Duben
ohodnotit

Mizerové

Bad Boys

Další název:
Ničomníci; Bad Boys - Harte Jungs
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
20.7.1995
„Ve hře je heroin za sto milionů dolarů. Život půvabné svědkyně a dobrá pověst černých policajtů z Miami.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mizerové
Maskovaná banda Francouze Foucheta vnikne do trezoru protinarkotického oddělení a uloupí heroin za sto milionů dolarů. Na případ jsou nasazeni zkušení detektivové Marcus Burnett a Mike Lowrey, kteří mají na dopadení pachatele dva dny, jinak případ převezme FBI. Zatímco Marcus je usedlý otec rodiny a milující manžel, Mike je světák a sukničkář, užívající plnými doušky právě nabytého dědictví. Jejich první cesta vede do luxusního sídla architekta, který projektoval ventilaci policejní budovy. Najdou ho však zavražděného. Mike požádá bývalou přítelkyni, luxusní prostitutku Max, aby mu pomohla získat informace. Ta se však dostane příliš blízko nepříteli a zaplatí za to životem. Jediným svědkem její vraždy se stane nezaměstnaná fotografka Julie, a tu je nyní třeba ochránit. Dívka policii nevěří a jediný, s kým je ochotná mluvit, je Mike. Ten však není k zastižení, a tak se za něj musí Marcus vydávat. Role sukničkáře však jeho plaché povaze nesedí, a to se stane zdrojem nečekaného množství problémů a komplikací.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mizerové
POZOR SPOILER!

Na začátku všeho jsou uloupené drogy. A kdyby jen to, ony jsou uloupeny přímo z protinarkotického oddělení policie. Případ vyšetřují dva detektivové Marcus a Mike. A tak se dostanou k mrtvole. Na jiném místě dvě dívky lehkých mravů mají pobavit zákazníka. Jedna z nich je příchozím šéfem gangu Fouchetem zabita, a ta druhá - Julie to vidí. Podaří se jí sice utéci, ale jde po ní celá banda. A tak ji Marcus ukryje u Mika, ostatně stejně se za něj vydává. Banda mezitím vyrábí drogy a pátrá po Julii. Ta mezitím poznává na fotce jednoho z vrahů. Mike se vrací domů, kde jsou ukryti Marcus a Julie. Trochu no nadzvedne chlív, který mu v bytě udělal její pes. Ale není čas se tí zabývat, je třeba navštívit klub, kde se banda skrývá. Na totéž místě se ocitá i Julie, která utekla a žene ji touha po pomstě. Sice vystřelí, ale zbytečně. Všichni tři se musí dát na zběsilý úprk. Pátrání pak pokračuje, a v Mikeově bytě se objevuje Marcusova manželka. Ne ve zrovna vhodný okamžik, protože se tu objevují i lumpové, kteří objevili jejich skrýš. Problémy se mohou začít řešit.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Mizerové
Marcus Burnett (Martin Lawrence) a Mike Lowrey (Will Smith), jsou nejlepší přátelé a detektivové z narkotik v Miami. Jednou v noci dojde u nich ve skladu ke krádeži, bude zde ukradnut zabavený heroin za 100 miliónů dolarů. Jeden zloděj a bývalý policista Eddie Dominguez, je nalezen mrtvý v hotelovém apartmá, kde ho zabil jeho šéf Fouchet (Tchéky Karyo). Fouchet také zabije Maxine Loganovou (Lowreyho přítelkyni), kterou pozval Eddie spolu s Julie Mottovou (Téa Leoni). Julie je jediným svědkem, neboť vše celou dobu sledovala z horního balkónu apartmá.


Autor: Pauzik

Popis / Obsah / Info k filmu Mizerové
Sehraný policejní tandem Burnett - Lowrey se prohání v černém Porxche ulicemi Miami a bravurně řeší banální případy. Ale tentokrát je čeká tvrdá práce a šéf drogového gangu Fouchet, který nezanechává žádné stopy a uznává jen mrtvé svědky. Odvážnou loupež heroinu museli provést profesionálové, kteří měli své spojky i v policejních řadách. Jediným svědkem, který může pomoci je vyděšená call girl Julie, jež se nakonec odhodlá zavolat svému příteli Mikeu Lowreymu.

Ten ale není zrovna po ruce a tak si Burnett zahraje na svého parťáka a trochu si zkomplikuje manželství, kde ho v rámci výměny Mike snaživě zastupuje. Fouchetovi zabijáci jsou ale Julii na stopě - jenomže tenhle nový tříčlenný tým rozpoutá bitvu, ve které zákon a černý Porsche nakonec vítězí.
Akční komedii, ve které dva černí policajti bojují se zarputilými zlosyny ve stylu Eddieho Murphyho.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mizerové
Kriminiálni komedie Mizerové je další variací na mnohokrát využitý motiv spolupráce dvou povahově odlišných policistů. Černošští vyšetřovatelé z miamského policejního oddělení ve filmu debutujícího Michaela Baye tvoří zvláštní dvojici: elegantní Mike Lowrey by vlastně nebezpečnou práci vůbec dělat nemusel, protože nedávno dědil a o živobytí má postaráno. Jeho kolega Marcus Burnett je starostlivým otcem velké rodiny, policejní práci však chápe nejen jako způsob obživy, ale ve shodě s přítelem i jako vzrušující zábavu. Jejich vyšetřovací metody nepatří mezi ortodoxní, a parťáci jsou často poněkud na štíru se zákonem: právě proto se jim však podaří zachytit stopu rafinovaného zloděje Foucheta, který se svou bandou ukradl z policejního trezoru velkou zásobu drog, již chce za každou cenu prodat. Zločinci zavraždí Mikeovu kamarádku Max, již policista využije k vyšetřování; jedinou svědkyní zločinu je Maxina přítelkyně, nezaměstnaná fotografka Julie Mottová. Vyděšená dívka nemá důvěru v policii a věří jedině Mikeovi, kterého ovšem zná jen z vyprávění. Shodou okolností se před svědkyni za Mikea musí vydávat Marcus. Komediální a napínavé situace, jež z vynucené záměny vyplývají, jsou jediným ozvláštněním standardně napsaného a natočeného příběhu. Nesmělý usedlý Marcus se musí vpravit do světáckého způsobu života svého kolegy, který zase na oplátku převezme jeho roli otce rodiny. Motiv „ výměny míst" však není dramaticky využit (dokonce ani nedojde k očekávanému sblížení povah obou policistů). Snímek se opírá o množství rutinně natočených honiček a přestřelek a o využití (pro „ černošské " snímky typického) ležérního slovního humoru. V roli zlodušského protivníka hrdinů se objevuje Tcheky Karyo.
-ap-, Filmový přehled 1995/6


Popis / Obsah / Info k filmu Mizerové
Na policejní stanici náhle zavolá Julia Mott a chce mluvit pouze s Lowreym, přítelem její zavražděné kamarádky. Protože ten tam zrovna není, Burnett se vydává za Lowreym. Aby neodradili svou svědkyni, vymění si proto své identity, a tak musí rodinný typ Burnett hrát lamače srdcí a drsný playboy Lowrey se stěhuje do domu partnerovy rodiny.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Mizerové: Na život a na smrt (2024)

 Mizerové: Na život a na smrt (2024)
Mizerové: Na život a na smrt n
Bad Boys: Ride or Die
Žánr: akční / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah

(pokračování)

Mizerové navždy (2019)

 Mizerové navždy (2019)
Mizerové navždy n
Bad Boys for Life
Žánr: akční / komedie / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah

(pokračování)

Mizerové II (2002)

 Mizerové II (2002)
Mizerové II n
Bad Boys II
Žánr: akční / komedie / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Manéž Bolka Polívky (1987) [TV...

00:50 - 02:05

61 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Čaj pro třetího

01:50 - 02:20

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Zmizelá (2014) [2k digital]

23:25 - 02:40

146 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Druhý muž (2008)

00:05 - 02:00

106 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190633
Osobností: 698065
Fotografií: 764715
Plakátů: 377088
Obsahů a biografií: 178419

Poslední komentáře

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alan Lee

Lee Alan

Naposled navštívené:
Alan Lee

Lee Alan