Duben
ohodnotit

Mé druhé já

The Brave One

Další název:
Die Fremde in dir; Odwazna
Rok:
2007
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
18.10.2007
„Spravedlivá pomsta?“
Popis / Obsah / Info k filmu Mé druhé já
Rozhlasová moderátorka Erica Bainová je šťastná. Její pořad o New Yorku, nazvaný Toulky v ulicích, je oblíbený, je zamilovaná do ošetřovatele Davida a chystají svatbu. Když jednoho večera venčí psa Curtise, napadne je v Central Parku trojice lumpů. Těžce zraněná Erica se probere po třech týdnech a dozví se od Davidovy matky, že jejího snoubence ubili k smrti a že už je po pohřbu. Šokovaná Erica se vrací do prázdného bytu a prázdného života, v němž apaticky přežívá. Situaci jí neulehčuje svým lhostejným přístupem ani policie. Detektiv Sean Mercer, který má případ na starosti, s ní sice soucítí, mnohem víc ho však zaměstnává případ ženy, která údajně spáchala sebevraždu. Erica si v náhlém impulsu koupí od překupníka zbraň. O pár dnů později se stane svědkyní chladnokrevné vraždy mladé prodavačky, a když vrah začne ohrožovat i ji, v sebeobraně ho zastřelí. Znovu zbraň vytáhne, když ji o dalších pár dnů později obtěžují v nočním metru dva mladí násilníci. Když na ni vytáhnou nůž, oba zastřelí. S hrůzou si uvědomí, že mohla incidentu zabránit, kdyby vystoupila o stanici dřív, ale že vlastně vystoupit nechtěla. Oba případy vyšetřuje Mercer, který poměrně přesně odhadne, co se stalo. Není sám. V novinách se začnou objevovat články o tajemném mstiteli. Erica se znovu vydává do ulic, a tentokrát nejenže záměrně vyhledává podobné situace, ale navíc se pustí do pátrání po Davidových vrazích. Mercer začíná tušit, kdo by mohl být tajemný mstitel...

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mé druhé já
POZOR SPOILER!

Moderátorka Erica vede spokojený život. Má se vdávat, ale její snoubenec je jednou na procházce s ní ubit k smrti. Ona se domnívá, že policie je k ničemu a proto si pořídí zbraň. Načež je svědkem vraždy v obchodě a ona vraha na místě zastřelí. Jindy je zase v metru obtěžována dvěma černochy. I ty na místě odpráskne. Pak chce pomoci nějaké lehké dívce a zastřelí chlapa v autě, když na ně najíždí. Policie už ví, že za těmi vraždami stojí stejná osoba. Ale neví kdo. Mezitím Erica odrovná další oběť, a to montpákou a shodí jej se střechy. Detektiv Forster se pomaličku dopracovává k postavě vraha. Dokonce už tuší, že je to Erica. A ta se přes její uloupený prsten dostává k dívce, která jej dala do zastavárny. A přes tuto dívku k muži, který jí ho tenkrát při ubití jejího snoubence ukradl. Ericu žene touha po pomstě. A detektiva na totéž místo žene něco zcela jiného.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Mé druhé já
Proč mě nezastaví?“ tuhle otázku si klade populární moderátorka newyorského rádia Erica Bain. Viděla svého snoubence umírat při náhodném, brutálním útoku a málem přišla o život i ona. Uvnitř sebe objevila někoho cizího, kdo se zbraní v ruce vyráží do ulic nočního města hledat pomstu. Dvojnásobná držitelka Oscara Jodie Foster v roli Ericy a na Oscara nominovaný Terrence Howard jako tvrdohlavý policista na její stopě. Eričina budoucnost je nejistá, ale jednou věcí si můžete být jistí: Mé druhé Já je super-napínavý thriller, který dokonale spojuje akci a emotivní náboj.
Zajímavost: Dvojnásobná držitelka Oscara Jodie Foster v roli Ericy a na Oscara nominovaný Terrence Howard jako tvrdohlavý policista na její stopě.

Magic Box


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mé druhé já
Newyorská rozhlasová moderátorka Erica Bainová má před svatbou s milovaným Davidem. Její život se zhroutí v osudný okamžik, kdy dvojici při procházce se psem napadne v Central Parku trojice grázlů. David zemře a ona se sice vyléčí z těžkých zranění, avšak nedokáže se vyrovnat s tím, co se stalo. Pořídí si zbraň a v sebeobraně zabije zločince, který před jejíma očima zastřelil ženu. Podruhé vraždí opět v sebeobraně, avšak mohla se incidentu vyhnout. Pak už zabíjí záměrně. Vezme spravedlnost do vlastních rukou, ale platí za to ztrátou své identity. Jejím protihráčem se stává detektiv Sean Mercer, vyšetřující vraždy tajemného mstitele. – Psychologický thriller Neila Jordana Mé druhé já navazuje tématem samozvaného vykonavatele spravedlnosti a s tím souvisejícího morálního dilematu na řadu obdobných titulů, z nichž připomínáme alespoň Death Wish (1974, Přání zabít; r. Michael Winner - V) s Charlesem Bronsonem. Odlišuje se od nich suverénním filmařským ztvárněním a strhujícím výkonem Jodie Fosterové. Herečka tak doplňuje své předcházející role, od Taxikáře, přes Znásilnění až po Mlčení jehňátek nebo Úkryt. Neil Jordan s týmem stálých spolupracovníků dokázal překonat slabiny poněkud tezovitého scénáře. Přináší zvláštní obraz města, jež se pro oběť zločinu stává náhle nepřátelským. Eričino nepřípustné „vykoupení“ z děsivého traumatu (nahrazeného ovšem jen dalším, mnohem těžším) provází postava „andělské“ černošské sousedky Josai.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2007/10


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mé druhé já
Newyorská rozhlasová moderátorka Erica Bain (Jodie Foster) má skvělý život a snoubence, kterého miluje. Brutální útok však zanechá Ericu těžce zraněnou a snoubence mrtvého. Trauma z této tragédie, přes kterou se nedokáže přenést, ji dovede až k plížení se nočními ulicemi, sledování a napadání možných pachatelů. Její honba za spravedlností se dostává do pozornosti médií a veřejnost je zaujata jejími smělými činy. V patách je však Erice detektiv newyorské policie (Terrence Howard), který zoufale pátrá po pachateli těchto útoků, a ona se musí rozhodnout, zda její cesta za pomstou je opravdu správná, nebo zda se tím neřadí právě k těm, jež se snaží zastavit.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu

06:00 - 06:25

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Skandální příběh rodiny Boleyn...

06:00 - 06:50

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Monchhichi (2017) [TV seriál]

06:15 - 07:05

6 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:20 - 06:45

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190657
Osobností: 698124
Fotografií: 765069
Plakátů: 377261
Obsahů a biografií: 178470

Poslední komentáře

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Čtveřice pacholků (Carrée de valets)

Čtveřice pacholků
Carrée de valets

Marie France

France Marie

House Party 2: Pyžamový mejdan (House Party 2)

House Party 2: Pyžamový mejdan
House Party 2

Jim McCarthy

McCarthy Jim

Kent Beyda

Beyda Kent

Caroline Kaplan

Kaplan Caroline

Tereza Trnková

Trnková Tereza

Jaroslav Fert

Fert Jaroslav

Lucas Lowe

Lowe Lucas

Michael Butler

Butler Michael

Naposled navštívené:
Čtveřice pacholků (Carrée de valets)

Čtveřice pacholků
Carrée de valets

Marie France

France Marie

House Party 2: Pyžamový mejdan (House Party 2)

House Party 2: Pyžamový mejdan
House Party 2

Jim McCarthy

McCarthy Jim

Kent Beyda

Beyda Kent

Caroline Kaplan

Kaplan Caroline

Tereza Trnková

Trnková Tereza

Jaroslav Fert

Fert Jaroslav

Lucas Lowe

Lowe Lucas

Michael Butler

Butler Michael