Duben
ohodnotit

Krvavé slunce

Soleil rouge

Další název:
Red Sun; Sole rosso (IT); Sol rojo (ES)
Žánr:
Rok:
1971
Délka:
114 minut
„V jednom vlaku uprostřed divokého západu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Krvavé slunce
V roce 1870 projíždí Dalekým západem vlak mířící do Wasingtonu. Vlak je přepaden bandou desperátů vedenou pistolníkem Gotchem. Z poštovního vozu uloupí peníze a navštíví i salonní vůz. V něm cestuje japonský velvyslanec s doprovodem samurajů. Veze dar americkému prezidentovi - zlatý meč. Gotch si meč vezme, zastřelí jednoho samuraje a se svou bandou zmizí. Velvyslanec proto pověří samuraje jménem Kurodo získat meč zpět a dá mu na to 7dní. Pomoci mu má bandita Link, který zůstal po výbuchu jednoho z vagonů pár hodin otřesen. Linkovi se ale nelíbí vláčet s sebou samuraje, jenž prohlásí, že Gotche při prvním setkání zabije.Cestou po prérii se snaží všemi způsoby Kurodovi utéct.To se mu však nepodaří a společně doputují až do města San Lucas, kde v místním hotelu pracuje Gotchova milenka Christina, pro kterou Gotch pošle pár svých chlapů. Při následné přestřelce pomůže se svým mečem i Kurado (mečem umí zabít i komára). Po zneškodnění desperátů se teď už kamarádi vydají i s Christinou za Gotchem, kterého naleznou v opuštěné pevnosti. Tam musejí čelit nájezdu Komančů, ale i to společně zvládnou. Kuradovi vrátí zlatý meč, ale o chvíli později ho Gotch zastřelí. Ještě než samuraj naposled vydechne, tak ho Link ujistí, že meč doručí jeho pánovi. Má na to dva dny…


Autor: Bara.40

Popis / Obsah / Info k filmu Krvavé slunce
Cesty osudu jsou nevyzpytatelné - drsný muž Divokého západu Link určitě nepředpokládal, že jednou bude muset spolupracovat s potomkem japonských samurajů. Právě s ním ale cestuje Divokým západem, aby nalezli zloděje Gotche, který Linka okradl o peníze a samuraje o meč, který cestoval s japonským velvyslancem jako dar americkému prezidentovi.


Popis / Obsah / Info k filmu Krvavé slunce
Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem.

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Krvavé slunce
Snímek Krvavé slunce je exkurzem britského veterána komerčního filmu Terence Younga do žánru westernu. Režisér se chopi1 v roce 1971 nápadu konfrontovat mýtus amerického Divokého západu s městem Východu - s japonskou samurajskou tradicí. (Vztahy mezi modelem amerického westernu a japonského samurajského filmu ostatně zrcadlí i Sturgesův slavný snímek Sedm statečných, odvozený z Kurosawových Sedmi samurajů.) - Samuraj Kurodo, který se dostává do Spojených států v roce 1898 s japonským velvyslancem, je nucen spojit se s desperádem Linkem, aby se dostal na kůži falešnému hráči Goichovi a získal od něj zpět drahocenný dar císaře americkému presidentovi. Samuraj se svým mečem se utká s rychlopalnými kolty pistolníků, morální kodex bušida se střetává se ziskuchtivou amorálností, dvě odlišné kultury jsou prověřovány v napínavém pronásledování. Link je typickým antihrdinou, původem spíše ze spaghetti westernů Sergia Leoneho než z westernů klasických, k jejichž eticky neposkvrněným hrdinům má zase blíže Kurodo. Napětí mezi dvěma ve všem odlišnými muži vzrůstá: cíl (dopadnout zloděje Gotche) je stejný, prostředky a motivy se však odlišují. - Kameraman Henri Alekan vytěžil z vizuálního kontrastu samuraje mezi kovboji maximum. Vedle toho je film i po dvaceti letech zajímavý hereckou účastí Charlese Bronsona, Alaina Delona, Ursuly Andressové a legendárního samuraje japonského filmu Tošira Mifuneho.

ZDROJ: Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Smrt krásných srnců (1986)

14:30 - 16:05

18 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Poslední ráj...

14:05 - 15:00

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:25

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:35 - 15:35

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178398

Poslední komentáře

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10