Duben
ohodnotit

Láska je láska

Další název:
Love Is Love
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
19.1.2012
„O lidech, kteří přes nepříznivý osud touží po pravdivém a láskou naplněném životě.“

Obsah filmu Láska je láska

 
Osmnáctiletá Maruška, která žije po smrti maminky jen se svým dědečkem Vlastimilem, touží konečně potkat svého prince. Chce prožít romantickou lásku, jakou zatím zná jen z filmů. Svého vysněného prince skutečně potká. S Markem, který se jí ostýchavě dvoří, prožije krásné prázdniny a hlavně první milostné dobrodružství. Jenže jak už to bývá – s velkou láskou je často spojeno i zklamání, a proč by se mělo vyhnout zrovna Marušce a Markovi?


Maruščin dědeček Vlastimil zjišťuje, že pravá láska nikdy neodkvete. Po dlouhých čtyřiceti letech se setká se svou první platonickou láskou ze střední školy. Oba se snaží užít si každou společnou...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Láska je láska? Čirá lyrická komedie, ale pro koho

Lyrická komedie, to už tu dlouho nebylo. Romantická ano, satirická nebo ztřeštěná taky, ale snímek Láska je láska přichází s trochu jiným, upřímným, takřka panenským nádechem. Otázkou zůstává, kdo ji pro sebe objeví. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Milan CieslarMilan Cieslar  
hraje:
Aneta KrejčíkováAneta Krejčíková.....Maruška Kalátová [21]   
Maciej CymorekMaciej Cymorek.....Marek [19]   
Petr NárožnýPetr Nárožný.....Vlastimil Kalát [74]   
Eliška BalzerováEliška Balzerová.....Libuška Nová [62]   
Simona StašováSimona Stašová.....Zdena Fuksová [57]   
Ondřej VetchýOndřej Vetchý.....Karel Fuks [49]   
Petr VančuraPetr Vančura.....Honza Fuks [27]   
Rudolf HrušínskýRudolf Hrušínský.....pan Jehlička [65]   
Jaromír NosekJaromír Nosek.....Radek Frolík [34]   
Jenovéfa BokováJenovéfa Boková.....Marta [19]   
Tomáš VaněkTomáš Vaněk.....Franta [23]   
Martin HorskýMartin Horský.....Standa [34]   
Barbora PolákováBarbora Poláková.....Milena [28]   
Anna CísařovskáAnna Císařovská.....Aranka   
Roman ŠtabrňákRoman Štabrňák.....kuchař [28]   
Václav JílekVáclav Jílek.....porodník [31]   
scénář:
Martin HorskýMartin Horský  
Milan CieslarMilan Cieslar.....spolupráce [52]   
námět:
Martin HorskýMartin Horský  
hudba:
Ondřej BrousekOndřej Brousek  
Václav FialaVáclav Fiala.....režie [67]   
Fryderyk ChopinFryderyk Chopin.....Nocturno č. 2 Des dur, Valčík č. 1 Des dur, Fantazie – impromptu cis moll, Valčík č. 2 ces moll,   
Jaroslav JežekJaroslav Ježek.....Tmavomodrý svět   
Claude DebussyClaude Debussy.....Svit luny,   
Zdeněk BartákZdeněk Barták.....Non-stop [57]   
kamera:
Marek JíchaMarek Jícha  
střih:
Alois FišárekAlois Fišárek  
trailer
Oficiální stránka:
www.laskajelaska-film....
 
 
Distributor v ČR:
Blue Sky Film Distribution a.s.
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazykové verze:
česká, anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Láska je láska >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.8.2016
Tak z toho jsem drobet rozpačitý. Některé   věci se povedly, jiné zase ne. Já bych řekl,   že film se motá kolem průměru, ale není   podprůměrný, ovšem že by něčím vynikl nad   jiné, to také ne. Čekal jsem od toho více,   snad více srandy, snad více erotiky, nevím   přesně. Snad se někdy podívám znova a   přehodnotím, Zatím ten dojem, jak jsem psal   výše, je takový rozpačitý. Ani tak ani tak.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2015
Láska je láska
Film, který si plyne v poklidném tempu, čímž   rozhodně neoslní, ale na druhou stranu taky   neurazí. Několik situací se zde povedlo a já   se nad nimi pousmál, nicméně jako komedie mě   film nepřesvědčil. V dramatické rovině taky   šlo na pár věcech zapracovat. Celkově ovšem   vzato, film je dějově pěkně vypointovaný,   herecké výkony jsou na vysoké úrovni a lehký   komediální nádech je jen k dobru.
lion71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2015
Vydařený..
snímek o předsudcích dnešní doby.Líbila se   mi Aneta Krejčíková, slepotu hrála dokonale.   Simona Stašová opět perlila. Ondra Vetchý   dokázal že umí i vedlejší role.Bodík dolů   za hudbu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2014
Smutný příběh s různými lidskými osudy   snažící se vše přednést s určitým   nadhledem a přirozeným lidským humorem. Svým   způsobem to hodně připomíná povídky z   Bakalářů, jen smíchané do jednoho guláše. V   hlavní roli, jak už název napovídá, je   láska, která má u různých lidí různé   podoby. Je tu snaha o vyrovnanost, která se však   místy vede a místy ne. Nevidomá dívka   prožívá svoji první lásku, jen podle svých   pocitů. Průběh celého tohoto soužití i s   dopady mají s realitou hodně společné. Celé   vyprávění je vedeno skutečně přirozeným   lidským nádechem dramatu a smutku. Dále tu   máme homosexuálního kluka, jehož podpoří v   jádru dětinský otec, ale rázná matka se ho   snaží vyléčit. Tady už bylo vsazeno spíše   na komediálnost, kdy není poznat, jestli je to   bráno skutečně vážně nebo s určitým   nadhledem ve snaze upozornit na tento problém. To   samé se týká i nemocné důchodkyně   pěstující si marihuanu na léčbu. A co teprve   mladý cikán snažící se přesvědčit okolí,   že nepatří do zavedené škatulky mínění o   cikánech. Snímek každopádně svými   šílenými motivy vede k zamyšlení, k   pousmání i dojetí. Je ale dosti těžkopádný   stylem jak to dělá a tak je pro diváka docela   těžké posoudit, jak se k tomu má správně   postavit. Za zhlédnutí však snímek stojí, neb   má v jádru věci jedno společné. Lidské   osudové tragédie všedních dnů. I když   artové zpracování by takovémuto snímku   slušelo daleko lépe
řepešínský
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2014
láska je láska je luxusní film s luxusními   výkony všech zúčastněných od herců až po   ty co jsou za kamerou a co víc si přát. děkuji   z celého srdce za snímek láska je láska, v   němž cieslar dokázal, že patří mezi   tuzemskou režisérkou špičku, protože už   dlouho mě žádný nový český film tak   výtečně nepobavil a zároveň i nečekaně   nerozplakal. Láska je láska má všechno, co má   vynikající dílo mít, neotřelý námět,   švih, rytmus, spád, atmosfěru, tajemství a   hlavně poselství! BRAVO a DÍKY MOC!!!! doufám,   že bude brzy dvojka, když snímek skončil s tak   otevřeným koncem ve všech dějových linkách,   tedy až na tu s petrem nárožným. a ještě mi   dovolte sklonit se před a. krejčíkovou, u níž   bych si ještě před lety ani netroufnul   předvídat, že se z holky z ulice stane tak   výborná herečka, které její slepotu v láska   je láska věříte v každé vteřině.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Můj tištěný program film zmiňuje jako komedii   - to se hodně sekli! Vědět, co to je, nešel   bych do toho. Ale když už jsem u tý bedny   seděl a přežil nic moc začátek, docela mě to   zaujalo, byť vážné až smutné. Sice jsem pár   věcí nepochopil, např. proč jí lhal (nemusel   hned říkat, že je cikán) nebo ten hoodně   otevřený konec, ale o to víc otázek v   divákovi zanechá.
Opravdu jsou lidi, co si   myslí, že se dá homosexualita   "léčit"? Přístup matky, racionálně   působící ženy, je těžko pochopitelný; otec   rozumný, ani mí rodiče by takhle asi   nereagovali, kdybych byl gay.
Rád se u filmů   bavím, tady až tolik ne, ale má svou velkou   hodnotu, kterou nemůžu neocenit...
Serpentina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Konečně český film, které se řadí mezi ty,   na které se ještě ráda podívám. Je v něm   vše. Od vtipu, lásky, předsudků až po smrt. A   herecká sestava nezklamala. Vynikajíci herci.
daveduck
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2014
Stojí za to vidět.
Film je částečně obrazem české společnosti.   Předsudky o tom, že Rom nemůže být slušný,   nebo že být gay je zvrhlé. Na mě udělal film   dojem. A i humorné scény Ondřeje Vetchého,   Simony Stašové nebo Rudolfa Hrušínského   nezklamaly.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.5.2013
Moc rád bych tomuto komediálně, romantickému   mixu dal více, ale film se trochu táhnul,   chyběl větší spád a více legrace, konec byl   možná trochu smutný v něčem, úplně mi   nesedl. Čekal jsem lepší film.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Láska je láska
je opravdu tragikomedie o všech možných   podobách lásky.Netvrdím,že je to nějaká   bomba,ale její opomíjení si zase   nezaslouží.Člověk se usměje,užije romantiky   i dostane prostor k zamyšlení.Takový ten   "hezký český film".
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih106556minih106556Big Bad Wolves (2013) 
Mi mefached me-ha-ze’ev ha-ra n
minih38900minih38900Ayla z kmene medvědů (1986) 
Clan Of The Cave Bear n
minih20389minih20389Ta naše písnička česká (1967) 
Ta naše písnička česká n
minih54790minih54790Velký případ malého detektiva a policejního psa Kykýna (1982) [TV film] 
n
minih88804minih88804Hostitel (2013) [2k digital] 
The Host n
minih3557minih3557Bandolero! (1968) 
Bandolero! n
minih99887minih99887Osudná smyčka (1967) [TV inscenace] 
Osudná smyčka n
minih48291minih48291Křížová cesta Šaolinem (1976) 
Shao Lin mu ren xiang n
minih15777minih15777Philadelphský experiment (1984) 
The Philadelphia Experiment n
minih24707minih24707Třetí skoba pro Kocoura (1983) 
Třetí skoba pro Kocoura n


Hodnocení:n12345678910
Láska je láska (2012)Láska je láska (2012)Láska je láska (2012)Láska je láska (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178385

Poslední komentáře

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10