Duben
ohodnotit

Nico

Above the Law

Další název:
Nico - víc než zákon / Nico - viac než zákon (SK)
Žánr:
Rok:
1988
Délka:
95 minut
„Odvážný policista rozhodl dokázat, že nikdo, ani vysocí vládní úředníci, nestojí nad zákonem, který on zastupuje.“
Popis / Obsah / Info k filmu Nico
Policista a expert na bojová umění Nico Toscani vyrůstal v chicagské chudinské čtvrti, jako kluk se učil aikido od mistrů v Japonsku a před patnácti lety pracoval jako agent CIA. Dnes je milujícím manželem a otcem malého syna, citlivým a vzdělaným mužem, kterého však sužují vzpomínky na Vietnam. Minulost se ale nečekaně vrací, aby jej postavila před ten nejnebezpečnější případ. Vše začíná v okamžiku, kdy se vlivný senátor dostane na stopu překupníků drog vedoucí až mezi vysoké vládní úředníky, a proto je zavražděn. Současně se Nico se svou kolegyní zvanou Jax dostanou na stopu velké lodní zásilky narkotik. Během razie však místo drog objeví silnou výbušninu C-4. Vzápětí Nico dostane příkaz zastavit vyšetřování případu. Uvědomuje si, že za vším stojí tajná služba a vlivní vládní úředníci. Je odhodlaný neustoupit za žádnou cenu.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nico
Nico Toscani sa narodil v Palerme na Sicílii. Keď mal sedem rokov, jeho rodina emigrovala do Chicaga. Nico a jeho súrodenci boli vychovávaní tak, aby milovali svoju krajinu. Raz zobral otec malého Nica na basebal, kde boli počas prestávky uvedené aj ukážky bojových umení. Vtedy Nico po prvý raz začal snívať o ceste na ďaleký východ. Keď mal sedemnásť, jeho sen sa splnil. Začal študovať bojové umenie u starých majstrov. V roku 1969, keď žil v Tokyu, pozval Nica jeden z jeho priateľov na večierok na Americké veľvyslanectvo. Tu sa zoznámil s opilcom menom Nielson Fox, vďaka ktorému dostal Nico jedinečnú šancu vstúpiť do služieb CIA. Nico mal vtedy iba dvadsať rokov…

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nico
Jako herec tu debutoval, a hned hlavní rolí, slavný bijec Steven Seagal. Vytvořil postavu policisty a experta na bojová umění Nica Toscaniho, italského přistěhovalce, který vyrůstal v Chicagské chudinské čtvrti, jako kluk se učil aikido od mistrů v Japonsku a před patnácti lety pracoval jako agent CIA. Dnes je milujícím manželem a otcem malého syna, citlivým a vzdělaným mužem, kterého však sužují vzpomínky na Vietnam a zejména pak na brutálního Zagona a jeho nelidské metody výslechu zajatých vietnamců. Nyní nechce Nico nic než zapomenout na Vietnam i CIA, dělat dobře svou práci a trávit čas s manželkou Sárou a jejich maličkým synem. Minulost se však nečekaně vrací, aby jej postavila před ten nejnebezpečnější případ. Vše začíná v okamžiku, kdy se vlivný senátor dostane na stopu překupníků drog vedoucí až mezi vysoké vládní úředníky, a proto je zavražděn. Současně se Nico se svou partnerkou Delores Jacksonovou, zvanou krátce Jax, dostanou na stopu velké lodní zásilky narkotik. Během razie však místo drog objeví silnou výbušninu C-4, s níž Nico jako agent CIA také kdysi pracoval. Vzápětí dostane příkaz zastavit vyšetřování případu. Nico si uvědomuje nejen vážnost situace, ale také to, že za vším stojí tajná služba a vlivní vládní úředníci. Brzy poté mu volá bývalý přítel z CIA, aby ho varoval a vzápětí je donucen odevzdat odznak a pistoli, protože odmítl z případu vycouvat. Nico však ví, že za vším je Zagon a v ohrožení jsou životy mnoha nevinných lidí. Proto je odhodlaný neustoupit za žádnou cenu.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Nico
DVD Magicbox 2010:
Poprvé s českým dabingem.

Byl tajný agent trénovaný ve Vietnamu. Má černý pás 6. stupně v aikidu...a rodinu v mafii. Je to zásadový policajt.Steven Seagal je NICO (víc než zákon)

Info o filmu: Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou.
Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť. Seagal sám je “smrtonosná zbraň.” (Pat Collins, WWOR-TV).
Distributor DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Nico
Mladý Američan se v Japonsku naučí východnímu bojovému umění, nechá se naverbovat do CIA a bojuje ve Vietnamu i v Kambodži. Po návratu se stává policistou v Chicagu. Dostává případ, v němž jde o zbraně pro jednu zemi ve Střední Americe a o narkotika. Nico zjistí, že za vším stojí lidé napojení na CIA, které zná z Indočíny. Ví, jak tvrdě jít za svým cílem. Agenti se nezastaví před ničím, ale tentokrát narazí. Jakmile Nico cítí, že mu jde o život, dokáže být nesmiřitelný.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Nico
Vlivný senátor, který se dostal na stopu gangu překupníků drog, se stane obětí úkladné vraždy. Banda se neštítí ničeho a terorizuje obyvatele „svého" rajónu. Nico, místní policista, chce dělat dobře svou práci, věnovat se rodině a hlavně zapomenout na zkušenosti z vietnamského pekla. Je tu však Zagon, vůdce bandy...
Cinema 1991/8/55

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Vojtík a duchové (1997) [TV in...

13:05 - 13:50

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

13:35 - 14:20

0 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Hříchy pro pátera Knoxe (1992)...

12:55 - 14:10

40 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Zahradník po ruce

13:25 - 14:00

10 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697872
Fotografií: 764047
Plakátů: 376679
Obsahů a biografií: 178304

Poslední komentáře

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10