Duben
ohodnotit

Nestyda

Další název:
Shameless
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
9.10.2008
„O muži, který se rozhodl vyměnit rodinu a úspěch za svobodu, plnou alkoholu a sexu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nestyda



Na první pohled se zdá, že je bývalý učitel Oskar všestranně úspěšný. Je oblíbený moderátor televizní předpovědi počasí a jeho manželství s rozhlasovou moderátorkou Zuzanou, s níž má čtyřletého Jakuba, se zdá spokojené. Přesto však není šťastný. Ve svých dvaačtyřiceti má stále vtíravější pocit, že si příliš neužil a že je uvězněn v obyčejném manželství. Začne mu vadit manželčino chrápání a její velký nos, a když Zuzana s Jakubem odjedou na hory, vrhne se do milostné pletky s atraktivní, ale poněkud prostou ženou, která jim občas hlídá syna. Zalíbí se mu to natolik, že v obavách, aby se rodina nevrátila předčasně, upraví předpověď počasí na další dny. Manželka však po návratu jeho nevěru odhalí a vyhodí ho. Vzápětí je propuštěn z práce. Ocitá se nečekaně na počátku nového života, plného volnosti, alkoholu a sexu, což se vůbec nelíbí jeho rodičům a netají se tím, že raději vidí snachu s vnukem než syna, který rozbil rodinu. Zatímco Zuzana se seznámí se sympatickým Matějem, Oskar si užívá svobody. Začne pracovat jako "bezpečný odvoz", užívá si s prostitutkou Simonou a stane se milencem slavné zpěvačky Nory, která je sice v sexu náruživá a na rozdíl od předchozí milenky inteligentní, ale také o mnoho let starší. Nakrátko se stane celebritou, když se díky ní dostane na titulní stránky bulváru. Je to opravdu to štěstí, které hledal?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nestyda



POZOR SPOILER

Manželé Oskar a Zuzana mají čtyřletého syna Jakuba. On hlásí počasí a ona moderuje. Oba v rádiu. Oskar se občas zadívá na Zuzanin velenos, ale neříká nic. Ona tuší, že někoho má, ale přesto odjíždí se synem na hory. Oskar spí s Jakubovou ou pair. To je nějaká Maďarka, která má ráda svou želvu a ráda by Oskara počůrala. Aby se Zuzana z hor nevrátila a Oskar mohl být se svou milenkou u nich doma, schválně nahlásí na horách krásné počasí. Což nevyjde. Zuzana po návratu odhaluje jeho nevěru a on odchází. Za upravenou předpověď je z práce vyhozen a začne se živit rozvážením opilců v jejich autech. Zuzana sbalí pracovníka v ZOO Matěje a Oskar v rámci domácích prací jednou vypere i želvu. A jednoho dne veze ve svém voze zpěvačku, kterou slyšel a viděl na balkónu Melantrichu při sametové revoluci. Jejich vztah se prohloubí, stejně jako Zuzanin a Matěje. Ti už jsou na návštěvě u rodičů. Jednoho večera zavede Oskara jeho práce rozvážení opilců do vykřičeného domu. Zde nalézá svou bývalou žákyni. Stráví spolu příjemný večer klábosením a popíjením. Jenže on jako řidič nafouká 1,8 promile. Nakonec to dopadne dobře. Oskar dostane od ženy Jakuba, Matěj zas předává svou dceru její matce a život jde dál. Každý tráví Vánoce po svém.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Nestyda



Hlavním hrdinou filmu je Oskar, moderátor televizní relace o počasí. Jako řada čtyřicátníků se Oskar pokouší neustálými zálety zahnat neodbytně se hlásící krizi středního věku i narůstající manželskou nespokojenost.
Když kvůli flirtu zfalšuje předpověď počasí, následky na sebe nenechají dlouho čekat. Oskar se ocitá bez práce i bez manželky. Bezstarostný život svobodného mládence, protkaný milenkami různých věkových kategorií, však není idylický.
Český film 2008


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nestyda



Úspěšný režisér Jan Hřebejk, oblíbený český herec Jiří Macháček a autor knižních bestsellerů Michal Viewegh se sešli při práci nad příběhem přelétavého Oskara, který má všechny důvody počítat se mezi šťastné a úspěšné muže v nejlepších letech. Daří se mu zvládat role milovaného manžela, laskavého otce i populárního televizního moderátora. Oskara však jednoho sobotního rána zaskočí zjištění, že jeho manželka má příliš velký nos. Jak s ní mohl tak dlouho žít? Do portfolia svých aktivit si přibere ještě mladou, krásnou, ale hloupou milenku, kvůli níž posléze opustí dosavadní rodinu. Neurotický pocit, že život bez opravdové lásky nemá smysl, ho žene z extrému do extrému, takže se současně zaplétá i s postarší zpěvačkou Norou. Nad životem muže, který dokázal televizním divákům s úsměvem předpovědět i to nejhorší počasí, se začínají stahovat mraky... Spisovatel Michal Viewegh s nadsázkou označuje projekt, který inspirovala jeho knížka Povídky o manželství a sexu, jako „neromantickou komedii".
katalog 44.MFF Karlovy Vary


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nestyda



Oskar (Jiří Macháček) by měl být podle všech předpokladů šťastný. Jako milovaný manžel, starostlivý otec a populární moderátor televizní předpovědi počasí drží v ruce všechny trumfy úspěšného muže v nejlepších letech. Kde je problém? Oskar začíná ztrácet hlavu. Hnán neurotickým strachem, že mu život bez opravdové lásky utíká mezi prsty, opouští svoji ženu kvůli mladé milence s dokonale plnou postavou a úplně prázdnou hlavou. Je snad tohle láska? Na cestě z extrému do extrému se pak Oskar zaplétá se slavnou zpěvačkou Norou (Emília Vášáryová), která je sice krásná, inteligentní a jemná, leč poněkud v nejlepších letech. Oskar je opilý svobodou a jeho život se mění v divokou jízdu ztřeštěných situací...
Film, který Michal Viewegh s nadsázkou označuje jako neromantickou komedii o manželství a sexu, vznikl na základě jeho bestselleru „Povídky o manželství a o sexu.“


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nestyda



Snímek Jana Hřebejka Nestyda vznikl na motivy několika povídek z bestselleru Michala Viewegha Povídky o manželství a o sexu. Úspěšná kniha vyšla od roku 1999 ještě v letech 2001 a 2008 a její autor spolupracoval s Janem Hřebejkem a s hercem Jiřím Macháčkem i na scénáři. – Televizní moderátor počasí Oskar má manželku Zuzanu a malého syna Jakuba. Je mu dvaačtyřicet a zjišťuje, že mu po sedmi letech soužití vadí (nejen) ženin výrazný nos a že si vlastně nic neužil. Rozhodne se tedy pro změnu, a zatímco má rodinu na horách, vesele si užívá se slečnou, která jim obvykle hlídá malého Jakuba. Nevázaný sex se mu zalíbí tak, že je kvůli němu schopen změnit před kamerou předpověď počasí. Jenže Zuzana nevěru odhalí a manžela vyhodí. Ten vzápětí dostane i výpověď z práce. Je tedy okolnostmi donucen začít nový život, jenž snaživě a s vervou vyplňuje alkoholem a sexem. Jeho poměr se stárnoucí zpěvačkou ho dostane na stránky bulváru mezi celebrity, zatímco opuštěná Zuzana, kterou mají Oskarovi rodiče snad ještě raději než svého syna, se sbližuje se sympatickým rozvedeným Matějem. – Rozdrobený příběh není ani moc zábavný, ani moc nestydatý, ani moc přesvědčivý, ale až příliš umírněný a uhlazený. Chybí mu konflikt, spád, temperament a aspoň náznak řešení. Ani Oskarovo nezodpovědné, místy nesvéprávné a nedospělé chování v nikom ze zúčastněných nevoli nebudí, naopak se zdá, že pro ně mají když už ne přímo pochopení, tak aspoň potřebnou dávku shovívavosti. Na druhou stranu jsou ve filmu zábavné ironické, černohumorné i komické epizody, jakoby odpozorované ze života, prostředí je autentické, Praha objektivem kamery Jana Malíře je krásná a vedle notoricky známých herců z Hřebejkových filmů se zde objeví i méně známé tváře: výrazná Simona Babčáková jako Oskarova žena či výkonný ředitel MFF Karlovy Vary Kryštof Mucha.
-kat-, Filmový přehled 2008/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Objektiv (1987) [TV cyklus]

10:35 - 11:05

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

09:55 - 10:50

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Rady ptáka Loskutáka (2001) [T...

10:25 - 11:30

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

09:50 - 11:00

45 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178303

Poslední komentáře

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10