Duben
ohodnotit

O Sněhurce

Žánr:
Rok:
1972
Délka:
71 minut
Premiéra v ČR:
1.5.1972
„Katka by v připravovaném divadelním představení vesnické školy raději hrála krásnou princeznu než zlou královnu…“

Obsah filmu O Sněhurce

 
Děti z jedné malé vesnické školy představují divadelní představení podle klasického námětu O Sněhurce. Poetický a úsměvně laděný dětský film zachycuje celou přípravu představení. V prvním plánu vybírá pan učitel Smetáček (Václav Babka) obsazení jednotlivých rolí. V té chvíli se projeví různé povahy jednotlivých dětí, ne všechny jsou spokojeny s určenou úlohou. Hlavní hrdinka Katka by také raději hrála krásnou princeznu, než zlou královnu, pro kterou byla vybrána.

Režisérka věrohodně zachycuje dětský život a ukazuje, jak děti mají zvláštní schopnost prožívat zdánlivé banality jako mimořádná životní dramata.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu O Sněhurce >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2016
Super
I po letech když si tento muzikálek pouštím se   mi velice líbí. Herecké výkoných mladých   hvězd jsou perfektní, mrňata excelují,   dnešní rádobyherecké rychlokvašky se můžou   zahrabat a hodně hluboko. Film je místy   poetičtější, aby vyjádřil touhy a snění   jedné z hrdinek, ale záhy se vždy vrací tempo   a spád života v našich kopečcích. Filmu není   co vytknout, jako muzikálek pro děti je velice   pěkný a i po desítkách let od svého vzniku.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Pohádka? Ani ne...
...já nevím, ale tento film jsem neměla v   dětství vůbec ráda. Nejvíce mne štvalo, že   se jmenuje O Sněhurce, já byla natěšená na   princeznu a její trpasličí doprovod, nakonec   samozřejmě i na švarného prince a místo   toho...nějaká holka, co stále řeší, že   nebude hrát Sněhurku, ale zlou královnu. A   přitom ta holka je taková nesympatická, že i   zlá královna je proti ní milá:-) A proč   pořád jenom fňuká?
Ano, tak takhle na mne   film působil a i když jsem ho na prahu   dospělosti viděla znovu, nelíbil se mi stejně.   Dokonce jsem se snad pokoušela v dětství číst   i knížku, ale prostě tohle není pohádka O   Sněhurce. Také není divu, že film narozdíl od   jiných projektů pro děti, docela upadl v   zapomnění.


Hodnocení:n12345678910
O Sněhurce (1972)O Sněhurce (1972)Karel Augusta, ???O Sněhurce (1972)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10