Duben
ohodnotit

Hartova válka

Hart's War

Další název:
Hartova vojna (SK); Das Tribunal
Rok:
2002
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
4.4.2002
„Za odvahu, za čest.“

Obsah filmu Hartova válka

 
Thomas Hart je syn senátora a jako člen štábu amerického praporu v Belgii nikdy nebyl na frontě. Při běžné cestě lesem však padne do německého zajetí a po třech dnech mučení surovým vyšetřovatelem Lutzem vyzradí informace o skladech amerických pohonných hmot. Po strastiplné cestě je dopraven do zajateckého tábora v německém Augsburgu, kde je nespornou autoritou americké části tábora plukovník William McNamara. Zásadový muž se smyslem pro disciplínu, odvahu a vojenskou čest, který se snaží udržet v táboře pořádek. Ten odmítne Harta ubytovat s ostatními důstojníky, protože pochopí, že podlehl mučení a mluvil. Později za ním pošle dva nováčky,...
 
Související odkaz
 
RECENZE - Hartova válka: hra na zákon tam, kde zákony neplatí

V Americe Hartova válka diváky příliš neoslnila - údajně proto, že jim připadala málo akční. To by v Evropě nemuselo vadit; ale ze zdejšího pohledu se zase může jevit „moc americká“, počínaje půdorysem soudního dramatu a konče vznosnými slovy i gesty. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hartova válka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2020
Tento film jsem si oživil dnes v noci a musím   říct že mě ani na druhý pokus nijak   nepřesvědčil. Začíná to už   nepřesvědčivým až odfláknutým scénářem a   ani herci včetně hvězdného Bruce Willise to   nijak zvlášť nevylepšují (Colin Farell byl   stále ještě "jen" talent a   příslib). Připadá mi to jako kdyby se   režisérovi (zde přiznám že mně zcela   neznámému) nějak rozpadla koncepce a celé se   mu to nějak vymklo z ruky. Výsledek je podle   mého sotva tak průměrný film.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2014
Hrozný výkon Bruce Willise, špatný námět a   scénář. Jediný Farrell a Howard se mi zde   líbili.
Začátek pomalý, nic neříkající,   zvlášť po tom, co dva Němci zastaví ten   džíp s americkou posádkou, jeden se půjde   podívat do kufru, jenže nepůjde mu otevřít,   pak mu tedy půjde pomoct ten druhý němec a tím   pádem nikdo nehlídá řidiče Farrella, který   samozřejmě šlápne na plyn a ujíždí. Po   týhle scéně mi chuť dívat se na tento film   poněkud zeslábla, ale stejně jsem se díval   dál.

Příběhová linie odehrávající se v   táboře není podle mého názoru věrohodně   udělaná, všude jenom namyšlení, namakaní   zajatci, bez jediné známky toho, že by   hladověli, nebo jim byla zima. Dlouhé nuddné   protahované scény o ničem rozhodně nepotěší   a konečná stanice - zavraždění z jednoho   našich amerických zajatců.
Tady to byl   největší nesmysl celého filmu. Američanům se   povedlo prosadit řádný soud, aby našli a   odsoudili vraha, což si myslím, že je dost   nereálné. Němci by to ve zkutečnosti   nedovolili a navíc, těch zajatců bylo   zavražděno tolik, že soud kvůli jednomu je   naprostý nesmysl!

Tímhle mě film   přesvědčil o tom, že to celý bude stát za   prd a Bruce Willis? Hrozný! Jasná zlatá   malina!
Jediný Farrell a Howard mi přirostli k   srdci.
Těžko se dá říct, co je na filmu to   dobré, snad jenom tihle dva herci.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Po výborném začátku, trochu slabší   pokračování a nakonec se to zvrtne úplně.   Jako kdyby někoho zajímal jeden mrtvý v   koncentráku, kde jich zůstávaly statisíce.   Zcela už pomíjím otázku soudu a další   pitomin, vrcholící závěrem, kde šlo vše   udělat jinak, možná jednodušeji a možná bez   zbytečné smrti. Dávám jen málo plusů,   protože to odpad není, ale nic převratného   také ne. 201311240000/0000
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2013
První polovina filmu je výborné drama z   válečného vězení,C.Farell předvedl skvělý   herecký výkon,nechal za sebou i B.Willise.Druhá   půlka už byla horší,začal jaký si soudní   proces a ztratilo to na dramatičnosti a napětí.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2013
Thomas Hart se po bitvě v Ardenách v závěru   války dostává do německého zajateckého   tábora a na jedné straně je mučen a týrán,   na straně druhé je v zajateckém táboře   řešen rasový konflikt mezi americkými vojáky.   Výborný výkon B.Willise v roli velitele   W.McNamary i C.Farrella v roli T.Harta. FIlm   natáčený v Česku.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.11.2013
Další příběh ze zajateckého tábora   tentokrát s krapet odlišným vyzněním. V   minulosti šlo vždy o útěk, tady však o   zničení továrny na střelivo sídlící hned   vedle tábora. Nejdůležitější je však   odvrátit pozornost věznitelů a jsme u hlavního   děje tohoto snímku. V popředí všeho dění je   Colin Farrell, který předvedl vynikající   výkon. Zastínil i Bruce Willise, i když je   fakt, že on tu zase až tak výraznou roli nemá.   Počáteční vcelku zdlouhavé seznámení s   protagonisty příběhu se rozjede drama, který   se zvrhne k nezvyklý vojenský soudní proces   vraždy. Čest vojáka se dostává do popředí a   nikdo to nemá jednoduché. Málo kdo zná celou   pravdu o tom, co se chystá, a jak to vypadá.   Podaří se plán, anebo se to všechno zvrhne.   Příběh nabírá na dramatičnosti, ale celková   atmosféra je poněkud unylá. Tempo je pomalé a   tak se ztrácí ona zajímavost celého pojetí.   Práce kamery je skvělá a podává prostředí   věrohodně. Snímek se drží lepšího průměru   a tak lze tvrdit, že snímek se vcelku povedl a   stojí za pozornost.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2012
Slušné válečné drama , které dobře   odsejpá, nenudí , ale mě nijak zvlášť   neoslnila natolik abych se k filmu musel nějak   často vracet, každopádně za shlédnutí stojí
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Jde o řemeslně zvládnutý válečný film,   který v téhle podobě poměrně přesně ukazuje   hrůzy války, které se týkají i těch, kdož   padli do zajetí. Pochopil jsem, že film je   hlavně o jejich vůli a cti. Možná je dílem   nepřesný a možná i průměrný,ale   rozhodující je to, že je natočen v tomto   tisíciletí, kdy se od událostí 2. sv.války   lidstvo plynutím času vzdaluje.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Dobří herci a zajímavý námět,nicméně   nějak mě to celé přišlo nereálné,že by   Německý důstojník ve svém táboře nechal   vězně soudit mezi sebou,nevim,,,,jinak   průměrný válečný film s mým oblíbencem   B.willisem který nezanechal ve mě hlubší   stopu.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2011
V tomhle snímku se mísí dva žánry, které oba   opravdu můžu – totiž válečný film a   soudní drama. Musím hned na úvod konstatovat,   že nic podobného jsem dosud neviděl. Ani jeden   ze zmíněných žánrů sice nejede na plný   plyn, leč jako jeden souhrnný celek funguje   velice dobře. Prvních pár minut mě zaujala   správná válečná atmosféra – ač se snímek   obejde bez větší akční scény, je ona válka,   zvláště v počátku téměř hmatatelná. Jeden   by neřekl, co dokáže udělat zasněžený les a   několik zmrzlých mrtvol…Ale opravdový   příběh se odehrává až v jednom z německých   lágrů. Zde je hlavní hrdina Thomas Hart nucen   se postavit pořádné výzvě – okolnostmi je   dotlačen obhajovat černého vojáka,   obviněného z vraždy. Jsme ve čtyřicátých   letech, takže jeho černá kůže je dostatečný   důkaz viny. Všechno je to ale ještě mnohem   zamotanější, jak se později ukáže. Tahle   hlavní linka není tolik propracována jak bych   čekal po stránce scénáristické, ale spolu s   prostředím a se znalostí jisté skutečnosti,   která vyjde najevo až téměř na závěr,   šlape docela dobře. Důležitější je ale onen   přesah ohledně rasismu, který se objevuje od   prvního záběru na černého a graduje   rozhovorem Thomase s Lincolnem o pětiminutové   pauze. Z tohoto důvodu tu jistou jednoduchost   soudního procesu s klidem promíjím. Ono   poklidné tempo nabízí sice pouze zlomky   napětí, což ale překvapivě napomáhá   atmosféře zajateckého tábora, kde by přeci   jenom nadměrná dávka adrenalinu působila   značně nereálným dojmem (asi). Všechno to ale   nakopává výborný závěr, který měl šanci   mě dostat do kolen, nebýt toho že to zase   skončilo až moc americky – totiž střelbou.   Jenže zrovna tou nejvíce klišovitou – kdyby   zvolili autoři jeden z oněch dvou, vlastně   tří o několik sekund dříve naznačených   konců, neváhal bych tomuhle snímku střelit   devítku, škoda…Hoblitovi se ale rozhodně   povedlo obsazení a je opravdu radost sledovat   Bruce Willise v takhle nejednoznačné (a tak   zoufale neakční:-) roli. Zdatně mu sekunduje i   Colin Farrell, Terrence Howard nebo Marcel Iures.   Tahle věc je převážně konverzační a tak je   věrohodnost výkonů příjemnou věcí. Stejně   jako celý film.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22811minih22811Vražda na Eigeru (1975) 
The Eiger Sanction n
minih54858minih54858Taz-mánie (1991) [TV seriál] 
Taz-Mania n
minih39234minih39234Shenandoah (1965) 
Shenandoah n
minih185106minih185106Za Werichem na Kampu (2018) [TV film] 
Za Werichem na Kampu n
minih86436minih8643696 hodin: Odplata (2012) 
Taken 2 n
minih81982minih81982Tetsuo III: The Bullet Man (2009) 
Tetsuo: The Bullet Man n
minih21266minih21266Veronika, prostě Nika (1980) [TV film] 
n
minih27128minih27128Sbal prachy a vypadni (1998) 
Lock, Stock and Two Smoking Barrels n
minih45434minih45434Převtělení (2005) 
Rinne n
minih38263minih38263Funny Games (1997) 
Funny Games n


Hodnocení:n12345678910
Hartova válka (2002)Hartova válka (2002)Hartova válka (2002)Hartova válka (2002)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10