Cerven
ohodnotit

Nejlepší Večerníček [TV pořad]

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
80 minut
„Vyhlášení pořadí padesáti nejlepších českých Večerníčků v show plné známých osobností, zajímavých informací a zábavy.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nejlepší Večerníček
Zábavný pořad, ve kterém vyhlásíme vítěze divácké ankety. Tento pořad však bude zajímavý nejen tím, že se dozvíte, kdo skončil padesátý a kdo první, ale dozvíte se i ohromnou porci zajímavých, zábavných a faktických informací, z nichž některé jste jistě doposud neznali. Pořad obohatí i řada známých osobností, které jsme si k této příležitosti pozvali. Můžete se tak těšit například na velikány Večerníčků, jako jsou Jiřina Bohdalová, Adolf Born, Petr Skoumal, Helena Štáchová. Pozvání přijaly i dámy, které se přímo podílely na oblíbené Krkonošské pohádce – Hana Maciuchová a Věra Jordánová. A to rozhodně není vše. Své názory na jednotlivé Večerníčky připojí i další slavná jména – Karel Šíp, Helena Vondráčková, Ondřej Hejma, Lukáš Pavlásek, Jan Pirk, Martin Procházka, Sandra Pogodová, Monika Absolonová a další. Chybět pak nebudou ani zajímavá hudební vystoupení, Spejbl a Hurvínek a samozřejmě ani samotný pan Večerníček. Víte komu se tak v České televizi říká? Nevíte? Moderátorská dvojice Aleš Háma s Jakubem Wehrenbergem vám to prozradí!


Finální pořadí diváckého hlasování:

1. Krkonošská pohádka (1974)
O Trautenberkovi, žijícím v malém chudém panství, o jeho sloužících Ančeti, Kubovi a hajném, a jejich sousedovi Krakonošovi, který vždy spravedlivě potrestá každou Trautenberkovu špatnost.

2. O Krtkovi (1975)
Těžko existuje mezi dětmi i dospělými někdo, kdo nezná malého Krtka a jeho kamarády myšku, zajíčka, ježečka a další.

3. Bob a Bobek - králíci z klobouku (1978)
Bobek a Bobek, dvojice veselých králíků, přičemž jednomu se pravidelně z vyhřátého klobouku nechce.

4. Pat a Mat (1976)
Je až s podivem, kolik věcí, společně dokážou vyrobit, vymyslet, přetvořit, znehodnotit, vylepšit, zajistit anebo postavit. I když nejsou výsledky pokaždé úplně stoprocentní, ti dva jsou pokaždé spokojeni.

5. Maxipes Fík (1975)
Maxipes Fík bylo nejprve úplně normální štěňátko. Jenže začal hrozně růst, a z roztomilého pejska se stal Maxipes, který ještě ke všemu mluví.

6. Jája a Pája (1986)
Děda Lebeda – vysloužilý námořník, dvojice neposedů – Jája a Pája a lakomec Krkovička, který ať se snaží sebevíc, je nakonec ten, kdo spláče nad výdělkem!

7. Příběhy včelích medvídků (1984)
Hlášky: „Plná špajz, samý sádlo všude samý sádlo…“, a písničky: „chvátám, chvátám, nemám chvíli klid, já tam já tam dávno už měl být…“ – to vše je spojeno s příběhy včelích medvídků – Čmeldy a Brumdy a záškodnického Pučmelouda.

8. Pohádky z mechu a kapradí (1968)
V jedné pařezové chaloupce bydlí skřítci Křemílek a Vochomůrka. Společně prožívají drobné skřítkovské starosti a velké radosti. Vždy si stojí věrně po boku a nikdy nenechají jeden druhého ve štychu.

9. Mach a Šebestová (1982)
Když tahle dvojice potkala v parku pána, hledajícího ztracené brýle, netušila, co všechno je a jejich kamaráda psa Jonatána s utrženým kouzelným sluchátkem na prázdninách čeká.

10. Rákosníček a jeho rybník (1983)
Rybník Brčálník není jen tak obyčejný. Žije u něj skřítek Rákosníček. A ten je vždy připraven poradit a pomoci, kdykoliv to někdo potřebuje.

11. Znovu u Spejbla a Hurvínka (1974)
Popletený taťulda Spejbl, který všeho zná a všechno ví, se snaží co nejlépe připravit do života svého trochu rozpustilého syna Hurvínka. Nechybí samozřejmě pejsek Žeryk, roztomilá Mánička a bábinka – paní Kateřina.

12. O loupežníku Rumcajsovi (1967)
Původně šikovný a poctivý švec z Jičína, který se díky jičínskému starostovi Rumpálovi stal loupežníkem, ale spravedlnost v něm zůstala i v lese Řáholci.

13. Káťa a Škubánek (1982)
Káťa a její strakatý pejsek Škubánek spolu zažívají spoustu napínavých, ale i zábavných příběhů. Dokonalé souznění narušuje závistivý kocour Luciáš, který ale na svoji zlomyslnost vždycky doplatí.

14. Říkání o víle Amálce (1975)
Víla Amálka je krásná, a není nic, s čím by si neuměla poradit. Dokáže rozsoudit spor o kámen Mutáček, pomůže beránkovi Kudrnovi, přetančí obra Hrombace, zkrátka, víla Amálka a její příběhy jsou plné dobrodružství a kouzel.

15. O makové panence (1971)
Panenka v červené sukýnce z pole plného rozkvetlých makových květů a její věčný ctitel s černým kloboukem motýl Emanuel.

16. Broučci (1995)
Životní pouť broučků se všemi jejími klady a zápory. Na motivy stejnojmenné oblíbené knížky Jana Karafiáta.

17. O loupežnickém synku Cipískovi (1971)
Syn Manky a loupežníka Rumcajse se náležitě potatil. Umí vytrestat jenerála nebo zlého sládka, ale taky naučí raka křesat nebo zachrání studánku.

18. Pohádky o mašinkách (1987)
Vyprávění o panu železničáři Blahošovi, strašidelném panu Zababovi a jedné hodně neposlušné mašince.

19. O zvířátkách pana Krbce (1977)
Pan Krbec je kastelánem na hradě Kulíkov. Kromě něj a jeho kocoura Kokeše má hrad ale ještě jednoho důležitého obyvatele – ducha hradního pána, vévody Ruprechta.

20. Méďové (2001)
Vyprávění o medvědích mláďatech Vojtovi, Kubovi a Matějovi, kterým „maminku“ nahradil fotograf Václav. Méďové jsou jako lidská mláďata – hrají si, zlobí, lumpačí, přesně jako ony.

21. O chytré kmotře lišce (1983)
Ladovy příběhy o chytré a vynalézavé, ale také spravedlivé lišce, která svůj důvtip dokáže využít nejen ve svůj prospěch.

22. Malá čarodějnice (1984)
Malá čarodějnice touží po jediném – zatančit si s ostatními čarodějnicemi na Skalnaté hoře o Filipojakubské noci. Když za trest přijde o své létací koště, musí se do roka stát dobrou čarodějnicí.

23. O človíčkovi (1985)
Hrdina kresleného seriálu je pravěký Človíček, který si dovede poradit s ledasčím. Nezalekne nikoho a ničeho, obzvlášť když ví, že po jeho boku stojí ti správní přátelé.

24. O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi (1977)
Hajný Robátko se s jelenem Větrníkem vzorně starají o svůj les a nic na tom svými škodolibostmi nezmění ani nadutý pan Kotrč, kterému je hajný Robátko trnem v oku.

25. Krysáci (2005)
Na jednom smetišti se sešla zajímavá partička – krysáci Hubert a Hodan, sádrový trpaslík Ludvíček a laboratorní potkan Eda z Prahy.

26. Štaflík a Špagetka (1988)
Život dvou psích kamarádů – Štaflíka a Špagetky by asi plynul v poklidu, nebýt zlomyslné vrány, která jim neustále provádí různé naschvály. Ale jak už to tak bývá – každá neplecha se většinou obrátí proti ní samotné.

27. Vydrýsek (2003)
Vydrýsek je malá vydra říční, která při putování za svojí rodnou řekou Křemelnou, zažije velká dobrodružství.

28. Byla jednou koťata (1977)
Roztomilá koťátka Macourek a Camfourek jsou jako správná mláďata tak trochu zvědavá, hravá i zlobivá. A raději než maminku poslouchají mazaného Kočičáka.

29. O klukovi z plakátu (1969)
Malý Lukáš cestou do školy objevil na zdi plné plakátů své dokonalé dvojče. Za dobré vysvědčení knihu, za špatné dvě!

30. O Kanafáskovi (2002)
Neposlušná uspávací peřina, která místo aby přinášela lehké spaní klukovi Jonášovi, dělá těžkou hlavu vrchním uspavačům z hradu Snovízu.

31. O skřítku Racochejlovi (1997)
V jedné útulné kloboukové chaloupce žije skřítek Racochejl. Spolu s jeho starším a tudíž moudřejším kamarádem Polníčkem a řadou dalších hrdinů prožívají dennodenně celou řádku veselých příběhů.

32. Pohádky ovčí babičky (1966)
Už v roce 1966 propůjčila Jiřina Bohdalová svůj hlas ovčí babičce a jejím pohádkám, kde dobro vždycky zvítězí nad zlem.

33. Žížaláci (2009)
Dva plastelínoví kamarádi Žížaláci mají pořád spoustu nápadů a ještě dokážou měnit podobu. Takže je o zábavu postaráno.

34. Kosí bratři (1980)
Jsou černí jako uhel, jeden má červenou kšiltovku, druhý modrou rádiovku. Když se o nich mluví, říká se, že je jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet.

35. Bubáci a hastrmani (1999)
Průvodce světem strašidel z pera Josefa Lady. Nezapomeňte, že strašidla jsou tady proto, aby se jich děti nebály a mohly si s nimi hrát.

36. Žofka ředitelkou ZOO (1996)
Dobrosrdečná a kurážná Žofka se jednoho dne stala ředitelkou ZOO. A ani jí se nevyhýbají problémy. Jak si se všemi zvířecími problémy poradí?

37. Kubula a Kuba Kubikula (1986)
Příběh medvědáře Kuby Kubikuly, který spolu s medvědem Kubulou za časů ušatých čepic chodil světem. Když si Kuba s Kubulou nevěděl rady, přišlo na řadu vymyšlené strašidlo Barbucha.

38. Dášeňka (1979)
Kouzelný příběh právě narozeného štěňátka Dášeňky, která ví, jak dá zabrat třeba takové pití z misky, nebo jednoho vyčerpá správná psí chůze. To se pak ráda schoulí do klubíčka a poslechne si pohádku ze života psů.

39. Chaloupka na vršku (2008)
Seriál o časech, které jsou už dávno pryč a o zvycích a svátcích, na které už jsme dávno zapomněli.

40. Cesty formana Šejtročka (1993)
První zkušenost Josefa Somra jako vypravěče večerníčku. Naopak jeden z mnoha příběhů podle knížky, kterou napsal Václav Čtvrtek.

41. Z deníku žáka III. B aneb Edudant a Francimor (1993)
Seriál o dvou povedených synech kouzelnice Halabáby, kterým se daří nadmíru dobře i ve škole. Baví všechny spolužáky a navíc si troufnou na dobrodružný výlet. Na koštěti své maminky.

42. Berta a Ufo (2006)
Malá brýlatá chytrá a zvídavá Berta má zvláštního kamaráda. Mimozemšťana!

43. Jak to chodí u hrochů (2003)
Když hroší maminka a tatínek odejdou ráno do práce, nastává ten ideální čas pro hrošího dědečka a jeho vnuka. Jejich hry jsou samá legrace a fantazii se rozhodně meze nekladou.

44. O Sazinkovi (1976)
Malý kominíček Sazinka bydlí za komínem. A má jednu zvláštnost. Má cylindr s vrtulkami a díky tomu je jeho svět mnohem pestřejší a zajímavější.

45. Sněžný muž Hugo (1987)
Jak se u nás líbí Hugovi – sněžnému muži, kterého si z výpravy přivezl pan profesor. Bude žít mezi námi, nebo se přeci jen raději vrátí zpátky domů?

46. Koulelo se jablíčko (1988)
Příběhy červíka Pepíka a jeho přátel, které zaujaly i přesto, že jsou zcela bez vypravěče.

47. Jak Bzuk a Ťuk putovali za sluníčkem (1978)
Malí čmeláčci Bzuk a Ťuk se jednoho dne vydali na dlouhou cestu plnou dobrodružství, aby přibili sluníčko k obloze a mohli se navždy kochat jeho slunečními paprsky.

48. Matylda (2000)
Kachna Matylda je vždy ve střehu, zajímá ji každý v blízkém či vzdáleném okolí a co víc, Matylda je vždy připravena podat každému pomoci a poradit.

49. Gogo a Figi (2008)
Další zvířecí pohádky. Tentokrát jsou hlavními hrdiny milých a úsměvných příběhů ptáčci Gogo a Figi.

50. Tři prasátka (2009)
Chloupek, Čára a Sněženka, to je trojice prasátek, hlavních hrdinů pohádkového seriálu. Jejich idylické soužití narušují vlci Boris, Zub a Kedlub.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:35 - 01:20

57 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Konec války v barvě

00:10 - 01:00

22 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Bod zlomu (2015)

23:15 - 01:30

77 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:55 - 01:00

37 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Reklama