Duben
ohodnotit

Klobouk plný deště [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1973
Délka:
109 minut
„Drama komplikovaného vztahu otce a jeho dvou synů podle divadelní hry Michaela V. Gazza“
Popis / Obsah / Info k filmu Klobouk plný deště
POZOR, SPOILER

Johnnyho otec je u Johnnyho a jeho ženy Célie na návštěvě. Zrovna se chlubí deštníkem za 27 dolarů. Pak probírají vše - bratra, investice a peníze. Bratr slíbil otci půjčku, ale vycouval. Do toho přijdou dva muži. Johnny jde s nimi ven a ukáže se, že jde o morfium a dluh. Johnnymu je vyhrožováno a peníze musí sehnat. On to přislíbí. Pak má sáhodlouhou debatu s manželkou, která se domnívá, že má Johny milenku. Célie taky jen náhodou přišla na to, že byl vyhozen z práce.

Do toho se vrací opilý Johnnyho bratr Polo. I on, stejně jako otec, připomíná, že Johnny ležel třináct dní zasypaný v díře a že má záda samou jizvu. Když pak částečně vystřízliví, říká, že Johnny byl adoptován. Célie mu pak sdělí, že se musí od nich vystěhovat. Ona totiž čeká dítě, ale nechtěla to Polovi říci. Poví mu to až nyní. A také se mu svěří, že Johna již nemiluje.

Pomalu vychází najevo, že Johnny je závislý na drogách. Ten zase žádá Pola o peníze, a dokonce na něj vytáhne zbraň.

Otec se po dlouhé době s Polem smíří a podají si ruce. Ten stále svého bratra kryje, a to až moc. I před gangstery, kteří jsou opět zde. Polo peníze sežene a Célie svá tvrzení o Johnnym odvolává. A on se přiznává otci, že je „hadrák“, tedy narkoman.

A opět jsou na scéně gangsteři. Jenže to už je situace zcela jiná...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Klobouk plný deště
Dramatický příběh starého otce a syna, kdy se otec musí rozhodnout zda bojovat o syna, který propadl závislosti na drogy a drogová mafie si přijede s ním vyrovnat účty. Poslední role Jana Pivce a skvělé výkony Luďka Munzara a Jany Hlaváčové.


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Klobouk plný deště
Příběh rozvíjí drama rodinných vztahů, otce a jeho dvou synů a na svou dobu nebývale otevřeně rozkrývá tabuizovaný problém narkomanie (jak v USA, tak u nás) i to, jak závislost na drogách zasahuje do soukromých životů rodiny i nejbližších, milovaných osob.

Drama americké rodiny se odvíjí od okamžiku, kdy otec přijíždí za svými syny. Johnny byl ve válce, dlouho ležel v nemocnici, zanechal studií a právě očekává se svou ženou dítě. Jeho pracovní vyhlídky jsou nejasné, ale otec jej bezmezně obdivuje a důvěřuje mu. Otec si vlastně přijel půjčit peníze od svého druhého syna Pola, který mu je nejdříve slíbil, ale nakonec slib nesplnil. Netuší, že Polo peníze použil na to, aby zachránil svého bratra před narkomafií…

Český přepis vznikl v roce 1974 podle divadelní hry amerického dramatika M. V. Gazzo, která měla v New Yorku premiéru v roce 1955.

Zdroj: Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Klobouk plný deště
Televizní inscenace divadelní hry amerického dramatika M. Gazza, která měla v New Yorku premiéru v roce 1955, rozvíjí drama otce a jeho dvou synů. Režisér F. Filip tuto československou premiéru (v roce 1973) vlastně předurčil do zlatého fondu české televize už tím, že zvolil skvělé herecké představitele: Jana Pivce (pro něhož to byla poslední televizní role), Luďka Munzara, Janu Hlaváčovou a Petra Haničince.

(oficiální text distributora)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

14:25 - 14:50

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

14:25 - 15:15

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:30 - 14:35

62 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190708
Osobností: 698229
Fotografií: 765264
Plakátů: 377383
Obsahů a biografií: 178525

Poslední komentáře

Hrst plná prachu (1988)

Hrst plná prachu
Kvalitní literární   předloha od uznávaného   spisovatele a sestava   vynikajících herců jako   jsou Alec Guinness, Judi   Dench, Kristin Scott více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10