Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Koza
Paradokumentární road movie Ivana Ostrochovského o bývalém boxerovi, který naposledy navléká rukavice, aby vydělal přítelkyni na potrat.

Peter „Koza“ Baláž kdysi boxoval na olympiádě. Dnes žije v romském ghettu východoevropského střihu. Když jeho přítelkyně Miša zjistí, že je těhotná, Koza se raduje – rád by měl potomka. Miša už ale jednu dceru má a teď chce jít na potrat. Koza musí sehnat peníze a jedinou šancí je, že se po letech vrátí do ringu. Vyráží proto na úmornou zápasovou šňůru spolu se svým manažerem Zvonkem, který myslí spíš na sebe než na úspěch či zdraví naivního Kozy. Dokumentarista Ivan Ostrochovský natočil nejprve o Kozovi dokument, když jej ale boxer požádal o nějaké peníze, začal s ním připravovat svůj celovečerní debut. Film je výjimečný uvěřitelnými výkony neherců, kdy kromě Kozy se tu objeví třeba olympionik Ján Franek. Scénář se obejde bez sociálních stereotypů a k příběhu ladí i dlouhé záběry na nehostinnou zimní krajinu, v níž se hrdinové rvou o své místo na slunci. Film měl premiéru na festivalu Berlinale.
Šimon Šafránek
MFF Karlovy Vary 2015


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Koza
Bývalý olympionik, boxer Peter Baláž, prezývaný Koza, býva so svojou družkou Mišou v gete pre sociálne prípady. Žijú zo dňa na deň a stále sú bez peňazí. Miša nečakane otehotnie a je rozhodnutá nechať si dieťa vziať. Núti Kozu, aby zohnal peniaze na potrat. Koza, ktorý už dlhšie netrénuje, sa rozhodne opäť vstúpiť do ringu, aby zarobil a zmenil Mišine rozhodnutie. So svojim manažérom Zvonkom sa vydávajú na “turné”, v ktorom nejde o víťazstvá, ale o to, koľko úderov dokáže Koza zvládnúť. Vo filme vystupuje Peter Balaž účastník OH v Atlante a v úlohe trénera Ján Franek účastník OH v Moskve.
Sentimentalfilm


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

04:35 - 05:30

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se! (1998) [TV cyklus]

05:05 - 05:30

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

29 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Hurvínek a kouzelné muzeum (20...

03:35 - 05:55

99 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10