Duben
ohodnotit

Na útěku

Pobeg

Další název:
Escape
Žánr:
Země:
Rok:
2006
Délka:
117 minut

Obsah filmu Na útěku

 
Život lékaře Jevgenije Vetrova ještě včera vypadal téměř dokonale: měl peníze, perfektní postavení, respekt kolegů a především - lásku. Zdá se však, že někdo mu jeho úspěch nepřál. V den, kdy uzavře významný kontrakt na výstavbu zdravotnického centra s americkým investorem, je zabita jeho žena. Nezbývá mu nic jiného než utéct a najít skutečného vraha!

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.12.2021
Ruští tvůrci že prý to sice popírají a   naopak tvrdí, že se jedná o originální   příběh, ale dějová linie je zcela   prokazatelně dle amerického snímku   ´Uprchlík´ (1993). Takže jak to přesně   ohodnotit? Úmyslná vykrádačka a nebo   nechtěný remake? No, to nechť každý posoudí   sám. Použitá šablona je tedy jasná. Jak je   tedy na tom scénář? Ale jo, svůj osobitý   potenciál to má, i když v některých místech   jakoby to podivně ztrácelo dech. Poněkud   zvláštní je však filmové zpracování.   Jevgenijovi Mironovovi v hlavní roli není co   vytknout, takže co se týče jeho, nic proti   ničemu. Charakteristiku své postavy pojal   adekvátně a dělal jen to, co mu dovolil   scénář. Podivné je však obrazové pojetí   akčních scén. Roztřesená akční kamera by   nevadila, to je už standardem, ale co ta sekavá   projekce? Význam je vskutku, kvůli značně   zvýšené nepřehlednosti, záhadný. Děj jako   takový není tak plnohodnotný, jako výše   zmíněný americký film, ale ve své   jednoduchosti postačí. Ohromná škoda toho   konce. Mnohý by očekával velké akční   napínavé zadostiučinění, ale tohle je jak z   ponurého televizního archivu. Takže suma   sumárum, Rusové si natočili svého Uprchlíka a   to je asi tak vše. Ve své podstatě nic víc,   nic míň.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2019
Deset procent jsem ubral za totální vykradení   Uprchlíka, kterého zasadili jenom do ruského   prostředí. Jinak si velkou práci s nějakou   změnou schématu nedělali. Je to vlastně   totální kopie, což je celkem škoda, protože   nějaká změna příběhu a mohl by to být   výborný akční film.
rankinfitch
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Jakási variace na Uprchlíka, ale kdežto   Urpchlík je klasa a luxusní film, Na útěku je   trapárna. Nevim, mě ta kamera a styl   "zpomalených" záběrů vůbec nesedl.


Hodnocení:n12345678910
Na útěku (2006)Na útěku (2006)Na útěku (2006)Na útěku (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10