Duben
ohodnotit

Můj soused zabiják

The Whole Nine Yards

Další název:
Môj sused zabijak; Keine halben Sachen; Jak ugryźć 10 milionów
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
21.9.2000
„Na předměstí Montrealu se právě přistěhoval zabiják….“
Popis / Obsah / Info k filmu Můj soused zabiják
POZOR SPOILER!!

Dentista Nicholas Oseransky žije s manželkou v kanadském Torontu. Manželka jej nesnáší, stejně jako tchyně. Oz, jak se mu totiž říká, má životní pojistku a proto obě touží, aby už nebyl naživu. Jednoho krásného dne Oz zjistí, že se vedle něj stěhuje nový soused a vzápětí přijde na to, že je to najatý vrah, který si nyní říká Jimmy Jones. Také je nazýván jako Jimmy „tulipán“. Oba muži se tak trochu spřátelí. A Ozova manželka, toužící po penězích Oze přinutí, aby jej prásknul jeho nepříteli, který vypsal odměnu za udání místa jeho pobytu. A tak se Oz ocitá v Chicagu. Na hotelu je evidentně očekáván horou černého masa, která si říká Frankie „bouchač“. Ten jej přinutí k návštěvě Janiho Gogolaga, muže, který chce Jimmyho zabít. Tam Oz tedy souseda „udá“, ale ihned jej telefonicky varuje. Pak za ním přichází Jimmyho manželka, kterou tam Gogolag drží. Kvůli penězům, a nejde o malou částku, jde o deset milonů dolarů. A dopadne to tak, že spolu končí v posteli. Oz je nucen se vrátit i s Frankiem. A když se ocitne zpátky doma, ukáže se, že on a Frankie jsou dobří známí, a že to vlastně Jimmy celé naaranžoval. Oz zatím nechápe proč. A když se svěří své asistentce, ta s ním ihned Jimmyho navštíví a chce s ním pracovat. Zde vyjde najevo, že je vlastně najatá Ozovou manželkou. Měla jej zabít. Jenže to neučinila. Nyní se tedy zde ocitá Jani s celým gangem. Do toho přichází další vrah najatý Ozovou ženou. Dochází k přestřelce se spoustou mrtvých. Oz se přiznává Jimmymu k situaci s jeho manželkou, což Jimmyho nakrkne. Hodlá Oze řádně ztrestat, ale Oz vymyslí plán, který by nikdo jiný jak zubař nezvládl. A ten plán musí vynést způsob, jak se zbavit mrtvých, včetně najatého vraha ze kterého se vyklubal polda a také oněch deset miliónů. Oze pak navštíví policie, ale ten již má výmluvy připraveny. Plán však pokračuje dále a zdá se, že mezi jeho účastníky panuje velká nedůvěra. Takže to vypadá tak, že peníze nebudou?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Můj soused zabiják
Z nového souseda se vyklube zabiják Bruce Willis! Proč by toho dentista Matthew Perry nevyužil, když je na něj vypsaná tučná odměna. Drsná krimi-komedie, která má spád, humor i napětí. 10 milionů, dva životy, ale i a srdce dvou půvabných žen ve hře. Zubař Nicholas Oseransky žije s manželkou Sophií a s tchyní, která ho stejně jako manželka nemá v lásce. Kromě toho, že ho obě ženy jen využívají, musí Oz splácet dluhy za tchána. Zvrat v neradostné situaci nastane v okamžiku, kdy pozná ve svém novém sousedovi pověstného zabijáka Jimmiho Tudeskiho, který svědčil proti svému bossovi a odkroutil si pět let. Přestože se překvapivě s přátelským zabijákem spřátelí, donutí ho Sophie, aby odletěl do Chicaga a udal zabijáka synovi odsouzeného bosse Jimmimu a získal odměnu vypsanou na jeho hlavu. Sotva však odletí, udá ho Sophie Jimmimu v naději, že se tak nepohodlného manžela zbaví a získá peníze z jeho životní pojistky. Situace se dále komplikuje.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


Popis / Obsah / Info k filmu Můj soused zabiják
V domku na montrealském předměstí žije zubař Nicholas Oseransky, přezdívaný Oz (Matthew Perry, známý ze seriálu Přátelé). Jeho manželka Sophie (Rosanna Arquette) je mrcha, která mu se svojí matinkou dělá ze života pravé peklo. A jako by to nebylo dost, jeho praxe je po tchánově sebevraždě zadlužená až po uši. Když se jednoho dne do vedlejšího domu nastěhuje záhadný cizinec, dají se věci do pohybu. Novým sousedem totiž není nikdo jiný než proslulý nájemný zabiják Jimmy Tudesky, zvaný Tulipán (Bruce Willis s nadhledem karikující vlastní akční personu). Jimmy, který v Ozovi najde jisté zalíbení, svého neprůbojného souseda nevyhnutelně zatáhne do vlastních problémů. A tak se na scéně objevuje maďarský gang psychopata Janniho Gogolaka (Kevin Pollak) s obrovitým zabijákem Frankiem Figsem (Michael Clarke Duncan) a také svůdná Tulipánova žena Cynthia (Natasha Henstridge). Události dostávají rychlý spád a nezanedbatelnou úlohu v nich hraje fešná Ozova asistentka Jill (Amanda Peet), která v sobě objeví nečekané vlohy pro zabijácké řemeslo. Kriminální komedii Můj soused zabiják (2000) natočil specialista na veseloherní žánr, anglický režisér Jonathan Lynn (mj. jeden z tvůrců kultovní politické satiry Jistě, pane ministře), jenž především využil hereckých schopností známých představitelů. Nečekaný úspěch snímku vyprovokoval natočení volného pokračování Můj soused zabiják 2 (2003).

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Můj soused zabiják
Ve světě gastronomických metafor by se film Můj soused zabiják dal pasovat třeba na svíčkovou od babičky, která je přece jen o pár brusinek lepší než běžný bufetový 'blaf‘ . A že jsem takový 'blaf‘ očekávala - co jiného si má člověk představit pod charakteristikou 'krimikomedie s Brucem Willisem v hlavní roli`?! Pravda, Willisův nemastný neslaný vrah Jimmy Tulipán k ozvláštnění hollywoodského chodu nijak nepřispěl, nicméně co nezvládl on, úspěšně 'zamazal` roztomilý Matthew Perry. Oproti své seriálové roli (Přátelé) trochu
zestárl, trochu zvážněl, ale jinak útočí na bránici v roli ušlápnutého zubaře se stejnou vervou a přesvědčivostí jako dřív. Dokonce do filmu vnáší cosi na způsob allenovské komiky - koktání a zadrhávání, roztržitost a zmatek, ustrašenost a nešikovnost, které doprovázejí všechny jeho střety s chicagským (a montrealským) podsvětím... To všechno do jisté míry odkazuje na Woodyho neodolatelně legračního Dannnyho Rose z Broadwaye - ovšem pouze a jenom v rovině Perryho hereckého výkonu. Způsob, jakým jsou v Sousedovi rozehrávány jednotlivé scény 'k popukání‘,už má totiž k Allenově virtuozitě daleko. Hollywoodské klišé nastupuje v osobě zubařovy šišlavé ženušky s přetékajícím výstřihem, stejně jako v případě jejích dvou protihráček - vnadné zubní asistentky i Jimmyho barbínovské manželky. Chápu, že Willisovi nemůže sekundovat neordinérní šeredka, leč plavovlasá krasavice v dvojím vydání? To je příliš i na toho nejzkušenějšího diváka přinejmenším v něm po delší dobu přetrvává nejistota, zda ona zubní blondýna není náhodou i Tulipánovou manželkou.
Jistý zmatek panuje rovněž na poli děje - zubaře Oze chce zabít jeho nevděčná pištící manželka (prostřednictvím zubní asistentky Jill), na Jimmyho si zase brousí zuby mafiánský boss (prostřednictvím Oze) a Jimmy chce zabít všechny (prostřednictvím vlastní pistole). K tomu si ještě připočtěte vražedné spády hromotluckého černocha Frankieho (vzpomeňte si na Zelenou míli s dojemným Duncanem v roli nevinného vězně), Jimmyho bondovskou manželku nevěrnici a několik mafiánských goril. Řeknu-li, že v Mém sousedovi zabijákovi chce každý zabít každého, nebudu nijak daleko od pravdy - jenom humanista Oz se snaží nezkřivit nikomu ani chlup. Ale budiž - ke komediím jistý chaos vždycky patřil, a pokud se člověk nesnaží orientovat v ději (stejně se nakonec všechno přehledně vyřeší), může se docela dobře pobavit.
TEREZA SPÁČILOVÁ Premiere 2000/9/42

Autor/Zdroj: Spáčilová Tereza/Premiere


Ačkoliv koprovou omáčku a Bruce Willise zrovna mít nemusím, přiznávám, že to druhé občas unesu - aspoň ve filmech jako Můj soused zabiják (i když ten český titul, který nemá s originálem nic společného a ještě celý obsah prozradí, mi drobet pije krev). Jde sice o druh snímků, bez nichž by člověk mohl být klidně živ a jaké by třeba i Károly Makk nenatočil ani za zlaté tele - na karlovarském festivalu se vyznal, že odmítá představovat coby sympatické chlapíky kupříkladu zabijáky, zloděje, gangstery a vůbec zločineckou čeládku. Nicméně tahle vlna zkrátka existuje a publiku nečiní potíže držet palce usměvavým nájemným vrahům, kteří ze svých daleko zlotřilejších šéfů vytlučou duši a pár milionů dolarů... A když už se takové věcičky točí, ať v nich Bruce Willis alespoň drží lehce ironický styl.
Jen jedna možnost je ještě strašnější než Willis coby smrtelně vážný zachránce New Yorku, zbytku planety, jakož i půlky vesmíru, bojující pěstmi i dynamitem - a sice Willis v podobě charakterního herce, jenž vraští obočí, cuká chřípím a skládá hlavu do dlaní, aby mu skrze prsty vytryskla nefalšovaná slza citlivého hocha. V roli 'přítele zabijáka` po Willisovi naštěstí ani jedno, ani druhé nechtějí, dokonce nemusí oslňovat v akčních scénách, a třebaže se zamiluje do nadšené adeptky zabijáckého řemesla, netoká jako středoškolák. Vše, co se tu po něm žádá, je lehce pobavený škleb profesionála. Jak by řekl Američan, je 'zatraceně cool`, vždy nad věcí a o krok před ostatními upachtěnými postavičkami nastavovaného propletence, kde se už zase utkají 'amatéři` a mafiáni s jediným cílem - pobavit.
Ani Willisův protihráč, zaskočený a událostmi vláčený zubař (jeho profese si zahraje v závěru) naštěstí není z rodu přímočaře potrhlých bavičů v s IQ brontosauřího mláděte. Matthew Perry dokonce může některým připadat dojemně normální- pokud hltají televizní seriál Přátelé. Pohříchu 'televizně` působí celá stavbha i aranžmá tohoto filmu, a zejména jeho tuctové hrdinky jako by vypadly z řídkého sitcomu. Pánové to možná vidí jinak, ale mně k srdci nepřirostla ani jedna ze zaměnitelné trojice - kéž by měly aspoň vnější odlišovací znaky ve stylu blondýna - bruneta - zrzka. A protože zákon schválnosti platí i ve filmu, dámy dopadnou v souhrnu lépe než jediná vskutku půvabná 'figurka`, respektive spíš velefigura - temný kolos s houpavým krokem a chraptivým hlasem, Michael Duncan.
Mirka Spáčilová (MF DNES) Premiere 2000/9/42


Příběh: Život neprůbojného dentisty Oze ničí ďábelská manželka Sophie a dluhy po defraudantském tchánovi. V novém sousedovi navíc Oz poznává gangstera Jimmyho Tulipána, který se zde ukrývá jako chráněný svědek. Sophie přesvědčí Oze, aby se vydal do Chicaga prásknout Jimmyho jeho bývalým šéfům a zinkasoval odměnu. Mezitím sama práskne Oze Jimmymu a doufá, žeji naštvaný zabiják nepohodiného manžela zbaví.

Gangsterských komedií se v poslední době urodilo víc, než naše bránice mohou unést (Přeber si to, Mlckovy modré oči). Pomalu nám nezbývá nic jiného než si v duchu říkat - no dobrá; a co tam máte dál? A tentokrát je toho skutečně požehnaně: na půldruhou hodinu srandy možná až příliš zamotaná sít motivů a dějových zvratů. Což je víc, než čím by se mi chtělo vedle krabice popcornu prokousávat. A rozhodně víc, než režisér Lynn utáhne. Výsledek je všelijaký. Suchý a příjemně černý humor se mísí s uleželou drštkovou legrací bří Farrelyových . Oz se pozvrací jednou, ale třikrát se o tom mluví. Stejně nevyrovnané jsou i herecké výkony. Vypadá to, že režisér spustil kameru a nakázal: „Žeňte to do krajností, tohle je crazy komedie!" Jenže už hercům nevysvětlil, že hrají všichni ve stejném filmu, a proto se jejich snahy různí a občas míjejí. Obzvláště nesnesitelná je Rosanna Arquette. Vyveďte někdo tu ženskou, honilo se mi v hlavě pokaždé, když se její exaltovaná Sophie s rádoby směšným francouzským přízvukem a balónovým poprsím objevila na plátně. Nejsem hnidopich, který chce od lehké komedie propracované postavy, jenže při scénách se Sophií a svedeným policistou loďka příběhu nebezpečně škrtá o samé dno. A pár frankofonních Kanaďanů se možná cítí trochu dotčeno. Zato komický potenciál Matthewa Perryho nebyl snad ještě nikdy tak dokonale využit. Nervózní nekňuba na pokraji zhroucení a bez špetky osobního šarmu - to je prostě role pro něj jako stvořená. Na rozdíl od Přátel nám nikdo nenutí, že jeho repliky jsou vtipné hlášky, a komika se staví na jejich nejapnosti. Až na jeho ženu berou všichni Oze jako ubohého a svým způsobem milého troubu. Perry je v této poloze překvapivě přesvědčivý i legrační. Asi také proto, že jeho limitované možnosti pro fyzický humor (padání, strkání do věcí, zvracení) zde působí přesně tak trapně, jak mají.
Pro Bruce Willise je bohorovný zabiják ve stylu , Zed je mrtvej, bejby" hodně obnošená vesta, ale zatím mu to pořád ještě baštíme. Nájemný vrah Jimmy si za svá léta v byznysu vypracoval svéráznou životní filozofii a noblesní manýry (mimochodem kdy už Hollywood konečně přestane glorifikovat zločinecký životní styl?!). Utrápený Oz je možná dobrý zubař, ale určitě naivní buran.Tato nečekaná dvojice kámošů plus zpočátku vtipný námět přinášejí solidní zábavu a vlastně aspirovaly na mnohem i víc, než čeho se nám nakonec dostane. Pokud čekáte od komedie s Matthewem Perrym a Brucem Willisem v x-té roli gangstera jen to nejhorší, můžete být dokonce i příjemně překvapeni.
Šárka Halaštová Total Film 2000/8/106

VERDIKT
Nic světoborného, ale pokud jdete do kina proto, abyste ve tmě našli odvahu sáhnout své nové známosti na stehno, a chcete se u toho občas slušně zasmát; volíte správně.

Halaštová Šárka/Total Film


Popis / Obsah / Info k filmu Můj soused zabiják
Navzdory tomu, že je Nicholas „Oz" Oseransky (Matthew Perry) zubařem, je i džentlmenem (někdy snad až skoro ňoumou) a veskrze dobrým čiověkem. Což vysvětluje, proč ještě nevykoupal svou manželku Sophii (RosannaArquetteová) v kyselině solné. Tahle fúrie, která má charakter evidentně po matce, je nepředstavitelně odporné stvoření a přitom se bohužel odmítá nechat s Ozem rozvést. Ale kdyby byl po ruce nějaký vhodný a levný nájemný vrah, dlouho by neváhala. Oz má totiž díky životní pojistce větší cenu mrtvý než živý. A do téhle vibrující domácnosti jednoho dne zasáhla ruka osudu - k sousednímu domu přijeli stěhováci.
Slušňák Oz samozřejmě šel nového souseda přivítat. Byl to sympaťák Jimmy Jones (Bruce Willis) z Chicaga. Oz kdysi v Chicagu pracoval a měl docela slušnou paměť, takže netrvalo dlouho, než vytřeštil bulvy a začal vyděšeně koktat. Jimmy Jones byl totiž ve skutečnosti Jimmy „Tulipán" Tudeski - Tulipán proto, že se proslavil tím, že posílal tulipány na hroby svých obětí. Ano, obětí. Byl nájemný vrah.
Když to zjistila Sophie, vylíhl se v její tupé hlavičce „geniální" plán. Oz pojede do Chicaga a prodá maďarskému mafiánovi Yannimu Gogolackovi (Kevin Pollak) informace o tom, kde se jeho bývalá pravá ruka, toho času ovšem nenáviděný zrádce Jimmy, ukrývá. Oz neměl na vybranou („Když to uděláš, rozvedeme se - když ne, udělám ti ze života peklo."), ale zároveň měl i výčitky svědomí, protože se mu Jimmy začal docela zamlouvat (když už kvůli ničemu jinému, tak proto, že se oba shodli na tom, že dávat do hamburgeru majonézu je zvěrstvo). Dokonce se pokusil na poslední chvíli ucuknout, ale po důkladné masáži ledvin Gogolackovým zabijákem Frankiem Figsem (Michael Clarke Duncan) nakonec prozradil všechno, co věděl.
To, že se pak v mafiánském doupěti setkal s Jimmyho manželkou Cynthií (Natasha Henstridgeová) a zamiloval se do ní na první pohled, byl přímo zásah osudu. V oboru placeného mordování sice lásce příliš pšenka nekvete, ale Oz alespoň získal nový smysl života - nenechat svou lásku zabít. Což má v plánu sám Jimmy (připadá mu to etičtější než rozvod a navíc z toho můžou kápnout slušné peníze). Bude se hrát na všechny strany a potenciálním vrahem i obětí může být každý. Tak už to mezi zabijáky chodí...
Jak vám určitě už dávno došlo, Můj soused zabiják je černá komedie. Ale úplně černá, Boltone. Všichni, kromě slušňáka Oze, jsou křiváci, nemalá část z nich přímo vrazi, někteří velmi masoví. Humor často pramení právě ze střetu Oze s jejich světem, ve kterém si nikdy nemůžete být jisti, kdo je vrah a kdo oběf a jestli vás za pět minut „kamarád" nestřelí do zad.
Nicméně kvůli témuž přístupu film bohužel často naráží do zdi. Snaha najít ten správný balanc mezi různými žánry filmařům příliš nevyšla a výsledkem je rozpolcená směska, která je v jednu chvíli cynickou černou komedií, ve které se brutálně zabíjejí lidé, a o pár minut později bychom se měli naladit na vlnu pohody ve stylu „všichni jsme jedna rodina". A co je nejhorší, všechno to přitom svým pojetím humoru často balancuje na hraně televizního sitcomu.
K tomu notně přispívá zejména Matthew Perry, který se tu neustále snaží uplatňovat své „chandlerovské" grify ze seriálu Přátelé, kterým se proslavil, ale bohužel to funguje podstatně hůře nežli na televizní obrazovce-prostě proto, že nejsme v sitcomu. Perry navíc není dostatečně sladký a ňoumovitý - nejvhodnější tváří pro „džentlase" Oze by byl zřejmě Hugh Grant, do kterého má Perry při vší úctě hodně daleko.
Nepříliš dobrým tahem bylo i obsazení Michaela Clarka Duncana (obr Coffey ze Zelené míle), který je na bezcharakterního zabijáka příliš sympatický. A když už jsme u hůře obsazených herců, nelze nezmínit Rosannu Arquetteovou, která je se svou parodií na femme fatale a příšerným francouzským přízvukem naprosto nesnesitelná.
Naopak vynikající je Bruce Willis, který si svého zabijáka s filozofií „nezáleží na tom, kolik lidí jsem zabil - jde o to, jak jsem s nimi vycházel, když byli naživu" náležitě užil. Jeho potměšilé úšklebky fungují dokonale a díky auře pohodáře, která jej jako obvykle obklopuje, nám ani příliš nedělá problémy zapomenout, že je vlastně odporný vrahoun. Hodně tomu napomáhá i skutečnost, že se při natáčení evidentně dobře ba
vil - byla to pro něj ostatně oddychová prácička, kterou přijal za podstatně nižší honorář, než jaký si účtuje obvykle. Koneckonců producentem filmu je jeho bratr David a Bruce roli údajně přijal poté, co si na společné cestě letadlem přečetl několik prvních stránek scénáře a zjistil, že to sice není dokonalé, ale přece jen by se z toho něco vyždímat dalo.
Bez Willise by byl Můj soused zabiják o třídu slabší. S ním můžeme přimhouřit oko a přehlédnout, že se Perry často chová jako zfetovaný předák Armády spásy, že přízvuk Arquetteové je hodný žaloby ze strany francouzsky mluvící kanadské menšiny, že je Duncan k sežrání ve chvílích, kdy by z něj
měl jít strach, i že to všechno působí jako několik slepených epizod slušného sitcomu. Můj soused zabiják není ani geniální, ani objevný, ani si u něj nepotrháte bránici. Ale pořád je to lehký nadprůměr. Lepší, než když vám trhají stoličku, pravda?
Ondřej Vosmík Cinema 2000/9/47

Autor/Zdroj: Vosmik Ondřej/Cinema


Černá kriminální komedie Jonathana Lynna Můj soused zabiják vychází z módního tématu námezdného vraha a zároveň sarkasticky komentuje manželské vztahy. Montrealský zubař Oz, pocházející z Chicaga, objeví v novém sousedovi Iegendárního zabijáka Jimmyho Tudeskiho, s nímž se však kupodivu spřátelí. Kvůli manželce Sophii, která mu dělá ze života peklo, se však zaplete do složité situace, v níž mu hrozí smrt z několika stran. Musí totiž nového přítele udat gangsterovi Jannimu Gogolakovi, jenž chce zrádného Jimmyho zlikvidovat. Navíc se zamiluje do zabijákovy manželky, která má být ostatně také zabita. Ačkoliv si nešťastný Oz nepřeje ničí smrt, je nakonec svědkem pěti vražd. Protože však jde o komedii, všechno skončí dobře. - Tvůrci těží zejména z odlišných charakterů několika postav, z vyspekulovaných situací a z více či méně vtipných dialogů. Zdrojem komiky je samozřejmě předevšímzZcela odlišný náhled na morálku a společenská pravidla, ale třeba i špatná výslovnost (Ozovy manželky nebo gangstera Janniho). - Hlavním magnetem je jistě účast Bruce Willise, který s gustem hraje „sympatického" zabijáka, a také Matthewa Perryho, dobře známého z TV seriálu Přátelé.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2000/10/19

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Můj soused zabiják 2 (2003)

 Můj soused zabiják 2 (2003)
Můj soused zabiják 2 n
The Whole Ten Yards
Žánr: akční / krimi / komedie
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Howard Deutch

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10