Duben
ohodnotit

Máme na víc

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
74 minut
Premiéra v ČR:
10.12.2018

Obsah filmu Máme na víc

 
Z pozice osobního poradce prezidentského kandidáta Michala Horáčka zaznamenával dokumentarista Robin Kvapil od podzimu 2016 dění ze zákulisí jeho kampaně. Natáčel na vše, co měl po ruce – na kameru, mobil, notebook. Film spolurežírovaný Radimem Procházkou vznikl se snahou zachytit autentický obraz Horáčkova volebního tažení, prezentuje taktiky jeho týmu, interakci se spoluobčany, stoupenci i odpůrci, novináři a protikandidáty. S vědomím, že prezidentské volby sice prohráli, ale mají za sebou velký kus cesty, Kvapil předkládá zpětnou reflexi jejich týmové práce a komentuje jejich jednotlivé kroky.

22. Mezinárodní festival dokumentárních...
 
Související odkaz
 
Speciál: O filmu Máme na víc

Dokument mapující nevydařenou cestu Michala Horáčka na Hrad. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Pilot Film
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Máme na víc >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

m6k
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.5.2019
Dokument z volebního štábu neúspěšného   prezidentského kandidáta Michala Horáčka.   Kamera je tu ale jen pozorovatel,   očekávatelných zákulisních dějů. Což je po   většinu času docela nuda. Robin Kvapil se   přímo na volební kampani podílel a ten pohled   „insidera“ je možná spíše omezující,   než že by přinášel něco navíc. V dokumentu   je zřetelný svár, mezi dokumentární   investigací a zaměstnaneckou loajálností   svému plátci. Autoři se ani moc nesnaží   nějak odhalovat, či analyzovat příčiny   Horáčkova neúspěchu. Sám Kvapil jen v   závěru přiznává, že neví, co udělali   špatně. Já si myslím, že je to tím, že   Horáček byl hlavně volič tzv. pražské   kavárny a to ještě né celé, (i pro mne to byl   stejně neatraktivní kandidát, jako Drahoš,   takže kdyby postoupil do druhého kola, z nouze   bych ho volil, ale jinak ne). Myslím, že hlavní   Horáčkův problém byl v tom, že vůbec nezná   svět neprivilegovaných a neelitních občanů   ČR, takže ani dost dobře netuší, co by jim   měl nabídnout. Nedokázal mu to říct, ani jeho   volební štáb. Druhým problémem je, (za ten   ovšem Horáček nemůže), že bohužel většina   českých voličů, jsou xenofobní a   rasističtí, egoističtí lakomci, kteří by   eventuálně chtěli něco od někoho dostávat,   ale nechtějí nikomu pomáhat a něco dávat.   Takže ten kdo se nedeklaruje – "nebojte   se, nikomu pomáhat nebudeme a nikoho   nepřijmeme", tak ten u voličů nemá   šanci. Dokument sice přináší voyerský pohled   do šatny, ale když se v nikdo nesvléká, tak to   zas takové velké vzrůšo není. Pro mě tam   bylo nejzajímavější prostředí Soukupovy   televize. Na žádnou debatu v ní jsem se   pochopitelně nikdy nedíval a tak jsem teď   alespoň mohl popatřit, jak hodně je to ve stylu   pokleslého bulváru, ala „Jílkové kotel“. A   pak mě ještě pobavilo zachycení té   legendární story s ohnutým Rokytkou. U zbytku   dokumentu jsem se ale trochu nudil.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10