Duben
ohodnotit

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

High School Musical 3: Senior Year

Další název:
High School Musical 3: Posledný rok; H.S.M. 3; Haunted High School Musical ; High School Musical 3: Gradu-Dancin'
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
4.12.2008
„Sledujeme osudy Troye, Gabrielly a dalších studentů maturitního ročníku.“
Popis / Obsah / Info k filmu Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník
Muzikál ze střední se dočkal třetího pokračování, v němž sledujeme středoškolské studenty v maturitním ročníku. Blíží se čas, kdy se jejich cesty rozejdou na různé vysoké školy a proto se rozhodnou, že nastudují muzikál, v němž vyjádří své zkušenosti, naděje, sny i obavy a vyhlídky do budoucnosti. A samozřejmě mezi nimi nemohou chybět ani basketbalový borec Troy (Zac Efron) a jeho půvabná láska Gabriella (Vanessa Anne Hudgens). Oba přece tuší, že by se snadno mohlo stát, že se záhy rozejdou. Režie svěží americké muzikálové komedie se ujal Kenny Ortega.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 18.10.2009 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník
Tygry čeká poslední basketbalový zápas. Prohrávají a Troy navrhne trenérovi, aby poslal hrát Rakeťáka, protože on se nedostane pod koš. Bolton tedy pošle hrát Rakeťáka a ten skóruje. Tygři vyhrávají poslední šampionát v basketbalu.

Na Troye čeká doma večírek. Jsou tam i trenéři z univerzity a řeknou mu, že přesně takové hráče hledají. Pak vyleze s Gabriellou do domku na stromě a řeší budoucnost. Troy má nastoupit na univerzitu, která je vzdálená přes tisíc kilometrů od té Gabrielliny...

Za Sharpey přijde nová studentka Tiara a chce se stát její asistentkou. Sharpay souhlasí. Tylor jako prezidentka akademického senátu začne všechny informovat o plánech na maturitní ples. Pak Sharpay předstoupí před třídou s tématem jarního muzikálu. Vzhledem k tomu, že jsou všichni zaneprázdněni maturitou, chce vystupovat sama. Kelsi rychle zapíše do muzikálu celou třídu. Učitelka Derbusová je nadšená, ostatní bohužel moc ne. Všichni se sejdou v divadelním sále. Jsou naštvaní na Kelsi, nemají čas na muzikály. Gabriella přesvědčí Troy a pak i ostatní. Název bude Maturitní ročník a bude o jejich posledních dnech na East High. Poprvé v historii přijdou na představení učitelé ze školy dramatických umění. A navíc Julliard nabízí čtyřem z nich možnost získání jednoho stipendia. Je to Sharpay, Ryan, Kelsi a… Troy. I když Troy žádnou žádost neposílal, Julliardova škola si ho prý vybrala.

Sharpay už má Ryana opět omotaného kolem prstu. Má zařídit, aby Kelsi napsala největší hit pro ně dva, ne pro Troye s Gabriellou.
Troy pozve Gabriellu na ples a ona ho pak učí valčík, protože Troy neumí tančit. Troy jí přizná, že si ještě není jistý, na jakou univerzitu chce jít. Gabriella taky ne. Chystá se mu říct o přípravném kurzu, ale vyruší je Gabriellina máma.

Chad sebere všechnu odvahu a před celou školou pozve Taylor na ples. Ta nemůže odmítnout, pozvání bylo moc působivé. Pak všichni nacvičují muzikál. Učitelka Darbusová je nadšená, co vymysleli.

Gabriella přiběhne do redakce za Taylor s dopisem v ruce. Byla přijata do přípravného kurzu na Stanfordu. Ale ví o tom jen Taylor, nikdo jiný. Tedy skoro – vše poslouchá Tiara a hned to běží říct Sharpay. To znamená, že Gabriella tu na muzikál nebude. Pro Sharpay perfektní situace...

Sharpay přijde za Troyem a vyzvoní mu, že Gabriellu vybrali do přípravného kurzu. A to od příštího týdne. Troy samozřejmě nemá o ničem ani páru. Jde za Gabrillou a řekne jí, že o kurzu ví. Gabi se rozmýšlí, zda tam vůbec chce jít. Troy ji přemlouvá, ať jede, je to jedinečná příležitost. Gabriella se s ním ani nerozloučí, nezvládla by to. Druhý den ráno odjíždí pryč. Slečna Debusová pak přeorganizuje složení v muzikálu – Gabriellinu roli dostane Sharpay. Sharpayinu roli Tiara. Troyův život je najednou prázdný a smutný...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník
„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

High School Musical 4 (2020) [TV film]

 High School Musical 4 (2020) [TV film]
High School Musical 4 n
 
Žánr: komedie / hudební / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jeffrey Hornaday

(pokračování)

Sharpay a její báječné dobrodružství (2011) [TV film]

 Sharpay a její báječné dobrodružství (2011) [TV film]
Sharpay a její báječné dobrodružství n
Sharpay's Fabulous Adventure
Žánr: komedie / drama / rodinný / hudební
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Lembeck

(neoficiální pokračování)

Muzikál ze střední II (2007) [TV film]

 Muzikál ze střední II (2007) [TV film]
Muzikál ze střední II n
High School Musical II
Žánr: rodinný / komedie / drama / muzikál / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Kenny Ortega

(pokračování)

Muzikál ze střední (2006) [TV film]

 Muzikál ze střední (2006) [TV film]
Muzikál ze střední n
High School Musical
Žánr: komedie / drama / rodinný / muzikál
Země: Spojené státy americké
Režie: Kenny Ortega

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

11:05 - 12:00

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

11:20 - 11:35

4 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Velký táta (1999)

10:55 - 12:45

29 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

09:50 - 11:40

94 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764001
Plakátů: 376648
Obsahů a biografií: 178299

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10