Duben
ohodnotit

Hadi v letadle

Snakes on A Plane

Další název:
Flight 121; Pacific Air 121; SoaP; Venom / Hady v lietadle (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
12.10.2006
„Drsný agent, vyděšení cestující a letadlo plné rozběsněných hadů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hadi v letadle
Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hadi v letadle
Mladík Sean (Nathan Philips) se na Floridě stane náhodou svědkem vraždy, kterou spáchal velký mafiánský boss Eddie Kim (Byron Lawson) na losangelesském žalobci. Sean z místa činu sice ujede, ale Kimovi muži jej vypátrají a jdou k němu do bytu zabít jej. V poslední chvíli ho zachrání agent Flynn (S. L. Jackson) z FBI. Nabídne mu ochranu a převoz do Los Angeles, kde má Sean proti Kimovi svědčit.

Z taktických důvodů použijí k letu do L. A. obyčejnou dopravní linku. Jenže všudypřítomní Kimovi lidé to zjistí a do zavazadlového prostoru letadla umístí útočné a velmi jedovaté hady ještě navíc rozzuřené a podrážděné feromony. Letadlo vzlétne. Agenti Snaders (Mark Houghton) a Flynn spolu se Seanem sami obsadí první třídu. To se moc nelíbí letušce Claire (Julianna Margulies), pro níž je to poslední let a hlavně cestujícím, kteří si první třídu zaplatili.

Rozdráždění hadi se dostali ven ze svých krabic a pomalu se rozlézají po letadle, hlavně v klimatizaci. Nejprve jich několik napadne a zabije mladý pár, který se v kabince WC oddával divokému sexu. Poté hadi zabijou kapitána letadla, jenž se vypravil do strojovny opravit přístroje, které hadi poškodili. Jeden z hadů zaútočí na druhého pilota Ricka (David Koechner). Ten hada zabije, ale nešťastnou náhodou spustí kyslíkové masky a s nimi se do prostoru pro cestující dostanou také hadi. Ti ihned útočí a zabíjejí pasažéry. Většinu z nich zabijí. Ostatní přeživší se zabarikádují v přední části letadla, kde se všemožně snaží útočícím hadům ubránit.

Flynn se spojí s agentem Harrisem (Bobby Cannavale), který hlídá let z ústředí. Ten také posléze vyhledá proslulého experta na hady dr. Price (Todd Louiso), s nímž se radí, jak postupovat dál. Na pilota Ricka opět zaútočí had a on i s ním spadne do strojovny a letadlo se začne řítit k zemi. Hadi se tak dostanou do přední části letadla, kde opět vraždí další cestující, mezi nimi i agenta Sanderse. Flynn s Claire se pokouší letadlo vyrovnat, jde to těžko, ale nakonec se jim to podaří a pilot Rick, přestože je zraněn, se zase ujme řízení. Ostatní přeživší cestující se mezitím zabarikádovali (díky záchranému člunu) v první třídě v horní části letadla.

Na zemi agent Harris a dr. Price najdou a zatknou překupníka hadů Kraittlera (Darren Moore), jenž hady Kimovi prodal. Spolu s ním získají také protijedy a Harris nechá konečně zatknout Kima. Potom odjedou na letiště.

Pilot Rick nakonec svému zranění podlehne, pilotní kabina je plná hadů a letadlo opět bez pilota. Naštěstí je mezi pasažery Troy (Kenan Thompson), přítel a osobní strážce hudební hvězdy Three G (Flex Alexander), s nímž je na palubě. Troy se chce pokusit s letadlem přistát. Nejprve je ale zapotřebí zbavit se hadů.

Všichni se připoutají nebo k něčemu přivážou a agent Flynn prostřelí okénko letadla. Vznikne přetlak a vše, co není připoutané, vyletí stále se zvětšující dírou v trupu letadla, hadi samozřejmě také. Potom se Troyovi, přestože má nalétáno 2000 hodin jen na videohrách, podaří s letadlem přistát. Na letišti jsou připraveni záchranáři, kteří zbylým pokousaným pasažérům poskytnou pomoc a dr. Price protijedy.


Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Hadi v letadle
Na palubě letadla přes Atlantický oceán je přepravován důležitý svědek za zvýšených bezpečnostních opatření k jeho ochraně. Na palubě někdo tajně veze dopravní klec plnou těch nejjedovatějších plazů.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hadi v letadle
Bezstarostná projížďka krásnou havajskou krajinou změnila jednou provždy mladému Seanu Jonesovi život. Stal se náhodným svědkem vraždy a mocný gangster Eddie Kim ho rozhodně nemíní nechat naživu. Sean se rozhodne vypovídat před soudem a v doprovodu zkušeného agenta FBI Flynna nasedne do letadla do Los Angeles. Nikdo netuší, že Kim do letadla umístil nebývalé množství „černých pasažérů“: jedovatých hadů i škrtičů z celého světa. A když se tihle plazi dostanou ze zavazadlového prostoru mezi cestující, začnou se dít dost odporné věci…

V béčkovém thrilleru Davida R. Ellise Hadi v letadle nelze hledat logiku a rozhodně se nevyplatí klást si otázky, na něž neexistují odpovědi. Ale přímočarý příběh se snadno odhadnutelným koncem, plný běsnících plazů a se Samuelem L. Jacksonem v roli agenta má spád... a místy také slabší chvilky. Některé momenty mohou vyvolávat u diváka dojem, jestli si z něho tvůrci tak trochu nestřílejí. Natáčelo se na palubě vyřazeného Boeingu 747 a na place kromě filmařů bylo na tři stovky plazů, k nimž přibyli jejich animatroničtí i digitální dvojníci.

ZDROJ: Filmový přehled 2006/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

02:10 - 03:40

24 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

ČT2 - Vigil

01:45 - 02:40

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

02:30 - 03:55

4 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

Prima - Kingsman: První mise (2021)

00:35 - 03:25

119 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367

Poslední komentáře

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10