Duben
ohodnotit

Mr. & Mrs. Smith

Další název:
Mr. & Mrs. Smith; Pán a pani Smithovci (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
11.8.2005
„Upřímnost je nebezpečná vlastnost. Zvláště v manželství.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mr. & Mrs. Smith
Na první pohled obyčejní manželé John a Jane Smithovi si pět let užívají poklidného, až trochu nudného společného života. Pak se ale provalí pravda! Aniž by to o sobě navzájem věcěli, oba jsou ve skutečnosti dobře placenými nájemnými zabijáky, kteří ale pracují pro konkurenční organizace. A teď zjišťují, že se navzájem stali svými příštími terči. V tu chvíli se jejich utajované životy střetávají s legrační, třaskavou směsí zlomyslného humoru, potlačovanou vášní, nonstop akcí a špičkovou výzbrojí a oba tak úplně mění význam hesla:"Dokud nás smrt nerozdělí!"


Autor: Lenas

Popis / Obsah / Info k filmu Mr. & Mrs. Smith
John a Jane Smithovi jsou zdánlivě jeden z mnoha obyčejných manželských párů s běžnými starostmi. Každý z nich ale skrývá doslova vražedné tajemství – oba jsou totiž ve skutečnosti dobře placenými a velmi výkonnými zabijáky, kteří pracují pro dvě konkurenční organizace. Oživení jejich nudného manželského svazku přijde až s novým úkolem od jejich zaměstnavatelů – životní partneři mají sprovodit ze světa jeden druhého...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Mr. & Mrs. Smith
Snímek Douga Limana Mr. a Mrs. Smith osciluje mezi akční podívanou a romantickou komedií. Vychází z jednoduchého nápadu: manželé Smithovi jsou špičkoví zabijáci, pracující pro dvě různé organizace, ale navzájem to o sobě nevědí. Zpočátku bouřlivý vztah je po několikaletém manželství ochladlý a před rozpadem. John i Jane se v manželství nudí a vzájemně před sebou skrývají svou pravou identitu. Vyšumělý svazek může spasit jen nový impulz. Ten se záhy dostaví, když oba dostanou zakázku zlikvidovat téhož muže. Při nezdařené akci v poušti se poprvé (a rozhodně ne naposledy) postaví proti sobě, přičemž odhalí skutečnou tvář toho druhého. Ocitnou se v situaci, kdy v zájmu vlastního přežití musejí útočit proti sobě. Zároveň se musejí rozhodnout, co je pro ně víc. Zda profesionální čest nebo city. Díky tomu se do sebe znovu zamilují a poprvé se společně postaví proti mocným protivníkům, jimž jde o jejich smrt. - Příběh zdánlivě obyčejného svazku je rámován rozhovory s (neviděným) manželským poradcem. "Rozjíždí" se velmi pozvolna, než dojde k prvním akcím, jež se pak vrší jedna na druhou. Tvůrci se netají inspirací hongkongskými akčními snímky, v nichž se také střídají různé polohy. Vedle líčení vztahů protagonistů se ke slovu dostávají nejrůznější moderní technologie z oblasti špionážní logistiky i dokonalé zbraně. Nemohou scházet pyrotechnické efekty, zběsilé honičky a destrukční přestřelky. Zatímco John pracuje sám nebo nanejvýše v kooperaci s přítelem Eddiem, Jane vede tým výkonných krásek (připomínajících Charlieho andílky). Děj je značně vzdálený od reality, o to víc však sází na exkluzivitu, eleganci a dynamiku, k níž samozřejmě přispívají i herečtí představitelé Brad Pitt a Angelina Jolieová. Z hlediska morálky je ovšem na pováženou samotná krajně nelegální profese manželů, při jejímž výkonu umírají i nevinní lidé. - Zručně natočený oddechový snímek nemá kromě názvu a motivu manželů, kteří se chtějí rozejít, ale nakonec se spolu usmíří, nic společného se stejnojmennou komedií Alfreda Hitchcocka z roku 1941.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2005/9


Popis / Obsah / Info k filmu Mr. & Mrs. Smith
John a Jane Smithovi tvoří obyčejný manželský pár s obyčejným životem a obyčejnými starostmi. Každý z nich ale skrývá doslova vražedné tajemství: Oba jsou ve skutečnosti dobře placenými a velmi výkonnými zabijáky, pracujícími pro konkurenční organizace.
Oživení jejich nudného manželského svazku přijde až s novým úkolem od jejich zaměstnavatelů – zabít svého životního partnera. Výsledkem je velkolepá akční podívaná, během níž oba uplatní své výjimečné schopnosti a jejich manželský svazek projde rozhodující zkouškou.
Brad Pitt a Angelina Jolie se představí v hlavní roli sexy akčního filmu MR. & MRS. SMITH, který je plný špičkové akce, nejmodernějších speciálních efektů a neuvěřitelných kaskadérských kousků. Zároveň je také komediálním příběhem o neobyčejných lidech s obyčejnými problémy.

MR. AND MRS. SMITH je příběhem o nebezpečí, sexu a vzájemném nepochopení,“ říká Akiva Goldsman, producent filmu. „Na rozdíl od většiny tradičních romantických komedií v něm ale máme spoustu akce a explozí. Akce je ale až ve druhém plánu – nejdůležitější jsou postavy. Film vypráví příběh manželů, kteří jsou tlačeni k tomu, aby se navzájem ulovili a zabili – to je po dlouhých letech jediná věc, která je donutí věnovat si navzájem trochu pozornosti. Když se o sobě dozví pravdu, znovu se do sebe zamilují“, dodává producent.

„Film obsahuje dramatické scény, které se týkají partnerských vztahů, ale také obří akční a bojové sekvence, jež posouvají hranice kinematografie. A v neposlední řadě v něm najdete spoustu humoru. Vše je skvěle vyvážené a působí to jako skutečný život, respektive manželství,“ říká Angelina Jolie, krásnější polovička zabijáckého tandemu.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

28 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Vrcholy Leopolda Sulovského

19:20 - 19:50

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Příšerná tchyně (2005)

17:15 - 19:30

133 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

33 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190607
Osobností: 697956
Fotografií: 764426
Plakátů: 376860
Obsahů a biografií: 178364

Poslední komentáře

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10