Duben
ohodnotit

Nouzový východ

Revolutionary Road

Další název:
Núdzový východ, druhý názor; Zeiten des Aufruhrs
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
29.1.2009
„Americký sen jako noční můra.“

Obsah filmu Nouzový východ

 
Drama Nouzový východ natočil anglický režisér Sam Mendes.
Děj se odehrává v padesátých letech. Mladý pár Frank(Leonardo DiCaprio)a April (Kate Winslet) Wheelerovi se stěhují do nového domu v Connecticutu. V podstatě se jedná o neoriginální drama kdy manžel má nudnou práci a žena je tichou puťkou v domácnosti a všichni společně i se dvěma dětmi se snaží proplouvat životem a řešit všední i nevšední problémy manželství.

Autor: Justik66
 
Související odkaz
 
RECENZE: Milenci z Titaniku našli Nouzový východ

Leonarda DiCapria a Kate Winsletovou proslavil Titanic, Sama Mendese jeho debut Americká krása. Teď míří za Oscary společně. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Sam MendesSam Mendes  
hraje:
Leonardo DiCaprioLeonardo DiCaprio.....Frank Wheeler [33]   
Kate WinsletKate Winslet.....April Wheelerová [32]   
Ryan SimpkinsRyan Simpkins.....Jennifer Wheelerová [10]   
Ty SimpkinsTy Simpkins.....Michael Wheeler [6]   
Kathy BatesKathy Bates.....Mrs. Helen Givingsová [59]   
Kristen ConnollyKristen Connolly.....slečna Braceová [27]   
Kathryn HahnKathryn Hahn.....Milly Campbellová [33]   
Michael ShannonMichael Shannon.....John Givings [33]   
Zoe KazanZoe Kazan.....Maureen Grube [24]   
David HarbourDavid Harbour.....Shep Campbell [34]   
Christopher FitzgeraldChristopher Fitzgerald.....1. host [35]   
Jonathan RoumieJonathan Roumie.....2. host   
Neal BledsoeNeal Bledsoe.....3. host [27]   
Marin IrelandMarin Ireland.....4. host [28]   
Heidi ArmbrusterHeidi Armbruster.....6. host   
Sam RosenSam Rosen.....7. host   
scénář:
Justin HaytheJustin Haythe  
námět:
Richard YatesRichard Yates.....román (1961, Praha 2009)   
hudba:
Thomas NewmanThomas Newman  
Randall PosterRandall Poster.....supervize   
kamera:
Roger DeakinsRoger Deakins  
střih:
Tariq AnwarTariq Anwar  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nouzový východ >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Matematicka
Hodnocení:
Přidáno: 5.3.2012
Beznadějná prázdnota
50. léta na americkém předměstí... Frank a   April velice touží být výjimeční, ale nějak   se jim to stále nedaří podle jejich představ.   On má nudnou, ale finančně velice zajímavou   práci s nabídkou postupu. Ona má za sebou jako   herečka roli ve velice neúspěšném   představení. Společně mají velký dům,   krásné auto, dvě děti i pár přátel. Mohlo   by to být dost (hlavně pokud by se svým dětem   opravdu věnovali, bohužel děti jsou pro oba   "silně na vedlejší koleji", takže ve   filmu se sotva mihnou). Jenže oba silně   pociťují stereotyp ve svých životech, a co   víc, dokonce beznadějnou prázdnotu. Rozhodnou   se proto všechno nechat a odjet do Paříže za   lepšími zítřky. To se však zkomplikuje   neplánovaným těhotenstvím a poslední naděje,   ke které se upírali, se rozpadá pro každého   jinak. April v této situaci volí "nouzový   východ" a Frank si díky tomu uvědomí, co   vše vlastně měl...
Nejde o to, kdy a kde Frank   a April žili, ale JAK žili své životy. Proč   nehledali nějaké východisko nebo ulehčení?   Proč chtěli být za každou cenu výjimeční -   a když zjistili, že se jim to nedaří, tak   rezignovali? Síla tohoto dramatu spočívá v   tom, že ukazuje velice jasně smýšlení i   jednání dvou lidí v obtížné situaci. Ano,   taky mi tu chyběla katarze a východisko, ale   prázdnotu zažíváme čas od času všichni a   pro mnoho našich bližních je bohužel i   beznadějná (aniž by si to ale přiznali, jak   podotýká "blázen" John). Proto snad   stojí za to toto drama vidět, soucítit s   postavami a sami si urovnat, k čemu či komu my   upínáme v okamžicích prázdnoty svou naději a   proč.
Zajímavé komentáře: Papaja73, aribary,   lucymat, Chrustyn
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2011
No tak tenhle film jsem už měl v počítači   mockrát,ale vždycky mi do toho něco vlezlo,buď   jsem musel přeinstalovat windowsy nebo jsem se k   tomu zkrátka nedokopal až dneska jsem se na to   konečně podíval a nelituju :) Tohle je opravdu   drama,jak má být a se všim co má mít :)Kate   Winslet jako vždy bezchybná a Dicaprio a jeho   záchvaty vzteku kdy je dost naštvanej a   zároveň se mu chce brečet sice dost ztrácí na   své atraktivitě páč vypadá,jak úplnej   jeliman nicméně nám tím jen dokazuje,že své   místo na výsluní Hollywoodu má oprávněně   :)Sympatická Kathy Bates alias Molly Brownová z   Titanicu mě vždycky potěší a docela neznámé   jméno Michael Shannon,který naprosto luxusně   ztvárnil psychicky labilního človíčka,který   když se do toho opřel,tak dokázal opravdu   vystihnout situaci takovým způsobem,že na to   člověk chvílema čuměl,jak husa do flašky   :)...tihle všichni dělají z filmu velice   zajímavou podívanou a po pravdě mi to ani   nepřišlo nudné,jak někteří z vás píšou z   čehož vlastně plyne,že ani nemám za co   ubírat na hodnocení...takže 10z10
Yahis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Revolutionary Road (2008)
Mám rád náročný filmy, ale musím říct že   první hodinu jsem se u toho fakt nudil.. děj se   nezáživně táhnul a měl jsem dojem že je to o   ničem, ovšem v druhý hodině to dostalo   nečekaný spád.
Například ta scéna ke konci   filmu jak se April a Frank ošklivě pohádali a   pak druhej den ráno naprostej klid.. tak to mě   rozsekalo.. a to co přišlo následně potom mě   rozsekalo ještě víc...
Kate Winslet opět   předvedla bravůrní výkon a ukázala že tyhle   role k ní sedí.
Celkovej dojem z filmu mám   kladnej, ale 7/10 za ten začátek.. to si   nemůžu odpustit.
(doporučuji v původním   znění)
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Výborný i když možná trochu depresivní film   o hledání smyslu života a pokusu o únik ze   zavedených stereotypů a šedi všedního dne.Kdo   z nás nemá občas pocit,že mu život utíká   mezi prsty?Film stojí především na hereckých   výkonech obou hlavních představitelů.Je dobře   patrné,jak oba od dob slavného Titanicu herecky   vyzrály.
aribary
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Di Capria nemusím,ale tady mne hodně   překvapil,a z Kate šel až chvílemi strach.Při   jejich rozhovoru u poslední společné snídaně   mi chvílemi běhal mráz po zádech,protože   člověk tušil,že teď něco musí   vybouchnout.
Skvěle zahrané a jestli někdo   čeká pokračování love story z Titanicu bude   velmi zklamán,ale tady máte jednu z   možností,jak by to bývalo dopadlo,kdyby se   Leonardo neutopil.
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Dlho som odolavala tomuto filmu, ale nakoniec som   velmi rada, ze som ho videla. Neopakovatelny vykon   Kate bola ozdobou celeho filmu nielen vyzorom, ale   aj vykonom. Leo bol tak isto super, ale len   plapolal za Kate a myslim, ze keby obsadenie bolo   ine, film by stratil to co ma teraz - jedinecnost
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Film jsem viděla v kině s kámoškama, ale ani   snad jednou jsme nepromluvili. Film nás opravdu   zaujal. Není to film, co zkouknete a vypustíte z   hlavy. Ještě dlouho po tom vám nedá spát.   Opravdu poutavé drama Sama Mendese. Chvílema se   zdá film hodně depresivní.Hlavně ty hádky   jsou špičkově zahrané. Výkony Lea DiCapria a   Kate Winslet jsou vynikající. Obzvláště Kate.
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Nouzový východ mi hodně připomíná Hodiny.   Především myšlenka jedné scény (hotelový   pokoj a skvělá Julianne Moore) mi skutečně   koresponduje s koncem Kate Winslet tady. Ženy to   ve společnosti neměly nikdy lehké, ale - jak   dokazuje tento film - ze své bezvýchodné (ať   už zdánlivě či ne) životní situace si vždy   najdou nějakou únikovou cestičku... jen je   někdy kapku drastická
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Sam Mendes se po "Americké kráse"   opět vrací k podobnému tématu rodiny znuděné   (možná až zhnusené) stereotypem svého   života. Ze současnosti se vydává do 50. let a   představuje nám mladou rodinu Wheelerových.   Film rozhodně nemá výrazné chyby a čiší z   něj ona "oskarovost" ale i když je   film bezchybný, plný skvělých herců a   některých povedených scén, nemůžu mu dát   plný počet, protože jsem se jednoduše nudil a   ten stereotyp, který prožívají hlavní postavy   se z filmu přenesl i na mě a v pozdějších   fázích jsem si začal uvědomovat, že to je tak   trochu o ničem nebo spíše o tom samém.
Seducinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2009
Naprosto úžasné!
Skvělý příběh, něco   takového se prostě ve skutečnosti může stát.   Na většinu lidí působili jako šťastný pár,   ale pro ně realita byla trošku jíná, chvílemi   šel z Lea dokonce i strach. Každopádně je to   ale úžasný film, a musím říct že jsem ráda   že Leo a Kate zase hráli společně ve filmu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4200minih4200Blade Runner (1982) 
Blade Runner n
minih18581minih18581Sedm samurajů (1954) 
Sichinin no samurai n
minih30390minih30390Podfukáři (2000) 
Screwed n
minih43894minih43894Událost ve čtverci 36-80 (1982) 
Случай в квадрате 36-80 n
minih8752minih8752Hrozba smrti (1989) 
Road House n
minih49087minih49087Chceš mě, chci tě (2009) 
The Ugly Truth n
minih44543minih44543Superbad (2007) 
Superbad n
minih47365minih47365Opravdový život (2008) 
Sleepwalking n
minih44672minih44672Moje borůvkové noci (2007) 
My Blueberry Nights n
minih25549minih25549Malí válečníci (1998) 
Small Soldiers n


Hodnocení:n12345678910
Nouzový východ (2008)Nouzový východ (2008)Nouzový východ (2008)Nouzový východ (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178354

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10