Duben
ohodnotit

Naděje

Håp

Další název:
Hope; Nádej
Žánr:
Země:
Rok:
2019
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
24.9.2020
„Je čas na lásku, když máte jen tři měsíce života?“
Popis / Obsah / Info k filmu Naděje
Jak naložit s láskou a sám se sebou, když vám zbývají tři měsíce života? Silné drama Naděje dává své hlavní hrdince v plné síle jen slabou naději, když lékaři den před Vánocemi zjistí, že má neléčitelný nádor. Ze života jí zničehonic zbývá už jen opravdu málo a ta největší zkouška čeká na vztah s jejím mužem. Šance na přežití není žádná, mají nějakou naději alespoň oni dva? Film vznikl podle osobních zkušeností režisérky, skvělé knižní předlohy a exceluje v něm ústřední herecká dvojice v čele s hvězdným Stellanem Skarsgardem.

Anja a Tomas představují pár, jakých známe mnoho. Oba jsou ve středním věku, v plné síle, pevně spojeni dětmi a rodinou. Z jejich romantické lásky už po letech soužití mnoho nezbylo, žijí spíše vedle sebe než spolu a většinu energie dávají do své práce. Tomasův přístup už dokonce hraničí s workoholismem. Anja jako divadelní režisérka právě zažívá triumf díky premiéře nejnovějšího představení, když jí lékaři oznámí, že má fatální neléčitelný nádor a před sebou pouhé tři měsíce života. Do Vánoc zbývá jeden den, dětem nic říct nechce a jediný, o koho se Anja může opřít je Tomas. Anja se rozhodne být silná a bojovat. Může smrtící diagnóza dát jejich rozbitý vztah znovu dohromady nebo už mezi nimi opravdu nic nezbylo? I ve chvíli, kdy jsou vaše šance minimální, naděje vždycky existuje.

Bontonfilm CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Naděje
Čo sa stane s láskou, keď vám zostávajú iba tri mesiace života?

Silná dráma Nádej dáva svojej hlavnej hrdinke iba slabú nádej, keď lekári deň pred Vianocami zistia, že má nevyliečiteľný nádor. Zo života jej zrazu zostáva už iba smiešne málo a tá najväčšia skúška čaká vzťah s jej mužom. Šanca na prežitie nie je takmer žiadna, majú však nejakú nádej aspoň oni dvaja? Film bol inšpirovaný skutočným životom režisérky Marie Sødahlovej, vznikol podľa skvelej knižnej predlohy a exceluje v ňom ústredná herecká dvojica na čele s hviezdnym Stellanom Skarsgårdom.

Anja (Andrea Braein Hovig) a Tomas (Stellan Skarsgård) predstavujú pár, akých poznáme veľa. Obaja sú v strednom veku, v plnej sile, milujú svoje deti a veľkú rodinu. Z ich romantickej lásky už po rokoch spolužitia veľa nezostalo, žijú skôr vedľa sebe než spolu a viac energie investujú do svojej práce ako do spoločného vzťahu. Tomasov prístup dokonca hraničí s vorkoholizmom. Anja ako divadelná režisérka práve zažíva veľký kariérny triumf vďaka úspešnej premiére svojho najnovšieho predstavenia, keď jej lekári oznámia, že má fatálny neoperovateľný nádor a pred sebou iba tri mesiace života. Do Vianoc zostáva jeden deň, deťom nič povedať nechce a jediný, o koho sa môže oprieť, je Tomas. Anja sa rozhodne byť silná a bojovať. Môže smrtiaca diagnóza dať ich rozbitý vzťah znovu dohromady alebo už medzi nimi naozaj nezostalo nič? Aj vo chvíli, keď sú vaše šance minimálne, nádej vždy existuje…

Stellan Skarsgård kombinuje prvotriedne herectvo silných charakterových rolí so slávou filmovej hviezdy. Na prvé počutie vám jeho meno možno nič nepovie, ale keď ho uvidíte, hneď si spomeniete, že ste ho videli vo filme Mamma Mia, v Pirátoch z Karibiku, v Thorovi a v Avengers alebo naposledy v seriáli Černobyl.

Bontonfilm SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Sáry

14:00 - 14:30

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Vše, co zůstává k vidění

14:10 - 15:05

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

12:25 - 14:35

117 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10