Duben
ohodnotit

Hrdinové ohně

Only the Brave

Další název:
Granite Mountain; Hrdinovia ohňa
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
134 minut

Obsah filmu Hrdinové ohně

 
Film Hrdinové ohně,natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. V hlavních rolích excelují Josh Brolin, Miles Teller, Taylor Kitsch, Jeff Bridges, James Badge Dale a Jennifer Connely.

Magic box

 
Související odkaz
 
Recenze: Hrdinové ohně

V Kaliforii teď zuří rozsáhlé požáry. A protože držíme hasičům palce, podíváme se na film, který... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.onlythebrave-movie...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Atmos
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hrdinové ohně >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2019
Mě film tolik nenadchnul, přitom Josh Brolin   patří k mým nejoblíbenějším hercům dnes   už střední generace. Částečně to bude   zaviněné tím, že nemusím podobné oslavné   příběhy na záchranáře, pažarniky, hrdinné   letce, kosmonauty, námořníky (s výjimkou   válečných filmů). A vlastně film si nese   svoji "oslavu" už ve svém názvu. Děj   filmu je chvílemi nudný, prostřihy do soukromí   hasičů nejsou zajímavé, pár těch zásahů   při hašení není ani napínavých až na   poslední část. Neúnosná délka filmu přes   dvě hodiny taky ději nepřidá. Zkrátka: čekal   jsem více napínavých akcí, zápletky mezi   jednotlivým muži v družstvu "Žulové   hory", nějakého klasického záporáka,   pyromana, bych také uvítal. Dvakrát v průběhu   děje uhasí protipožár letadlo s nádržemi   vody, čekal jsem do třetice všeho   "dobrého"... Alespoň se chlapi   ochladili.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2018
Film s tak lidskými postavami a hutným   dramatickým obloukem jsem od Kosinskiho nečekal.   A nic na tom nemění fakt, že jeho příběh   napsal život. Only the Brave je doják jako   kráva, ovšem bez laciného sentimentu,   patetického hrdinství či pohřbu s vlajícíma   US vlajkama. Ve vyprávění je chvílemi   zajímavě zkratkovitý, aby se stihnul věnovat   jen tomu podstatnému, čímž je pěčlivě   sestavená charakterová skládačka, ustící do   závěrečné emocionální rozbušky. Každý   konflikt postav, ať již vnitřní (Teller) nebo   partnerský (Brolin+Connelly) je živý,   autentický a dobře zahraný. Oceňuji taky   vysvětlení požárnických postupů hasení   “bestií” až v poslední třetině, coby   gradujícího prvku jak v zodpovídání otázek   zvědavého diváka, tak v zobrazení profesní   pokročilosti teamu postav. V klidu a vizuálně   chytře vyprávěný film se srdcem.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2018
Hrdinovia nevymreli...
Odvazne skutky americkych   hasicov,vojakov,policajtov si dokazu v USA uctit   krasnym filmom.U nas CZ-SK by "chytraci"   na chatoch trepali sra.ky v zmysle:Tak preco tam   isli?Su to hasici museli s tym pocitat,atd.To je   ten rozdiel.V zamori su aki su,ale svojich hrdinov   si vedia uctit a vzdat im zasluzeny hold a to my   nevieme.Vid priklad CZ hrdinov-vojakov zosnulych   nedavno v Afghanistane...
Film jednoznacne   doporucujem minimalne pre skvely vykon Josha   Brolin-a.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2018
Hrdinové!!!
Po dlouhé době film, který vzdává hold těm   co si to opravdu zaslouží a jejím rodinám.   Výborně natočený příběh, který má   skvělé herce, slušné dialogy, né plky který   jsou v každým druhým filmu, žádná vata a   hluchá místa. Technická stránka vysoká. Konec   mě totálně rozbil, tohle jsem nečekal, emoce   na 100%, stále to doznívá - 90% i z úcty k   pozůstalým a je jedno jestli to jsou hasiči z   USA, naši nebo odjinud, maj hodně tvrdou práci!
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2018
Obvyklý hrdinský příběh "podle   skutečné události" na kterém je dobré   několik věcí. Herecké výkony v první řadě.   Také to scénář nijak nepřehání s vlajkami,   salutováním, zpomalovačkami apod., to je třeba   ocenit. U nás je ten příběh neznámý, takže   většina diváků neví jak to dopadne. A v   neposlední řadě se něco malinko dozvíte o   taktice boje proti lesním požárům..
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2018
PROCESOR!
Film o hrdinech, který není točený klasickým   způsobem. Není plný klišé „ Dělal jen svou   práci“ a záběry na americkou vlajku či kecy   o ústavě. Je to film o druhý šanci v životě,   o chybách a odpovědnosti, kamarádství a tvrdé   práci. Řeší se tu nejzákladnější otázka   mezi nebezpečnou-náročnou prací a osobním   životem, ale tak nějak civilně, bez   zbytečného patosu. Nesnaží se za každou cenu   z nich dělat hrdiny. V okamžiku každého   přijde doba, kdy se bude muset rozhodnout, jestli   rodina či nebezpečná, ale respekt a uznání   vzbuzující práce. Každej si to musí vyřešit   sám. I když vždy za to zaplatí rodina. A   medajle nikomu tátu či manžela nevrátí…..
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2018
║Rozpočet $38miliónov║Tržby USA   $18,343,983║Tržby Celosvetovo $24,935,876 ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Joseph Kosinski tento krát   hrá na vážnejšiu notu a prekvapivo to zvláda.   Drží sa v medziach znesiteľnosti, moc to   nepresladčuje, nevytŕča, netlačí zbytočne na   emócie aj keď priestoru tam je dosť, samozrejme   smutný príbeh dojme. /70%/
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2018
Tento film je věnován Granite Mountain Hotshots   a jejich rodinám a pojednává o požáru u   Yarnellu, kde při zásahu došlo k největšímu   úmrtí požárníků od útoku 11. září. Je to   pocta odvážným mužům, kteří riskují při   každodenním boji s divokými požáry a jejich   podporujícím rodinám. Ale pozor, snímek v   žádném případě není natočen ve stylu   popkornové zábavy plného hlášek a hrdinství.   Celý děj je pojat přirozeně, reálně,   zkrátka tak, jak se věci skutečně mají. Není   tu žádná hlavní postava. Každý je tu sám za   sebe se svými pracovními i soukromými problémy   a radostmi. Devizou je ohromné kamarádství a   emocionální boj jednotlivce. Scenérie hor a   kopců jsou nádherným doplněním stavu   přírody a hrozby takového mohutného požáru.   I CGI jsou naprosto na jedničku. Životní děj   plyne přirozeně a vede k zamyšlení na   některými charaktery. Každý bojuje s vlastním   osudem a všichni společně s požárem. Konec   vyprávění však naprosto šokuje. Na city se   sice tolik netlačí, jak by se v takovém   případě dalo předpokládat, ale právě vlivem   reálného zpracování s ohledem na vnímání   okolí a přirozené psychologie člověka vývoj   nečekané a hlavně nepředvídatelné události   v soucitném divákovi skutečně zamrazí.   Snímek hranic artu nedosahuje a možná je to   škoda, ale i tak se jedná o zatím nejlepší a   nejreálněji zfilmovaný příběh o likvidaci   požáru, jaký lze v poslední době spatřit.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih101852minih101852Všichni rodiče jsou divní (1991) 
And You Thought Your Parents Were Weird n
minih82283minih82283V tátově stínu (2012) 
Being Flynn n
minih150862minih150862Uteč (2017) [2k digital] 
Get Out n
minih15176minih15176Osvobození III - Směr hlavního úderu (1970) 
Osvoboždenije - Napravlenije Glavnovo udara n
minih12643minih12643Mladý Einstein (1988) 
Young Einstein n
minih17184minih17184První láska (1978) 
Primo amore n
minih45514minih45514Rebel (1970) 
No Place to Hide/Rebel n
minih9813minih9813Jurášek (1956) 
n
minih17455minih17455Případ kapitána Dreyfuse (1937) 
The Life of Emile Zola n
minih36701minih36701Kat (2004) 
The Punisher n


Hodnocení:n12345678910
Hrdinové ohně (2017)Hrdinové ohně (2017)Hrdinové ohně (2017)Hrdinové ohně (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367

Poslední komentáře

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10