Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu O věcech nadpřirozených
POZOR SPOILER!!

Glorie
V bance Slavie se panu Šemberovi narodí dvojčata. Aby mohl radost vychutnávat, nabídne se mu kolega Knotek, že jeho výpočty odnese nadřízenému sám. Ovšem tyto jsou velmi špatné a je z toho průšvih až na půdu. Knotek chce vše vysvětlit, avšak není mu dopřáno sluchu. A když jej druhý den Šembera navštíví, rozhodne se mlčeti i nadále. V tu ránu se mu nad hlavou objeví svatozář. Tj. obrovské pozdvižení pro lid okolní. Knotek pak končí jak na policii, tak i na psychiatrii a i v kostele hledá spásu. Leč podivnosti této nemůže se stále zbavit. Až když se rádně rozčílí a každému řekne vše popravdě, věc nad jeho hlavou zmizí.

Tajemství písma
Starožitník Karas se neustále obává nevěry své ženy. Zaměstná i detektivní kancelář a nechá svou ženu sledovat. Jednoho dne jeho známý, soudce, hezky odhalí lež přímo při soudním jednání. To starožitníka přesvědčí, aby poslechl jeho rady a poslal ženu do lázní. Ve městě se objevuje tajuplný muž Jensen, který dokáže jen z písma povahu člověka odhalit. Oba muži se rozhodnou prověřit jeho znalosti. Dopis Karasovy ženy je čten, jako že jeho manželka je poctivá. Soudce podá písmo jako druhý a to je odhaleno jako písmo zlé osoby. I dále jej Jensen rozebere a až pak soudce zjistí, že spisy nechal jinde a Jensen „četl“ písmo jeho manželky. Karas pak obdrží dopis od své ženy, dopis poslaný omylem jemu, ačkoli adresován jinému muži…

Právní případ
Jan Kupr při jízdě automobilem zapříčiní pád rakve. Z ní se vyhrabe mrtvý dědeček Antonín Bartoš a zdá se, že je více než živ. Jenže - rodina vydala na pohřeb peníze a nyní má obavy, že bude muset funus platit znova. A má děda vůbec nárok na penzi? Vždyť je přece mrtev. A tak Bartoš uhání o peníze nešťastného pana Kupra. Pronásleduje jej na každém kroku. A to povede k nedobrému konci.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu O věcech nadpřirozených
1. Nad hlavou úředníka banky Slavie se rozsvíti svatozář a on by se rád zbavil znamení svatosti, které budí nežádoucí pozornost.
2. Rozbor písma má odhalit skutečný charakter manželky, ale dojde k osudové záměně. Jiná záměrná záměna dopisů uklidní žárlivého muže.
3. Automobilista narazí do nosítek s rakví, domnělý nebožtík ožije a nastává řada netušených právních problémů.
Březina Václav/Lexikon českého filmu


Popis / Obsah / Info k filmu O věcech nadpřirozených
Motiv „nadpřirozených“ sil zasahujících do lidského života spojuje tři příběhy obsažené ve snímku O věcech nadpřirozených, které pod jedním titulem natočili Jiřík Krejčík, Jaroslav Mach a Miloš Makovec. Inspirací se jim staly Čapkovy Povídky z jedné kapsy a jeho krátké, posmrtně vydané prózy ze souboru Bajky a podpovídky. Různorodost předlohy i režisérů daly vzniknout třem rozličným filmovým příběhům vyznačujícím se odlišnou atmosférou, které však sjednocuje absurdní zápletka a ironická nadsázka. Režisér Krejčík natočil první z nich pojmenovanou Glorie o problémech laskavého úředníka způsobených svatozáří, jež se nečekaně objevila nad jeho hlavou.

19. Febiofest 2012


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigret a vzpurní svědkové (19...

22:50 - 00:30

68 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Děti chaosu

23:15 - 00:40

43 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:50 - 00:50

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:55 - 01:05

3 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10