Duben
ohodnotit

Katyň

Katyń

Země:
Rok:
2007
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
18.9.2008
„Příběh o zločinu, který měl zůstat zapomenut.“

Komentáře k filmu Katyň

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.7.2018
K filmu napíši jen toto. A   pozor bude to spoiler jako   kráva. Po první hodině nudy   jsme se dostali konečně k   jádru pudla. A zde padne jen   několik zmínek. Jako prostě   že se nic nestalo, jen to a   to, a hotovo. Tak jsem si   řekl, no dobře, zas to bude   později podáno třeba jako   retrospektiva, nebo nějakým   jiným uměleckým   ztvárněním. A bylo. Jenže   to už jsem byl naprosto mimo   nudou. O těch hlavních   aktérech nikde skoro nic. Jen   o jejich příbuzných a   známých. Takže pokud měl   ten závěr působit   sugestivně, vytratilo se to   naprosto nudným dějem   předtím. A navíc, kdy se   měl divák ztotožnit se   zavražděnými? Ne. Celé je   to špatně natočeno a pokus   o umění se do mého vkusu   netrefil. Proto nula. Ono to   vůbec bylo celé takové   suché, nezajímavé,   nevzbuzující pozornost.
cicis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Nedá mi sa nevyjadriť k tomu   , čím tu prispel   "Voglick". To snáď   dnes je až neuveriteľné že   môže niekto niečo také   napísať, keď sa k tomu už   aj Rusi priznali a   ospravedlnili Poliakom. Film   poukazuje na osudy rodín   zavraždených dôstojníkov   po vojne, ich diskriminácii v   spoločenskom živote.
Po spoločnom prepadnutí   Poľska v r.1939 sovietskymi a   nemeckými jednotkami padlo do   zajatia sovietov asi 15-22   tis.poľských   dôstojníkov.Najvyššie   vedenie SSSR rozhodlo 5.marca   1940 o likvidácii   internovaných   dôstojníkov.Boli prevezení   do Katyne pri Smolensku,   Mjednojebu pri obci Tver a do   Pjatičaky pri   Charkove.Vštetci boli neskôr   zavraždení príslušníkmi   NKVD výstrelom do tyla a
zahrabaný v hromadných   hroboch.V r.1943 keď Smolensk   obsadila nemecká armáda ,na   základe udania miestnych   občanov odhalili hromadné   hroby.Nemci zvolali   medzinárodnú komisiu ,ktorá   jednoznačne potvrdila   pôvodcov tohto ohavného   činu.Rusi to zvaľovali na   Nemcov, ale komisia potvrdila   presný čas úmrtí.Mŕtvych   zahrabali ešte pred začatím   útoku na ZSSR. Rusi sa k tomu   priznali až za vlády   Gorbačova a neskôr Jeľcin   odtajnil niektoré   usvedčujúce dokumenty.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.10.2009
A. Wajda to zřejmě myslel   dobře - chtěl ukázat to,co   sám jako syn jednoho z dlouho   nezvěstných polských   důstojníků zažil -   všechnu tu naději i hlubokou   beznaděj rodin,marně   čekajících na své   blízké, a hrůzu z   konečného odhalení jejich   osudů. Přes všechnu jeho   snahu a mistrovsky odvedenou   práci ale filmu něco   chybí...nebo přebývá???   Nevím - každopádně např.   z "PIANISTY" R.   Polanského mne mrazilo daleko   víc... Ale možná,že   Poláci to cítí jinak.

Dopsáno 27.4.2012   - ano, cítí to jinak. Na   polském filmovém portálu   jsem zaznamenala hodně   ohlasů na scénu, kdy Rusové   roztrhnou polskou vlajku,   červenou část vyvěsí   zpátky na stožár a s tou   bílou si vyčistí boty. Pro   většinu Poláků to byla   jedna z   nejtraumatičtějších scén   filmu, zatímco já ji   napoprvé přešla prakticky   bez povšimnutí.
Angelika2808
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Drsný a paralyzující   snímek, který by povinně   měli shlédnout jak   vymaštěnci, kteří   popírají holocaust, tak i   uctivači kultu stalinismu...   Nelidská zvěrstva v době   války páchána silnějším   (nad)národem na porobeném   obyvatelstvu bez slitování,   svědomí či odpovědnosti   vůči budoucím generacím.   Vyvraždění intelektuálské   a vojenské elity Polska   začátkem dubna 1940- masové   hroby v Katyni jsou jednou z   největších tragédií   nejstrašnějšího   novodobého válečného   konfliktu- tohle by nikdy   nemělo být zpochybňováno   ani zkreslováno! Brutální   popravy kulkou do týla,   bezmocné modlitby, hromadné   zasypání zeminou...   Alespoň morální   zodpovědnost a symbolická   omluva (po 70 letech už není   koho potrestat) padají na   bedra dnešních   představitelů ruské vlády   a pro Poláky je Katyň v   současnosti už podruhé   (letecká katastrofa z 10.4.   2010) synonymem národní   tragédie a obrovské bolesti   ze ztráty nejbližších...
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.9.2009
historický film katyň a.   wajdy je profesně velmi   dobře odvedenou prací, ale k   velké škodě vychází na   plocho. katyni chybí zcela   jasné poselství, které   herecké výkony, skutečné   reálie ani neošizená kamera   s výpravou nemohou vyvážit.   dlouho očekávaný snímek   katyň je v kinech, ale zcela   postrádá hudební linku   včetně hlavních motivů,   které by snímku daly   širší a nosnější   rozměr. nechat děj filmu   odehrát v liniích rodin   popravených důstojníků je   jistě skvělý nápad, ale   jak dalece jde o uměleckou   fikci a nakolik jde o dobovou   rekonstrukcí ponechme raději   odborným historikům a   militaristům. také délka   filmu jeho rytmus spíše   rozvláčňuje a napětí   mělní, což z katyně v   celkovém hledisku dělá jen   slabě nadprůměrné dílo   světové kinematografie.   katyň je tak film vhodný   především pro ty, kdo se   zajímá o 2. světovou válku   či o historický vývoj   polska a evropských   vojenských dějin.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Velmi smutný a depresí   podbarvený snímek o tom co   se stalo a pak v pozdějších   letech následovalo. Jak   Rusové mlžily, lhaly a   Poláci musely tu jejich lež   šířit protože to přece   byly osvoboditelé a noví   "kamarádi" Bohužel   to byla realita nejen v Polsku   a posledních cca 15minut je   dechberoucí podívaná ze   které se chce zvracet!   Promiňte mě - Zasraný   Rusáci!!!Ano Voglick má   nějaké špatné info o tomto   masakru!!
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Katyň ukazuje jednu zo   stránok naších   "osloboditeľov",   ktorý až tak neoslobodzovali   a podľa istých indícií   majú za začiatok 2. svetovej   vojny rovnakoveľký podiel   ako Nemecko- ibaže vpadli z   vypočítavosti do Poľska o   dva tíždne neskôr. Ale   tvária sa ako záchranári   ľudstva pred nemcami.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2008
Tvrdé, kruté, realistické...
...avšak pro člověka, jenž   neprožil válku, velmi   účinná lekce ve smyslu tom,   aby si uvědomil, jak velkým   štěstím je nepoznat   podobný krutý osud a moct   vést v podstatě poklidný   život. Často trváme na   malichernostech, dokážeme z   naprosté banality   vystupňovat problém   neskutečných rozměrů, ale   zapomínáme, že v životě   jsou také jiné hodnoty, mezi   něž rozhodně patří cena   lidského života. Ta by měla   být na prvním místě. V   poslední době jsem se   zaměřila na vážnější   tématiku. K zamyšlení mne   donutil výborně zpracovaný   český film Tobruk, polská   Katyně je skutečným   skvostem evropské   kinematografie poslední doby.   Z uměleckého hlediska   oceňuji uvedení polského   projektu v našich kinech,   domnívám se, že tvorba   některých evropských   zemích v naší distribuci   citelně chybí. A v   neposlední řadně smekám   před výborným pojetím   celého dramatu. Osudy rodin   popravených důstojníků,   bolest manželek, dětí,   sester, zoufalé zmítání se   mezi dvěma nepříteli -   německým fašismem a   sovětským stalinismem,   strach z budoucnosti, zoufalé   hledání sebemenší naděje   na jakoukoliv zprávu o   milované osobě - to vše se   propojuje v tomto filmu,   jehož závěr je skutečně   drsnou realistickou sekvencí,   kdy manželka jednoho z   popravených čte dochovaný   manželův deník...v   retrospektivě divák vidí   průběh kruté a   nelístostné popravy   nevinných polských vojáků   v katyňském lese. Jsou to   záběry, z nichž mrazí, ale   nelituji, že jsem na film   šla - naopak. Mohu skutečně   děkovat osudu za to, že já   válku neprožila a ani do   života mé rodiny nijak   citelně nezasáhla, byť můj   děd z matčiny strany byl   totálně nasazen. Měl ale   štěstí a vrátil se domů   ke své rodině. Mnohé   dalších lidí a celých   národů toto štěstí   nemělo. Uznávám, že   podobné projekty nejsou pro   lidi s příliš citlivou   povahou, nicméně každý,   kdo cítí, že by mu   shlédnutí filmu Katyň   nikterak duševně   neublížilo (zejména opravdu   tvrdé scény poprav a   záběry masových hrobů),   mohu jen doporučit -   shlédněte tento film. Jeho   hloubka a protiválečné   poselství je víc než   zřejmé. Hodnocení v podobě   10ti bodů je v tomto   případě minimum. Zasloužil   by si mnohem více.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2012
O jednej z tienistých stránok dejín
Pozor, možno prezradím v   komentári, čo nemám a čo   by mohlo byť na škodu pre   tých čo ešte nevideli.   Priznám sa, čakal som trocha   iný film. Priznám sa, čakal   som niečo iné. Priznám sa,   čakal som asi viac. Podobne   ako pri Lidiciach. Je to   drsný, citlivý film   zachytavajúci tragickú   udalosť, ale čo keď sa vám   nejak extra nepáčil. Prvý   problém sú zasa klasické   skoky v čase. Mne to moc   dobre nerobí. Ja viem, že tu   sa tomu asi nedalo vyhnúť,   ale mohlo sa to spraviť   citlivejšie. Prvá polovica   filmu pomalá, potom sa to   rozbieha. Myslel som, že   pôjde o psychologickejšiu   drámu, avšak skôr sa v   druhej polovici dočkáme   krátkych epizód   jednotlivých postáv, ktoré   umierajú, sú zabité či   väznené, alebo jednoducho   miznú len preto, že   spochybňujú vtedajšiu   oficiálnu pravdu, ktorá im   bola podsúvaná. Na druhej   strane mnoho silných momentov   a celkom dobre zahraná   postava poručíka Jerzyho   (neskôr majora). Inak   očividne to bolo tak trocha   robené pre oscarových   kritikov, cítiť to, keď   nám postavy vymenúvavajú   základné informácie, tak   bežné pre stredného   Európana. Ale možno to je   pre dnešnú mládež dobré,   bohvie ako je na tom s   dejepisom zo základnej školy
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2009
Velmi povedené válečné   drama skvěle natočeno dík   pane Wajda
skvělé   dílo.Jen škoda že jsme   musely čekat tak dlouho na   tak kvalitní film je to   paráda.
Chrustyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Za druhé světové války se   stalo hodně špatných   událostí, kterými se   zúčastněné strany moc   nechlubí a spousta z nich   byla zfilmovaná. Ať už se   jednalo o masakry židů nebo   o různé bitvy. O katyňském   masakru polských vojáků,   které provedla sovětská   strana se však tolik   nemluví. A možná právě   proto vznikl tento polský   snímek. Jako doplnění   historických znalostí   funguje film na výbornou a   vše do podrobna vysvětluje,   což je ale hlavní kámen   úrazu. Snímek je příliš   rozvleklý, pomalý a   postrádá něco co by diváka   dokázalo více vtáhnout do   děje a přinutilo ho souznit   s postavami. I konec mě   nechal naprosto chladným a to   je u takového silného   tématu obrovská chyba.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Kdo čeká heroicky   zaměřený válečný   spektákl "á la"   vojín Ryan, bude zklamán.   Přesto zde hrdinové jsou,   respektive hrdinky - trpící   a čekající na své syny,   muže a bratry,aby v míru   opět trpěly pro pošpinění   památky svých mrtvých   obrovskou lží,na kterou   odmítají přistoupit. Muži,   o kterých film vypráví,   nemaji ani tu možnost si své   hrdinství vyzkoušet.   Přežijí jen ti   spolupracující, ale   výčitky a stud jim po válce   nedávají mnoho nadějí na   šťastný život.
U   tohoto syrového snímku   prostého příkras a velkých   gest mě napadlo, jestli by se   vůbec měl vyučovat   dějepis, počínaje   dvacátým stoletím a   současností konče. Není to   všechno jedna velká lež,   kde se jen přehazují strany   podle potřeby a aktuální   politické situace? Možná by   se měla stanovit nějaká   lhůta, ve které by se   přečkalo, až jak se to   vyvrbí. Smutný film.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Bože můj, jak je možné že   naši sousedé natočí tak   dokonalý film??? Nikdy v   životě jsem neviděl nic   polského, a tudíž jsem se   dost těšil na další   zkušenost z jiného   prostředí…Říkám na   „férovku“ jestli je   aspoň jedna desetina tak   dokonalá jako Katyň, začnu   koukat jen na polské   filmy…Druhou světovou znám   opravdu důkladně a i o   tomhle „incidentu“ jsem   něco věděl, takže jsem si   byl docela vědom toho co na   mě režisér zkusí, čekal   jsem že se na mě z monitoru   bude valit jeden trapný kýč   za druhým, dost jsem to   přirovnával k českým   rádoby filmům a tak jsem na   to ze začátku koukal z   lhostejností…Režisér   Andrzej Wajda musel tohle   peklo zažít na vlastní   kůži jinak si nedovedu   představit jak moc dokázal   převést fakta na plátno…Z   většiny filmů kouká   ponaučení o hrůzách   války, popřípadě   přehnané ideologie z   různých částí světa, ale   tohle ne, Katyň byl   obyčejný příběh ani ne   tak o hrůze a všech   různých zvěrstvech které   páchali Sověti nebo Nacisti   ale vypráví o něčem novém   co není vůbec okoukané,   nepatrně bych to přirovnal k   Pianistovi, Pianista byl také   válečný film bez války a   pohrávání si s fakty,   nemusí být nikdy na   škodu…Závěrečné minuty   vychrlí svůj   „zásobník“ v podobě   děsivé scény samotného   masakru, která opařeného   diváka nechá v tíživém   tichu tmy a závěrečných   titulků napospas svým   otřeseným pocitům…Pro   Poláky je tento film jistě   jisté zadostiučinění a tak   se ptám, nemá i český   národ světu co ukázat???!!!
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Prvni pulka filmu se   neuverittelne vlece a je plna   jedne otazky v ruznych   podobach,ale posledni ctvrtina   je mistrovskym kusem toho, co   slovo Katyn vystihuje.   Syrovost poprav strelbou   zezadu do lebky jak na bezicim   pase je jedna z nejsurovejsich   veci, co jsem kdy videl.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Vzhledem ke jménu režiséra   i jeho osobní   zainteresovanosti na tématu,   šlo určitě čekat víc. Do   Wajdových posledních filmů   se nepříjemně vkrádá   rutina a šustění papíru a   je to bohužel i tenhle   případ. Po většinu   stopáže je vyprávění   troch moc didaktické, místy   nesouvislé a chladné. Ne   tolik, aby to lezlo na nervy,   ale dost, aby to zazdilo   nějaký silnější citový   prožitek. To ovšem neplatí   o působivém, nemilosrdně   otevřeném finále, které   hodně zachraňuje.   Společenská potřebnost   filmu je neoddiskutovatelná,   jen je škoda, že ho Wajda   nenatočil ve formě jakou   měl třeba u Dantona.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2010
Záslužný filmový počin   zfilmovat jednu z   nejostudnějších a   nejbrutálnějších   událostí dějin   komunistického SSSR. Od   Andrzeje Wajdy jsem sice po   filmové stránce čekal   trochu více, ale i tak se   jedná o filmovou kvalitu.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2008
Po slibnem zacatku na moste   nasleduje film, ktery nechava   nekter motivy nedorecene a   nedokoncene, ale i presto se   jedna o zajimavy film o jedne   udalosti polskych dejin, ktera   potrebovala takto precizni   zpracovani. Jen jestli si   Wajda preci jen neukousl   trochu velke sousto.
Krupe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Začátek filmu mi připadal   hysterický a nezajímavý,   ale posléze to dostane grády   a na konec jsem i přivíral   oči. Závěrečné scény   jsou emotivní, docela jsem   zíral, jaký to na mě   zanechalo dojem. Film   každopádně doporučuji ke   shlédnutí, zvláště   voliči KSČM by měli sedět   v první řadě.

P.S. VOGLICK je ....
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Film vypráví o události,o   které se u nás dlouho   mlžilo.Vyvraždění polské   elity-polských důstojníků   v záloze ruskými   bolševiky.Myslím,že   podobný snímek na toto téma   natočený nebyl,proto   určitě stojí za to toto   dílo zhlédnout.
Out-Of-Way
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2010
Film mi připadal trochu   chaotický, ale kupodivu mi to   ani moc nevadilo. Ostatně   doba, kterou zobrazuje také   neoplývala jistotou a   člověk nevěděl co bude   zítra. Spíš mi vadí, že   větší část filmu působí   chladně, neosobně a nějak   jsem se nedokázal ztotožnit   s postavami. I když kdo ví,   možná, že to byl záměr   pana režiséra (asi). Film   má silnější a slabší   místa a zcela jistě   nejlepší a   nejpůsobivější je samotná   poprava. Bohužel zbytek filmu   už tak zajímavý není.   Takže za celkový dojem   dávám pouze 8 hvězdiček.   Hodnotím pouze film, ne   historii. Máme tady pěkný   kroužek historiků – idi…   ehm ... diletantů …   blahoslavení chudí duchem   …
lejtenant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Film o pravdivej   histórii,ktorú kamufloval po   celé roky komunistický   režim.Asi jediný film o   tragédii v Katyňskom lese.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Čekal jsem skvělé filmové   dílo a skutečnost předčila   mé očekávání. Příběh   příbuzných obětí   krvavého masakru polských   důstojníku spáchaných   bolševickým NKVD nenechá   nikoho chladným. 50 let byl   pravda popírán, a dalších   20 let se o ní moc nemluvilo.   Je dobře, že tento film   vznikl. A závěr filmu ten   není pro slabé povahy,   klasická ukázka popravy ve   stylu NKVD, kdo již viděl   film Stalin ví co čekat. U   tohoto filmu jsem si položil   otázku, obsah dokumentu a   jeho pravdivost určuje   komentář, a že pravda se   dá lehce zmanipulovat dnes   stejně jako tenkrát.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2010
stinná stránka polské historie
Téma, o kterém bylo napsáno   spoustu knih a natočeno   nemálo filmů, i když   doposud pouze   dokumentárních. To vše   však pouze v posledních   dvaceti letech. Neznám jiné   téma, které by vydrželo   být tak dlouhou dobu po   válce tabu. To tabu z toho   vytvořili sami Poláci a   přestože nejsem historik,   dokážu si představit, že   to bylo na základě   „přátelského   doporučení“ sovětské   strany. Je pravdou, že se   Rusové nikdy oficiálně   neomluvili, pouze Michail   Gorbačov v tehdejší euforii   glasnosti přiznal za masakr   vinu Sovětského svazu. Ale i   on vzápětí couvl a   zabránil vydání dokumentů,   utajovaných KGB. Naštěstí   se tomuto tématu dlouhodobě   věnuje několik historiků   (jedním z nejagilnějších a   nejdůslednějších je i   náš historik Mečislav   Borák), a z výsledků jejich   hledání pravdy je více než   přesvědčivé, kdo byl   strůjcem celého masakru. Já   si na rozdíl od jiných   hodnotitelů myslím, že   hrůza celého filmu je dána   právě tragikou jednotlivce a   dalšího osudu jeho   pozůstalých. Ta rodinná   tragédie pronásledující   zainteresované i dlouhá   desetiletí po skončení   války, to je to, z čeho mi   nejvíce běhal mráz po   zádech. A to byl jedinec.   Vynásobte si to počtem   obětí a dojdete k něčemu,   co stejně nemůže nikdy   váš mozek pojmout. Je to   prostě nemožné. Všichni se   shodují na tom, že   nejpůsobivější a   nejstrašnější byla   závěrečná scéna s   popravami samotnými. Já jsem   však přesvědčen, že   Andrej Wajda je natolik   schopný režisér, že kdyby   bylo jeho cílem šokovat   diváky jen aktem hromadných   poprav samotných, věnoval by   jim mnohem více prostoru a   dokázal by přidat i na   syrovosti a surovosti. Viděl   jsem v polské TV rozhovor s   ním o tomto snímku a vím,   že jeho záměr byl   nesoustředit se prvoplánově   pouze na tento bod. Já tomu   filmu nemohu dát jiné   hodnocení, než plných   deset. Pro mě byl drsný od   první scény, kdy lidé   prchají přes most a neví,   na které straně řeky je   čeká krutější osud a   větší zlo. A stejně   strašné byly všechny   další scény, jen bylo   nutné se nad nimi trochu   zamyslet a pokusit se vžít   do pocitu absolutní bezmoci   těch obyčejných lidí. Film   jsem viděl už několikrát:   byl skvělý, je skvělý a   pro mě vždy skvělý   zůstane. A jen na závěr:   vyjádřím-li se slušně,   „voglickovi“ bych   doporučoval raději se   nevyjadřovat. Pro ni prostě   platí staré české   „mlčeti zlato“.
Alix
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2010
Od filmu jsem čekala víc,   nebo spíš, čekala jsem   jiný přístup. Působilo to   na mne chladně, místy   mírně zmateně, ovšem je   pravda, že konec byl hodně   emotivní. Snad to opravdu byl   Wajdův záměr. Scéna poprav   byla strašná, tím spíš,   že asi věrně odrážela   skutečnost. Generace Poláků   si navzdory propagandě   předávala informace o   katyńském masakru, kdy byla   Sověty vyvražděna většina   poských důstojníků a   inteligence a příspěvek   Voglick k tomuto filmu je   nejen nepatřičný, ale i   velice netaktní.
Voglick
Hodnocení:
Přidáno: 19.10.2009
No Poláci. Nechápu, jak si   troufají dělat holá fakta z   domněnek. Přitom je z   historického hlediska   blbost,aby to byla NKVD. Co   říká historie: Mrtví se   našli oblečeni a se všemi   doklady. NKVD VŽDYCKY   svlékala do naha a nikdo ze   sovětských vojáků by si   netroufnul porušit rozkaz.   Dál byli svázani - to také   nedělali. A navíc svázani   byli provazem, který nově   vyráběli Němci a ve Svazu   jejich provazy nebyly známé.   Kdyby byly, tak je   používají všichni,   protože byly mnohem   kvalistnější, než ty, co   vyráběli Rusové. Navíc   dnešní Německo se nebrání   myšlence, že to mohli být   jejich vojáci a to Poláci   moc dobře vědí. S   antiruským naladěním to   však absolutně neberou v   potaz a defacto obviňují   Rusy. A důvody proč by to   měla být NKVD dát   neumějí. A opravdu by mě   moc zajímal zdroj, ze   kterého autor recenze čerpal   info, že se Rusko přiznalo.   Dodnes se obvinění brání a   udává fakta, která účast   NKVD popírají, jejichž   část jsem zmínila.
Abych však nehanila celý   film, uznávám, že   zpracování je velmi   povedené. Herci se předvedli   v dobrém světle a vizuální   prožitek rozhodně stál za   to.
cookies
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2009
Velice krutý snímek z dějin   druhé světové války.   Nejhorší na něm je, že se   to bohužel opravdu stalo...
Phaneuf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Docela povedený snímek   polského režiséra... Celý   film jsem čekal, kdy dojde k   tomu známému masakru... Co   se mě však moc nezamlouvalo   byly příběhy rodin   zesnulých... Čekal jsem   spíše, že nám dá   režisér více scén ze   zajateckého tábora, avšak   on více řešil osudy   pozůstalých... Ale možná   je to také o tom, co člověk   před shlédnutím snímku   čeká... :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40513minih40513Tobruk (2008) 
Tobruk n
minih7911minih7911Sláva (1989) 
Glory n
minih64167minih64167Báječní milenci potřebují čas (1978) [TV inscenace] 
Báječní milenci potřebují čas n
minih18600minih18600Sedmero krkavců (1993) [TV film] 
n
minih160386minih160386High Life (2018) 
High Life n
minih20617minih20617Tanková brigáda (1955) 
n
minih64169minih64169Jízda králů (1989) [TV inscenace] 
Jízda králů n
minih29584minih29584Mizerové II (2002) 
Bad Boys II n
minih3319minih3319Atentát (1964) 
Atentát n
minih6252minih6252Není princ jako princ (1929) 
Double Whoopee n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

18:40 - 18:55

0 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

45 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190705
Osobností: 698229
Fotografií: 765204
Plakátů: 377381
Obsahů a biografií: 178522

Poslední komentáře

Hrst plná prachu (1988)

Hrst plná prachu
Kvalitní literární   předloha od uznávaného   spisovatele a sestava   vynikajících herců jako   jsou Alec Guinness, Judi   Dench, Kristin Scott více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Camilla Spira

Spira Camilla

Tommy Chappelle

Chappelle Tommy

Géza Kovács

Kovács Géza

Liam James

James Liam

Dom DeLuise

DeLuise Dom

Hideji Otaki

Otaki Hideji

Dan Fogler

Fogler Dan

Vaidotas Martinaitis

Martinaitis Vaidotas

Lucy Merriam

Merriam Lucy

Georges Rivière

Rivière Georges

Naposled navštívené:
Camilla Spira

Spira Camilla

Tommy Chappelle

Chappelle Tommy

Géza Kovács

Kovács Géza

Liam James

James Liam

Dom DeLuise

DeLuise Dom

Hideji Otaki

Otaki Hideji

Dan Fogler

Fogler Dan

Vaidotas Martinaitis

Martinaitis Vaidotas

Lucy Merriam

Merriam Lucy

Georges Rivière

Rivière Georges