Duben
ohodnotit

Mortdecai: Grandiózní případ

Mortdecai

Další název:
Mortdecai: Veľká fúzatá lúpež; Charlie Mortdecai; Mortdecai - Der Teilzeitgauner
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
29.1.2015
„To chce knír a nohy v teple“
Popis / Obsah / Info k filmu Mortdecai: Grandiózní případ



Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván Charlie Mortdecai (Johnny Depp) má na krku partičku naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní
teroristy, a k tomu svoji dlouhonohou manželku. Tento světem protřelý obchodník a někdy i podvodník, se nechá vmanipulovat do honby za ukradeným obrazem. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Jeho zbraní je on sám - chlapík přitažlivého vzhledu, s neopakovatelným šarmem a výstavním knírem.

Zdroj: JOJ


Popis / Obsah / Info k filmu Mortdecai: Grandiózní případ



Mortdecai, Charlie Mortdecai. Má rád peníze, sprosté vtipy, alkohol a svůj sofistikovaný knír, zaměstnán je jako aristokrat. V akční komedii Mortdecai: Grandiózní případ se vrhne do velkolepého pátrání po ukradeném obraze, procestuje půlku zeměkoule a bude čelit mnoha protivníkům. Neodolatelně zhýralého Mortdecaie si s radostí zahrál Johnny Depp, sekundovat mu bude Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany, Olivia Munn nebo Jeff Goldblum.

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu . . . a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka,“ říká ke svému stylu sám Mortdecai.

Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. Hvězda, která se nebojí excentrických rolí, přináší na plátno další z nich. Charlie Mortdecai je postava se sebevědomím inspektora Clouseaua, šarmem Jacka Sparrowa a mazaností Johnnyho Englishe.

Předlohou komedie Mortdecai se stala kultovní série humoristických knih Kyrila Bonfiglioliho, z nichž některé díly (Nemiř na mě tou věcí a Pistole má přednost) vyšly i u nás a další s názvem Mortdecaiův záhadný případ s knírem vychází v lednu společně s filmem. Kritiky na knižní předlohy hovoří o „nevšední směsi vtipu a nápaditých ohavností“.

Další osobností v ušlechtilém rodokmenu filmu je režisér David Koepp, jedna z páteří Hollywoodu, která má za sebou až neuvěřitelně hvězdnou scenáristickou minulost: je podepsán pod scénáři k filmům jako Muži v černém 3, Andělé a démoni, Válka světů, Spider-Man nebo Indiana Jones a Království křišťálové lebky.

Bontonfilm


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hitparáda televizní zábavy (20...

23:05 - 00:00

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Harry Palmer: Případ Ipcress

23:20 - 00:15

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:35

112 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause (2010) [TV po...

22:45 - 23:50

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10