Duben
ohodnotit

International

The International

Další název:
Agent v ohrození (SK)
Rok:
2009
Délka:
118 minut
„O snaze odhalit spiknutí, které míří nebezpečně vysoko.“
Popis / Obsah / Info k filmu International
Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, který je zbavoval nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečným a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu International
Renomovaný německý režisér Tom Tykwer si vysloužil vavříny především v roce 1998 originálním thrillerem Lola běží o život, o pár let později se blýsknul vynikajícím dramatem Nebe s Cate Blanchettovou a mnozí si budou jeho filmový rukopis pamatovat i díky famóznímu fantasknímu dramatu Parfém: Příběh vraha. Do vod akčních thrillerů, situovaných do zákulisí vysoké politiky, ale Tykwer vstoupil až v roce 2008, a to právě snímkem International. Jeho námět byl inspirován velkým finančním skandálem, jenž se odehrál na přelomu 80. a 90. let minulého století. Clive Owen, vynikající britský herec známý například z Potomků lidí, zde hraje agenta Interpolu Louise Salingera, který se společně s manhattanskou zástupkyní státního návladního Eleanor Whitmanovou v podání Naomi Wattsové (Kruh, 21 gramů) snaží odhalit pozadí korupce v jednom z nejmocnějších finančních domů světa. A během svého pátrání po podezřelých finančních tocích, které je zavede až do Berlína, Milána a Istanbulu, postupně přicházejí na to, že tahle hra míří mnohem výš, než kdokoli předpokládal. Z toho ale vychází také jednoznačný a znepokojující rezultát - účastníci spiknutí takového rozsahu se rozhodně nebudou štítit ničeho, jen aby jejich tajemství zůstalo skryto. Zarputilé vyšetřování se postupně mění v boj o holý život.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu International
Toto akční drama natočil německý režisér Tom Tykwer. Nepřílis originální námět nás zavede k agentovi Interpolu Louisovi. Ten objevil stopu k nelegálním obchodům gigantických rozměrů. Louis se tedy pustí do boje proti této činnosti, ale už od začátku je jasné že to nebude snadné. Jak už to bývá, zločinci mají dlouhé prsty. Jako lákadlo na nepříliš originální děj může být dostatek cestování. Podíváme se totiž jak do Evropy tak i třeba do New Yorku.


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dynastie Nováků (1982) [TV ser...

10:40 - 11:30

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství s kamerou ve Stř...

10:35 - 11:30

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190695
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377365
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10