Duben
ohodnotit

Luč smerti

Луч смерти

Další název:
Luch smerti; The Death Ray; Papršlek smrti
Země:
Rok:
1925
Délka:
105 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Luč smerti
POZOR SPOILER

Na západě je potlačeno povstání dělníků. Všude je spousta mrtvých. Vůdce vzpoury Thomas Lan je odsouzen k smrti. Pánem továrny se stává Ruyer. Ten má jen jednoho dědice, svého synovce.  
Za střelkyní přichází major Hart. Je to vůdce fašistické organizace. Chce si ji vzít za ženu. Ona souhlasí ale chce ještě se svatbou počkat až přijede její starší se setra Edith se svým synem Freddym.  
Lan z vězení prchá.
Hart vyhrožuje hromadným zatýkáním a malý Freddy uniká z opevnění. Je svědkem nářku ženy nad mrtvým hasičem a on ji začne uklidňovat. Následně jde do jejího domu. Zde jej nalézá jeho matka. Do toho zní telefonát s varováním před zatýkáním lidmi majora Harta. Ale jsou již zde a dochází k zajímavé bitce. 
Edith se vyzpovídá páterovi Revovi.  
Nějací dva muži se vloupali do trezoru. Edith odjíždí s velkým kufrem. Po příjezdu na místo si zcela změní vzhled a jde pryč.  
Nyní jsme v Moskvě a zde poznáváme vynálezce Porfira Podobeda i jeho asistentku Šuru. Je zde i uprchlý Lann. Tomu zrovna Podobed ukazuje svůj vynález. Paprsek, který na dálku páchá velké škody. A přichází sem Fog, člen jiné strany.  
Lann s setkává s Edith a ta se mu přiznává k tomu, že vloupání do trezoru tehdy bylo fingované na odvrácení pozornosti. A také ukáže, kdo je a byla vlastně doopravdy. Ona v té truhle neměla lup, ale svého syna.  
Do laboratoře se opět někdo vloupal a je pronásledován.  
Ocitáme se znovu na západě. Zde se sešel Hart s páterem Revem.  
Do laboratoře se opět někdo vloupal. Hasí se požár a Lann se vydává muže pronásledovat. Marně. Po návratu zjistí, že je ukradené auto a vynálezce zmizel i s vynálezem.  
Na západě si muži prohlížejí s ostatními novou zbraň, totiž dvou plošníková letadla. Probíhá nějaké jednání s Venezuelou. Ve hře je obrovská suma peněz a následuje slib, že všichni dělníci budou převedeni na výrobu pum, které mají být z letadel házeny.  
V Moskvě se Lan snaží pátrat a najít nějakou stopu po zloději. Nalezne důmyslnou skládanku hákového kříže, znamení, kterým se prokazují nacisté na západě. A také načapá toho, kdo znamení ztratil. Dochází k boji... 
Na západě se opět bouří dělníci a na východě osvobozuje Lann vynálezce, který se stal zajatcem fašistů.
Následuje velká honička a střílí se jak u Verdunu. Plešatý páter Revo chystá útoky. Lann prchl před všemi útočníky a zajatce, kterého osvobodil, tedy vynálezce Podobeda, nalézá malý Freddie. Ten sám je pak s agentkou. Ta jej maluje, když se synek podřekne, že ví něco, co by rádi věděli i oni. Proto je ihned dopraven k Hartovi a ten z něj mámí další informace. Jenže klučina nic nepoví, a naopak ještě na Harta zaútočí.  
Rullerův dědic také spřádá plány a Ruller sám mu do nich moc nepasuje, proto mu synovec kapánek upraví cigarety a tím jej zabije.  
Lann pronásleduje prchajícího pastora, který má vynález. Zatím vzlétají letadla, mající na palubách bomby, které se mají shazovat. Pastor je nucen přistát, a právě bojuje s Fogem, který byl s ním. Tomu se podaří přístroj získat a prchá přes bažinu. Jeho útěk však nemá dlouhého trvání. To už je tu i Lynn, a po přestřelce má v pistoli poslední náboj, stejně jako pastor...  
 


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Potrhlá Andula (1982) [TV insc...

13:05 - 14:00

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Poslední ráj...

13:25 - 14:25

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Taková normální holka (1999)

13:25 - 15:20

19 minut již uběhlo
96 minut zbývá do konce

Prima - Temný kraj (2017) [TV seriál]

12:55 - 14:25

49 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190709
Osobností: 698239
Fotografií: 765264
Plakátů: 377386
Obsahů a biografií: 178530

Poslední komentáře

Snowbeast (1977) [TV film]

Snowbeast
Zimní rekreační středisko,   spousta rekreantů   užívajících si sjezdovek,   připravovaný zimní karneval   a nějaká příšera z hloubi   lesa více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Starožitníkův krám (1995) [TV fi...

Starožitníkův krám
Podle mého mínění velmi   zdařilé televizní   zpracování známého románu   Charlese Dickense. Sir Ustinov   byl výborný a stejně tak   James více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Al di là dell'odio (1972)

Al di là dell'odio
„Za hranicí nenávisti“,   jak zní český název tohoto   spaghetti westernu, by se dal   bez sebemenších servítků   označit jako filmová   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 3 / 10

Hrst plná prachu (1988)

Hrst plná prachu
Kvalitní literární   předloha od uznávaného   spisovatele a sestava   vynikajících herců jako   jsou Alec Guinness, Judi   Dench, Kristin Scott více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10