Duben
ohodnotit

Kung Fu Panda

Rok:
2008
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
3.7.2008
„Pandamánie začíná! Připravte se na něco pandastického.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kung Fu Panda
Tučnučký medvedík panda menom Po predáva v reštaurácii svojho otca vychýrenú rezancovú polievku – no vo svojich snoch je hrdým dračím bojovníkom a bojuje po boku členov legendárnej Zúrivej päťky proti Zlu! V skutočnosti je však šanca, že niekedy bude ovládať kung fu a spraví dieru do sveta mizivá, a to nielen kvôli jeho neprehliadnuteľnej nadváhe... Krajina však práve teraz potrebuje hrdinu viac ako kedykoľvek predtým, pretože snežný leopard Tai Lung, veľmi zlý a príliš mocný majster kung fu, utiekol z prísne stráženého väzenia, aby sa pomstil svojim nepriateľom a zmocnil sa legendárneho dračieho zvitku, ktorý jeho majiteľovi zaručí nepredstaviteľnú moc! Staručký Uguay, skúsený korytnačí majster kung fu, musí preto urýchlene vybrať výnimočného dračieho bojovníka a majster Shifu, ktorý do tajov boja zasvätil i Zúrivú päťku, musí z toho vyvoleného spraviť v rekordne krátkom čase superbojovníka! Podľa proroctva by mal pravý dračí bojovník zostúpiť z neba na ohnivej guli, a tak sa celá dedina stretne na jednom mieste, aby ho privítali. Nuž a kto sa uprostred slávnostnej ceremónie s veľkým revom a treskom na stoličke poháňanej ohňostrojovou raketou znesie z neba do davu? Správne, Po! >:-) Majster Shifu to síce spočiatku považuje za akýsi veľmi nevydarený vtip, no nemá na výber: musí tento ťarbavý športový antitalent v čo možno najkratšom čase spraviť šampiónom v kung fu! Ibaže tam, kde iných inšpirujú praky, meče a nunčaky, zaberajú na Poa len pirôžky, ryžové rezance a koláčiky... >:-)

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kung Fu Panda
Panda Po pracuje v rodinné restauraci vyhlášené výbornou nudlovou polévkou. Touží však po úplně jiném životě. Sní o tom, že se stane legendárním mistrem kung-fu, tak nepřemožitelným, že ho bude ctít i skupina bojovníků známá jako Pět postrachů. Jejich úkolem je chránit údolí, kterému vládne starý mistr Ugvej. Ten jednoho dne oznámí Šifuovi, že měl vidění o návratu bojovníka, leoparda Taj Langa, který se stal postrachem údolí poté, co nebyl vybrán, aby jako Dračí bojovník střežil posvátný Dračí svitek. Současně je rozhodnuto vybrat Dračího bojovníka, který by se dokázal leopardovi postavit. A Po, který měl původně na slavnosti prodávat polévku, se shodou náhod do věci zaplete také, že je Ugvejem označen za nového Dračího bojovníka. To se samozřejmě nelíbí ani Šifuovi, ani Pěti postrachům. Šifu se s nemotorným, tlustým Poem pustí do tvrdého tréninku, aby ho donutil vzdát to. Mezitím Taj Lang uprchne z cely, zničí vězení a po poslovi pošle zprávu, že skutečný Dračí bojovník se vrací do údolí. Tam zatím Po podstupuje stále drsnější výcvik, ale přestože je vždy těžce bit, tak hodlá vytrvat. A tak se nakonec Šifu na Ugvajovo naléhání smíří se situací a pokusí se Poa připravit k boji s leopardem, který se blíží.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kung Fu Panda
Ačkoliv se příběh odehrává ve středověké Číně, jeho kulisami by mohla být jakákoliv éra a oblast. Jeho hlavní náplní je totiž poselství, že i tomu největšímu zoufalci se může splnit jeho sen, když se ke snění přidá i trocha štěstí a především píle. Nicméně bez Číny bychom neměli hlavního hrdinu v podobě chlupaté pandy, která zbožňuje Kung Fu. Po je bojovým uměním posedlý natolik, že ignoruje vlastní nebetyčnou lenost a vydá se po pro něj nekonečných schodech do paláce v rodném Údolí klidu, aby na vlastní oči viděl volbu Dračího bojovníka – legendárního válečníka, který by zemi ochránil před pomstou démonického tygra Tai Lunga. Všeobecně se předpokládá, že se jím stane některý z pěti místních mistrů kung fu – tygřice, zmije, jeřába, kudlanky nebo opice – jenže prst guru Ugveje nakonec nečekaně ukáže na Poa. Zdejší učitel bojových umění, mistr Sifu, tak rázem čelí největší výzvě své kariéry. Musí z nemotorného, líného a nenažraného pandy stvořit legendu kung fu dřív, než se do Údolí klidu vrátí zlý Tai Lung a přeorá ho k obrazu svému. A protože Po i jeho mistr záhy pochopí, že v těch zdánlivě největších slabinách se mohou skrývat ty největší přednosti, nemusel by sen o Dračím bojovníkovi v černobíle chlupatém provedení být pouhou utopií.
DL


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kung Fu Panda
Animovaná komedie pro celou rodinu o líné, neuctivé a flakáčské pandě Po, která se musí naučit kung-fu, aby zachránila Údolí Klidu před zlým sněžným leopardem Tai Lungem. Příběh se odehrává ve staré Číně a převrátí neměnný svět bojových umění vzhůru nohama. Po se nakonec naučí věřit sám sobě a stane se mistrem kung-fu a leopardovi nebezpečným protivníkem.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kung Fu Panda
Animovaná komedie Johna Stevensona a Marka Osbornea Kung Fu Panda pochází ze studia DreamWorks, stejně jako filmy o Shrekovi. Nicméně příběhům zeleného zlobra se Panda moc nepodobá, ani animací, ani stylem humoru či diváckým zaměřením. – Film spojuje žánr bojových filmů, čínskou mytologii a rodinnou pohádku o outsiderovi, který se naučí věřit sám v sebe. Titulním hrdinou je tlustý panda jménem Po, který sní o tom, že ho všichni obdivují jako mazáckého bojovníka. Ve skutečnosti je však jen nemotorným fanouškem kung fu, jemuž nikdo nevěří, že by mohl zachránit rodné údolí před pomstou zabijáckého leoparda. Pandí dobrosrdečnost ale nakonec zvítězí nad sobeckou ctižádostivostí obávaného Taj Langa. – Děj je samozřejmě předvídatelný, přednosti Kung Fu Pandy tak spočívají v propracované animaci (především dynamické kung fu souboje vypadají působivě) a také v řadě vtípků, vyvěrajících z nadšeneckého přístupu pandího jedlíka k bojovému umění nebo z hrátek s diváckým očekáváním. Energií nabitý film díky tomu obstojí jako zábava nejen pro děti. - V originále zvířata dabuje řada známých herců a především Dustin Hoffman dodává postavě učitele bojových umění, mistra Šifua, až nezvyklou přesvědčivost.
-ivp-, Filmový přehled 2008/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kung Fu Panda 3 (2016)

 Kung Fu Panda 3 (2016)
Kung Fu Panda 3 n
 
Žánr: animovaný / akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jennifer Yuh Nelson

(pokračování)

Kung Fu Panda 2 (2011)

 Kung Fu Panda 2 (2011)
Kung Fu Panda 2 n
 
Žánr: animovaný / rodinný / komedie / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Jennifer Yuh Nelson

(---)

Kung Fu Panda slaví svátky (2010) [TV film]

 Kung Fu Panda slaví svátky (2010) [TV film]
Kung Fu Panda slaví svátky n
Kung Fu Panda Holiday Special
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Tim Johnson

(---)

Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008) [Video]

 Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008) [Video]
Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five n
 
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui

(---)

TV Program

ČT1 - Zlaté dno (1942)

14:40 - 16:15

90 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

16:05 - 17:00

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Dokonalý šéf (2015)

15:15 - 17:15

55 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Na samotě u lesa (1976)

14:50 - 16:30

80 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190607
Osobností: 697956
Fotografií: 764425
Plakátů: 376860
Obsahů a biografií: 178362

Poslední komentáře

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10