Duben
ohodnotit

Muž na útěku

Další název:
A Man on the Run
Žánr:
Rok:
1968
Délka:
77 minut
Premiéra v ČR:
7.2.1969

Obsah filmu Muž na útěku

 
Skupina cizinců připravuje útěk odsouzeného válečného zločince, protože má v úmyslu potrestat ho za neodhalené masové vraždy podle svých vlastních představ. Ve filmu je snadné si všimnout několika prolínaných rovin: zvažování etického hlediska osobní msty na jedné straně a akčního žánru plného napětí na straně druhé. Ani obsazení neznámých tváří nepomohlo k dosažení potřebné autenticity, tím méně jakékoli myšlenkové naléhavosti.

Zdroj: Film Europe Media Company

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Muž na útěku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.12.2017
Mohlo jít o velmi zajímavý příběh, kdyby   nebyl podán tak idiotským způsobem. Hlavně   těmi žvásty, které se příběhu netýkaly.   Ale jinak se na to dalo dívat, škoda, že to   autoři takto zmrvili.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2015
I v 60. letech minulého století byli váleční   zločinci středem zájmů, což také bylo   promítnuto v československé kinematografii.   Tento snímek je v mnohém velice netradiční.   Válečný zločinec je ve vězení, ale odtud ho   dostanou zahraniční agenti s úmyslem se mu   pomstít za veškeré, tedy i neobjasněné   válečné zločiny. Jenomže nic neprobíhá tak,   jak měli naplánované. Nejde o kriminálku jen   tak ledajakou. Tvůrci se rozhodli pro   dokumentární pohled třetí osoby pro větší   autentičnost, čímž si dopomohli i použitím   reálný filmových záběrů a fotografií. A jak   jinak, bez neherců by to tak dobře ani   nevypadalo. Z počátku se jim to dokonce i   daří, ale od druhé poloviny už začali   překračovat lajnu mezi dokumentem a hraným   filmem. Jakmile do hry vstoupí Státní   bezpečnost, vyznění scén už vypadá zcela   jinak. Nápad takového stylu nebyl zase až tak   špatný. Dalo by se říci, že by tomu i mnozí   diváci uvěřili. Škoda těch přesahů,   protože to jinak velice dobře, mimo jiné, i   poukazuje na dobu temna a nesvobody. Černobílí   obraz tomu jenom pomáhá.


Hodnocení:n12345678910
Muž na útěku (1968)Muž na útěku (1968)Muž na útěku (1968)Muž na útěku (1968)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764044
Plakátů: 376673
Obsahů a biografií: 178303

Poslední komentáře

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10