Duben
ohodnotit

Kámoš k pohledání

I Love You, Man

Další název:
Kamoš za všetky drobné (SK); Trauzeuge gesucht
Rok:
2008
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
4.6.2009
„Na hledání nejlepšího kamaráda není nikdy pozdě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kámoš k pohledání
Zooey a Petr spolu chystají svatbu. Má to ale jeden zdánlivě nepatrný háček, Peter totiž postrádá nejlepšího kamaráda, který by mu šel na svatbu za svědka. Jeho snoubence to nevadí, aspoň ho má víc doma, ale její kamarádky ji znejistí, že to není normální, a tak svého snoubence donutí, aby si našel přítele. Po dlouhém hledání narazí na hodně svérázného Sidneyho, se kterým si rozumí jako s nikým před tím. Je to osobitý muž, který si každý svůj den užívá plnými doušky, a přestože on a Peter jsou rozdílní jako den a noc, zrodí se pevné přátelství. Jenže Peter najednou není se svou snoubenkou tak často, jako tomu bylo dříve. Místo toho raději vyhledává společnost svého nového nejlepšího kámoše, což se samozřejmě projeví na do té doby šťastném vztahu. Nakonec i ona uzná, že tenhle kámoš na život a na smrt je přesně to, co jejímu milému v životě chybělo. Petr a jeho vyvolená si řeknou ano a za svědka mu jde nejlepší kámoš na světě.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kámoš k pohledání
V této velezábavné a veleúspěšné komedii se Paul Rudd (Zbouchnutá) zasnoubí s dívkou svých snů, ukáže se ale, že nemá jediného kamaráda, který by mu šel za svědka. Pak ovšem potká “dokonalého kámoše” Jasona Segela (Kopačky)... Ruddova a Segelova “romance” dovádí mužské parťáctví do neuvěřitelných nových rozměrů a příběh se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství.
distributor DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kámoš k pohledání
Na hledání nejlepšího kamaráda není nikdy pozdě.
Peter Klaven (Paul Rudd) má krásnou snoubenku, skvělou práci a jeden zdánlivě nepatrný problém. Postrádá nejlepšího kámoše, který by mu šel na svatbu za svědka. Komedie Johna Hamburga (Riskni to s Polly) potvrzuje, že zatímco malí kluci si doživotního kamaráda najdou celkem hravě, těm velkým to tak snadno nejde. Přitom by Zooey (Rashida Jones) měla být vlastně šťastná, že se její Peter nepoflakuje s kumpány po nocích po hospodách, ani nehatí společné víkendy výpravami s chlapy na fotbal. Ona šťastná je, ale jen do okamžiku vyřčení osudové otázky: „A koho si vezmeš za svědka, miláčku?“ V tu chvíli si Peter uvědomí, že žije v chlapůprostém prostředí a začne to okamžitě řešit. Jak už to tak bývá, když jdete do něčeho s vervou, ne vždycky se to podaří, a tak Peter absolvuje sérii ponižujících (a pro diváky velmi zábavných) setkání, bohužel s nulovým výsledkem. Když už se zdá, že si za svědka bude muset vzít vlastního otce (který jím navíc lehce pohrdá), přihraje mu osud do cesty lehce podivínského samorosta Sydneyho Fifea (Jason Segel). Možná proto, že jsou ti dva naprosto odlišní, vytvoří se mezi nimi neuvěřitelně pevné pouto, které znají jen pravá přátelství. Bohužel, v životě není nikdy nic ideální, a tak se Peterův nový nejlepší kámoš brzy stane trnem v oku naštvané nevěsty, na kterou má její budoucí manžel najednou čím dál míň času. „Většina romantických komedií obsahuje tutéž základní konstrukci – kluk potká holku, zamiluje se do ní, ztratí ji, získá ji zpátky. Tenhle příběh podobný koncept trochu staví na hlavu, což mě hodně lákalo,“ vysvětluje svou volbu scenárista a režisér John Hamburg. Tomu se podařilo do hlavních rolí obsadit Jasona Segela a Paula Rudda, dvorní herce jednoho z nejpopulárnějších komediálních tvůrců současnosti Judda Apatowa. „Mám rád scény, které jsou až nepříjemně trapné, a vtipy, které netlačí na pilu, spíš jen tak vyplynou. Tenhle příběh je obojího plný,“ říká Paul Rudd (Kopačky, Zbouchnutá). Katalyzátorem podobných situací je nejen Peterova touha najít opravdového přítele, ale i velmi nekonvenční chování jeho kámoše k pohledání Sydneyho. Jeho představitel Jason Segel (také Kopačky a Zbouchnutá) tvrdí, že alfou a omegou úspěchu Hamburgova úspěchu je fakt, že hlavní role v příběhu o hledání pravého přátelství hrají dva skuteční kamarádi na život a na smrt.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kámoš k pohledání
Peter a Zooey se chystají na svatbu. Jenže je tu jeden problém. Peter nemá tak dobrého kamaráda aby mu mohl jít za svědka. A jak najít tak rychle nejlepšího kamaráda? Peter najde řešení v podobě pohovorů a krátkých schůzek s muži, kteří se ucházejí o roli svědka na svatbě a možná i pozici Peterova nej kamaráda. Po nějaké době Peterovi padne do noty Sydney. Postupem času dva noví kamarádi sbližují. Vše klape jen na oko. Peter se totiž čím dál více věnuje Sydneymu a tím trpí jeho vztah se Zooey. No a nakonec to vyústí až v to že se Peter musí vybrat mezi Zooey a Sydneym. Dohromady to totiž nejde :)


Autor: Justik66

Popis / Obsah / Info k filmu Kámoš k pohledání
Realitní makléř Peter Klaven má velké plány a milovanou snoubenku Zooey. Když před svatbou jeho vyvolená zjistí, že ženich nemá vůbec žádného kamaráda, který by mu šel za svědka, snaží se mladý muž usilovně nějakého najít. Taková situace může být, zvláště jde-li o heterosexuála výrazně zaměřeného na ženy, dost stresující. Když už se zdá, že Peter vyčerpal všechny možnosti, seznámí se náhodou se Sydneym Fifem. Hned si padnou do oka, jenže nový kamarád je poněkud podivínský svéráz: rozhodně je nevychovaně přímočarý, zásadně neuklízí výkaly po svém psíkovi a nejvíce ho zajímají různé intimnosti. – Kámošská komedie scenáristy a režiséra Johna Hamburga (nar. 1970) Kámoš k pohledání se nese v podobném duchu jako jeho předcházející romantická komedie Riskni to s Polly (FP 4/2004); oba tituly vycházejí z předpokladu, že protiklady se přitahují. I tady jsou oba mužští protagonisté jako oheň a voda: seriózní Peter je sice sympatický, ale tak trochu nudný patron, zatímco Sydney má temperamentu a životního optimismu na rozdávání, avšak chová se a vypadá tak trochu jako vágus. - Jedná se jen o další tuctový snímek, těžící především z občas vulgárních dialogů a z rádobykomických trapných situací.
–kat-, Filmový přehled 2009/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

20:10 - 21:05

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - 100 000 dolarů na slunci (1963...

20:00 - 22:10

63 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

NOVA - Tomb Raider (2018)

20:20 - 22:45

43 minut již uběhlo
102 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:05

48 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190654
Osobností: 698115
Fotografií: 765034
Plakátů: 377246
Obsahů a biografií: 178470

Poslední komentáře

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10