Duben
ohodnotit

Dvanáct do tuctu

Cheaper by the Dozen

Další název:
Dvanásť do tucta (SK); Im Dutzend billiger
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
29.4.2004
„Čím víc, tím hůř!“
Popis / Obsah / Info k filmu Dvanáct do tuctu
V moderní Americe má průměrná rodina 1,87 dítěte. Ovšem manželé Tom a Kate Bakerovi (Steve Martin a Bonnie Hunt) se rozhodli, že život bude veselejší, i když nikoliv lacinější, s tuctem dětí.

Bakerovi žijí v malém městečku v Illinois, kde Tom pracuje jako kouč místního fotbalového týmu. Jejich každodenní rodinný život je vyváženou směsí lásky a chaosu. Po čase však přichází nabídka na práci, po které Tom vždy toužil - trénovat tým na velké univerzitě. A tak se s Kate rozhodnou chopit se příležitosti, i přes nelibost svých dětí. Ve stejnou dobu se Kate dozvídá, že její memoáry jsou připraveny k vydání. Její agent jí rychle odváží do New Yorku, kde se má účastnit propagačních akcí k prodeji své knihy. Vedení domácnosti a výchova všech dvanácti ratolestí tak zůstává zcela na Tomových bedrech a vedle toho se snaží uspět v náročné nové práci. Soudržnost rodiny se začíná povážlivě rozpadat, a tak je na čase zamyslet se, co je v životě nejdůležitější.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 08.09.2006 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Dvanáct do tuctu
Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začnou, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen – má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom teď je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů, a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život.

Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž se kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina.

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Dvanáct do tuctu
Film DVANÁCT DO TUCTU patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. Sportovní trenér Tom Baker je navzdory americkým statistikám otcem 12 dětí. Jeho žena zvládne s přehledem celou domácnost i psát knihy. Právě kvůli nim, musí na nějaký čas odjet, rodina se stěhuje a Tom ke všemu získává nové zaměstnání! Co teď?
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Dvanáct do tuctu
Rodinná komedie Shawna Levyho Dvanáct do tuctu je inspirována stejnojmennou knihou, jejíž autoři popisují své dětství v rodině s dvanácti sourozenci. (Podle ní vznikl v roce 1950 rovněž stejnojmenný film režiséra Waltera Langa.) Současní tvůrci ovšem převzali jen výchozí motiv života v tak početné rodině. – U Bakerových rodinné soužití skvěle funguje až do okamžiku, kdy se rodiče rozhodnou přesídlit z venkova do Chicaga, kde otec Tom získal vysněnou práci fotbalového kouče u špičkového mužstva. Ve stejné době může udělat kariéru i matka Kate, která napsala o rodině knihu. Jenže na nečekaně realizované sny rodičů doplácejí podle svého přesvědčení děti, a tak se dosud soudržné společenství začne povážlivě rozpadat. Ale rodinné pouto je silnější než vše ostatní, a proto se hrozící katastrofa včas zažehná. – Humor těží především z předpokládaných situací soužití dvanácti dětí různého věku i povah. Vzhledem k herecké účasti Stevea Martina nepřekvapí ani nezbytná dávka sentimentu, vyskytující se téměř ve všech jeho dílech. Zdá se, že štáb i herci odvedli jen povinné penzum, jež ovšem nestačí na víc než jen na sotva průměrný žánrový snímek.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Dvanáct do tuctu 2 (2005)

 Dvanáct do tuctu 2 (2005)
Dvanáct do tuctu 2 n
Cheaper by the Dozen 2
Žánr: komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Adam Shankman

(pokračování)

Tvoje, moje a naše (2005)

 Tvoje, moje a naše (2005)
Tvoje, moje a naše n
Yours, Mine and Ours
Žánr: komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Raja Gosnell

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

17:55 - 18:45

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

9 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190650
Osobností: 698092
Fotografií: 764979
Plakátů: 377200
Obsahů a biografií: 178443

Poslední komentáře

Tajný závod (1976)

Tajný závod
Jasně, že tohle není   žádná perla do klenotnice   světové kinematografie, ale   pro mě to byla bezvadná   oddechovka a prvotřídní   akční více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

The End of the F***ing World (20...

The End of the F***ing World
Jak jsem už někde četl a   plně se ztotožňuji. První   díl a ukázky vytvořily   naději, že to bude   "hustokrutopřísná" temná   komedie, ale více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10