Duben
ohodnotit

Hnutí odporu

Resistance

Další název:
Resistance - L'histoire héroïque de Marcel Marceau
Rok:
2020
Délka:
116 minut

Obsah filmu Hnutí odporu

 
Autentický a překvapivý příběh Marcela Marceaua, nejslavnějšího francouzského mima, který se během druhé světové války připojil k odboji spolu se skupinou skautů Boy and Girl. Díky svým hereckým schopnostem, mimořádné odvaze a odhodlání zachránil Marcel a jeho přátelé životy stovek osiřelých židovských dětí.

Rakuten TV

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hnutí odporu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2020
Máme tu další příběh o zachraňování   lidských životů za druhé světové války, ve   kterém je tentokrát hlavní zachránce   francouzský herec a mim Marcel Mangel, známý   spíše jako Marcel Marceau, který byl mimojiné   také zakladatelem moderní pantomimy. Příjmení   Marceau, se svým bratrem Alainem, přijal za   války jako poctu generálovi z dob velké   francouzské revoluce generála Françoise   Séverina Marceaua. V této době se právě se   svým bratrem přidal k francouzskému odboji,   která zachraňovala před holokaustem dětské   sirotky a on osobně pomáhal děti převážet do   Švýcarska. A právě pro uklidnění dětí   poprvé použil pantomimu. O tom všem vypráví   tento snímek, který má pro Čechy a Slováky tu   zajímavost, že si v něm zahráli i místní   herci. Začátek začíná symbolicky otázkou   malé židovské dívenky položenou svým   rodičům: “A proč nás nenávidí?” Po dvou   hodinách filmové stopáže nám je na konec   všeho dění připomenuta velikost nacistických   zvěrstev a kolik toho bylo spácháno právě na   dětech. Snímek je vlivem zpracování svým   způsobem přitažlivý hlavně kvůli   srovnávání dojemných a profánních   okamžiků. Nejvíce se tím povyšuje hlavně   všudypřítomná nacistická hrozba, která byla   podceňována. Jedná se o upřímný film, který   však postrádá patřičnou dramatičnost a   napětí. Působí tak zcela stejně jako snímek   ´Lidice´ (2011), kde taktéž   nejdramatičtější okamžiky diváckou hrůzu z   dané situace prostě nevyvolají. Jestli je   jemnost scén právě u takového filmu nějakým   přínosem  je otázkou. Nezlehčuje se to   tím?Každopádně se jedná o životopisný   filmový počin z doby války poukazující na   hrůzy proti lidskosti a hrdinství jednotlivců,   které by si každá nová generace měla   pamatovat, neboť zdvihá varovný prst.
RadysJ
Hodnocení:
Přidáno: 21.12.2019
Premiera
Kdy bude ta premiéra? Resistance 2020 už je to   rok natočený, tak doufám že co nejdříve.Už   se na to těším


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10