Duben
ohodnotit

Král Richard: Zrození šampiónek

King Richard

Žánr:
Rok:
2021
Premiéra v ČR:
25.11.2021

Obsah filmu Král Richard: Zrození šampiónek

 
KRÁL RICHARD: ZROZENÍ ŠAMPIÓNEK je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa.

Vertical ent.

 
Související odkazy
 
Recenze: Král Richard: Zrození šampiónek

Ten film, za který si Will Smith vysloužil v těžké konkurenci Oscara. Ale zároveň se jedná o ten film, který ho... číst dál

 
 
RECENZE: Hokynářský Král Richard. Zač má Will Smith hereckého Oscara

Je živelný, rtuťovitý, odzbrojující, ale už měl méně přímočaré role než otce slavných tenistek. V kinech film Král Richard: Zrození šampiónek prošuměl, nyní jej křísí Oscar: soška, kterou Will Smith získal, i facka, již tam uštědřil. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2022
Umíněnost je někdy dobrá vlastnost, někdy ne,   je to otázka míry. Pohnutky otce chápu, ale co   kdyby tam ten talent nebyl?
Je pravda, že film   leží a stojí se Smithem, jehož postava i z   Popelky dokáže udělat naučný příběh.   Ještěže měli Williamsovi těch dcer tolik, tak   se Richardovy aktivity rozprostřely mezi všechny   holky, jinak by je strhal.
Takhle zůstal   životopisný film, průměrný, celkem   zajímavý, kdy málo stačilo, kdy by se mohlo   všechno zvrtnout, stačilo by, kdyby Richard   vystřelil.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2022
Když dostane Richard na začátku filmu dvakrát   na budku, je mi ho až líto. Ovšem postupem   času s rozvíjejícím se dějem, kdy se začne   projevovat Richardova umíněnost a jeho   ublíženecké názory vůči bílé komunitě,   jsem změnil mínění. Paradoxem je, že nakonec   obě dívky Venus i Serena dosáhly úžasného   úspěchu. Já si stejně myslím, že obě   tenisky by dosáhly grand slamů i bez Richardova   zbytečného buzerování a zákazů účasti na   juniorských turnajích. Obě tenistky, pokud si   vzpomínám, nikdy po svých nesčetných   vítezstvích rasovou otázkou nevzpomínaly, což   je jim nutno přičíst k dobru. Jejich otec   působí ve filmu jako vyděrač se svými   požadavky velkého domu, zaměstnání, příjmu   atd. Nakonec jen poznámka: kde je ten Will Smith   z akčních filmů?


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10