Duben
ohodnotit

Hvězdy nám nepřály

The Fault in Our Stars

Další název:
Na vine sú hviezdy; TFiOS; Das Schicksal ist ein mieser Verräter
Rok:
2014
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
5.6.2014
„Nejvtipnější smutná lovestory podle světového knižního bestselleru.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hvězdy nám nepřály
Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a především láska, co s nimi cloumá. Jejich vztah je o to neobvyklejší, že se seznámili a zamilovali během setkávání na sezeních podpůrné skupiny pro boj s rakovinou.

Hazel Grace Lancasterové (Shailene Woodley) je šestnáct let. Má ráda (a zároveň toleruje) své někdy až příliš starostlivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters (Ansel Elgort), který se na oplátku zamiloval do ní. Jak se sbližují, Hazel a Gus společně prožívají své obavy vyplývající z jejich zdravotních problémů a zároveň sdílí lásku ke knihám, včetně Hazelina oblíbeného románu Císařský neduh. Mnohokrát se marně snažila spojit s autorem knihy, samotářským Peterem Van Houtenem (Willem Dafoe). Když se Gusovi podaří Van Houtena zkontaktovat, spisovatel je oba nečekaně pozve do Amsterdamu. Gus je rozhodnutý vzít Hazel na cestu, aby našla odpovědi na všechny otázky, které kdy ke knize měla. Ale odpovědi, které hledá, nepřichází od Petera Van Houtena. Přichází z velkého dobrodružství, které Hazel zažije s někým, koho se nebojí milovat a kdo jim oběma dal něco, co Hazel nazývá „Malou věčností – nekonečnem mezi sečtenými dny.“

Film Hvězdy nám nepřály (2014) je adaptací světového bestselleru Johna Greena, který vypráví o tom, jak zábavné, vzrušující a tragické je žít a být zamilovaný. Román byl vydán v roce 2012 a obsadil první místo žebříčku bestsellerů New York Times. Úspěch slaví kniha i v Česku - v největší knižní anketě českého internetu, kterou každoročně pořádá portál Databáze knih.cz. se umístila na prvním místě v kategorii Kniha roku a vyhrála i kategorii Novinka roku.

zdroj: TZ CinemArt


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hvězdy nám nepřály
Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a hlavně vzájemná láska, díky které se společně s nimi vydáme na nezapomenutelnou cestu. Jejich vztah je o to výjimečnější, že se do sebe zamilovali během skupinových sezení pro pacienty bojující s rakovinou. Film Hvězdy nám nepřály vznikl podle slavného stejnojmenného románu Johna Greena.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 17.05.2015 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Hvězdy nám nepřály
Sedmnáctiletá Hazel Grace Lancasterová bojuje s rakovinou už od třinácti let a ví, že jí moc času nezbývá. Je kanylou napojena na malý kyslíkový přístroj, který všude vozí s sebou. Na podpůrné skupině se seznámí s o rok starším Augustusem Watersem, který kvůli rakovině přišel o nohu. Zamilují se do sebe, ale dívka, která nechce svým nejbližším (zejména obětavým a starostlivým rodičům) působit větší bolest, než je nutné, trvá na pouhém přátelství. Po různých peripetiích Augustus splní Hazel sen. Vezme ji i s její matkou Frannií do Amsterodamu za spisovatelem Peterem Van Houtenem, jehož knihu Císařský neduh, Hazel už dlouho obdivuje. Krásný pobyt zkazí jen setkání s autorem, z nějž se vyklube nerudný opilec. S jeho vlídnou sekretářkou Lidewij mladí navštíví dům, kde se skrývala Anna Franková. Později se pomilují. Augustus pak dívce sdělí, že se mu vrátila nemoc a že zemře dřív než ona. To se také stane. Na pohřbu se nečekaně objeví Van Houten, který se omluví za své chování a předá dívce dopis od jejího chlapce s krásným vyznáním... – Snímek Joshe Boonea Hvězdy nám nepřály vznikl podle stejnojmenného bestselleru Johna Greena. Tvůrci usilovali o realistický popis milostného vztahu mladých lidí, kteří musejí překonávat problémy, o nichž zdraví nemají ani tušení. Navzdory snaze vyhnout se citovému vydírání občas převládnou emoce a melodrama. Zásluhu na věrohodnosti jinak až příliš „vyžehleného“ dramatu má zejména představitelka Hazel, stoupající hvězda Shailene Woodleyová, která na sebe výrazně upozornila ve snímku Děti moje (2011, The Descendants; r. Alexander Payne). - Oba hlavní představitelé spolu nedávno hráli sourozeneckou dvojici v dobrodružné fantasy Divergence (2014, Divergent; r. Neil Burger).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2014/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:25 - 22:25

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Eurovision Song Contest 2024

21:00 - 23:15

66 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:45 - 23:05

21 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:40 - 22:50

26 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10