Duben
ohodnotit

Mnich

Le moine

Další název:
The Monk
Rok:
2011
Délka:
96 minut
„Nikdo neodolá pokušení... ani on...“

Komentáře k filmu Mnich

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2014
Temný, ale opravdu hodně   temný a pro mnohé těžko   uchopitelný snímek, kde má   náboženská filozofie   hlavní slovo. Vincent Cassel   tu podal úctyhodný výkon.   Neochvějná víra a   neschopnost odolat vlastnímu   pokušení. Tak z toho může   být jedině průser. Tento   snímek není pro každého,   neboť se vtom dá lehce   ztratit a pak by nezbývalo   než opravdové vykoupení.   Ale kým? Po zhlédnutí   tohoto příběhu bude snad   jasno. Pokud však bude   pochopen.
beneva
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2016
Dobrý film na dobré téma.   Co skutečně přináší   celibát a má vůbec nějaký   smysl? Vincent Cassel v   podstatě nehnul brvou a   trocha toho zrychleného   dýchání to moc nevytrhla...   Co mi však přišlo hodně   mimo mísu - kde by vzal mnich   v té době tak vypracované   tělo? (Pokud by ve volném   čase nezápasil v aréně   jako gladiátor.)
Jediný, kdo mi film   trochu rozsvítil, byla   Geraldine Chaplin. Matka   představená v jejím   podání je dokonalá.
14111949
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2016
Tak nevím
Snaha o gotický román, či v   tomto případě film. Film,   který nevyniká mimo kameru   vůbec ničím. Jak jsem   napsala, snaha o gotiku,   příšeří, noc, slavík, do   toho zapletený ďábel,   který měl být asi v   převleku toho mladého   maskovaného mnicha - to jsem   pochopila podle nářků   bratra kapucína, tuším   Ondřeje, a z kouzel, která   dívka - mnich ovládala.   Jinak jsem se musela chvílemi   smát při pohledu na skvrnu   "velikosti mexického   dolaru". Nechápu též,   jakou roli tam hrála   těhotná jeptiška a celý   ženský klášter - to   chtěli roli pro Geraldinu?.   Incest se sestrou, zabití   matky zabího zas do tragedie   antické. A nakonec snaha   Ambrože o záchranu milované   bytosti ztrátou vlastního   spasení. Režisér se snažil   nacpat do jednoho krátkého   filmu své nápady, které   spolu ale vůbec   nekonvergovaly. Možná, kdyby   z toho udělal formu dokumentu   nebo tomu dal větší spád,   nevím, přesto ale film svou   náladou ve mně zanechal   příjemný dojem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190654
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377244
Obsahů a biografií: 178469

Poslední komentáře

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10