Duben
ohodnotit

O něčem jiném

Další název:
Hořké vavříny
Žánr:
Rok:
1963
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
20.12.1963
„Dvě úplně jiné ženy, dvě zcela odlišná prostředí… dva naprosto stejné osudy.“

Obsah filmu O něčem jiném

 
„Na začátku své filmařské dráhy Věra Chytilová napsala: ‚Film má mít pravdu, estetiku, rozum, cit a víru, protože film má být pravdivý, vzrušující, potřebný, krásný a plný naděje. Takové filmy bych chtěla dělat. Bojím se ale, že to nebudu nikdy umět.‘ Věra Chytilová je filmařka mého života. Stále hledala, stále pochybovala, nikdy nedělala kompromisy, neustrnula. To jsem na ní obdivovala. Film O něčem jiném jsem viděla ve svých čtrnácti letech a znamenal pro mě něco jako zásah bleskem. Po projekci jsem si do deníku napsala, že chci dělat filmy. V té době to byla zcela absurdní představa a nikomu jsem se s tím nesvěřila, protože by se mi...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu O něčem jiném >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2014
Polo dokumentární projekt o postavení žen ve   společnosti. Příběh sleduje tréning jedné   gymnastky v tělocvičně na sportovní soutěž,   a matku v domácnosti s malým chlapcem, kde otec   je celý den převážně v zaměstnání. Je sama   na dítě, (v tom klukovi je poznat typický   uličník, jakého má kdekdo doma), najde si   milence, ale neunese, když její muž náhle   navrhne rozvod. Obě ženy mají rozdílný pohled   na život. Jedna obětuje rodinu pro sport, druhá   obětuje seberealizaci pro rodinu. Je každá z   nich šťastná? Má každá to, co si zaslouží?   Zajímavá studie k diskuzi. A zajímavé by bylo,   kdyby se někdo odvážil stejnou koncepci   natočit z dnešní doby, která se od 60. let   minulého století přeci jen značně změnila.   Nebo snad ne? Věra Chytilová uhodila hřebíček   na hlavičku. Téma do té doby velice   opomínané.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2012
Na to jak je celý snímek komorní a navíc   černobílý, tak působí velice silně i po   těch letech. Příběhy obou žen ve svém   vzájemném kontrastu ještě více vynikájí a   jak vidno i na povídce "Automat Svět"   z "Perliček na dně" Věra uměla už   ve svých začátcích.


Hodnocení:n12345678910
O něčem jiném (1963)O něčem jiném (1963)Eva Bosáková
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10