Duben
ohodnotit

Dva dny, jedna noc

Deux jours, une nuit

Další název:
Two Days, One Night; Dva dni, jedna noc; Zwei Tage, eine Nacht
Rok:
2014
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
4.12.2014
„Mimořádně lidský a silný příběh z rukou mistrů filmového plátna“

Obsah filmu Dva dny, jedna noc

 
Autorská režisérská dvojice bratrů Dardennových již pravidelně každé tři roky přináší svým divákům nové celovečerní filmy, za které získává prestižní filmové ocenění. Jejich parketou jsou sociální dramata s tematikou rodiny, práce či hodnoty peněz, které se vyznačují pronikavou realističností a věrohodností, ale i naprostou absencí filmové hudby, dotvářející atmosféru událostí. Diváci se tak mohou nerušeně soustředit na bezchybné herecké výkony povětšinou neprofesionálních či méně známých herců. Nominace na Zlatou palmu z MFF Cannes, ale i cena za Nejlepší film z MFF v Sydney pro snímek Dva dny, jedna noc, jsou důkazem, že belgické...
 
Související odkaz
 
Recenze: Dva dny, jedna noc

Další z těch nevšedních filmů, které stojí za to vidět.  číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Film Europe
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
1:1,85
 
 
Jazykové verze:
francouzská, arabská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dva dny, jedna noc >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

kiklopec
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2019
Dva dny, jedna noc
Celou dobu jsem si říkal jak tohle dopadne...   První náznak, že tohle martirium mělo nějaký   smysl, bylo to setkání v jídelně s lidmi,   kteří hlasovali pro to, aby mohla zůstat. Konec   byl povzbuzující a inspirativní: i beznaděj se   může proměnit v naději, aniž byste museli   být svině...
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2015
Docela perný víkend pro osobu v depresi... ale   jo, díky prožitému a velmi uvěřitelnému   výkonu Marion Cotillard se stáváme téměř   přímými svědky ponížení prosebnice (pro   pár hypotečních zlaťáků), ale i rozpaků   oslovených... Mnohokrát zde padne - zkuste se   vžít do mojí situace - a tady ta možnost   skutečně přichází v úvahu, aniž by byla   prázdnou frází, především díky autentické   formě, která kupodivu nenudí, i když beru v   potaz, že na červené tričko s mašličkama a   bradavici na zádech jsem byla nucená dívat se   tak dlouho, že jsem je málem přijala za   vlastní ;-) Nicméně, další počin bratrů   Dardenneových u mě ani tentokrát nepřekročil   hranici lepšího průměru.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2014
Odměny nebo kolegyně?
Neskutečně obyčejný příběh,ale o to   nesmírně zajímavý.
Buď si zaměstnanci   odhlasují,že dostanou k platu odměny 1000   euro,ale nechají vyhodit jednu kolegyni pro   nadbytečnost,nebo kolegyni podrží v práci,ale   nedostanou svoje prémie.Rozhodnout se má v   pondělí a kolegyně má víkend na to,aby s   kolegy ještě promluvila osobně,aby neztratila   svojí práci.
V tomto filmu se tak projevují   základní lidské vlastnosti dnešního světa co   se týče kolegiality.Někdo oželí   peníze,někdo oželí kolegyni a někdo se   nemůže rozhodnout z různých důležitých,či   malicherných důvodů.
75/100 procent


Hodnocení:n12345678910
Dva dny, jedna noc (2014)Dva dny, jedna noc (2014)Dva dny, jedna noc (2014)Dva dny, jedna noc (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10