Protože už vypadá normálně, je vpuštěna. Následně už je vlak zde, a tak se do něj ta zbylá skupinka probije. Když odjedou, míní se Ballardová vrátit. Chce totiž zastavit ty nakažené, aby se nenamnožili po celé planetě. Ne každému ovšem její plán vyhovuje…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Duchové Marsu
Mistr hororu režisér John Carpenter, autor hitu roku 1998 Upíři i dnes již klasických hororů Věc a Halloween, uvádí sci-fi thriller nabitý vzrušujícími akčními scénami a mrazivým napětím. Natasha Henstridge (Mutant) představuje tvrdohlavou policistku Melanii Ballard, jež se v roce 2025 ocitá na Marsu, který je již nějaký čas kolonizován a využíván lidmi. Melanie je sem společně se svým týmem vyslána, aby zatkla nebezpečného zločince Jamese „Desolation“ Williamse (Ice Cube - Tři králové). Až na místě však zjišťuje, že on je tou nejmenší hrozbou. Během těžebních prací tu byla totiž odkryta smrtící armáda marťanských duší, které se zmocňují lidských těl a nezastaví se, dokud nezničí všechny nově příchozí na planetu. Ve vedlejších rolích filmu se objevují Pam Grier (Jackie Brown), Jason Statham (Podfu(c)k) a Clea Duvall (Fakulta). I díky explozi speciálních efektů patří Duchové Marsu mezi intergalaktické hororové lahůdky, jaké jste dosud neviděli.

distributor BR


Popis / Obsah / Info k filmu Duchové Marsu
Rok 2025. Lidé osídlili červenou planetu Mars a těží v tamních dolech. Místní policie provádí pravidelné revize a v odlehlé části se setkává s děsivým překvapením. Armáda Marťanských duchů převzala kontrolu nad lidskými těly a neskončí, dokud nezničí všechny nevítané hosty na planetě!

Autor/Zdroj: /DVD


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

7 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

12:10 - 13:05

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:40

17 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:30

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10