Duben
ohodnotit

O zatoulané princezně

Další název:
O princezně Julince
Žánr:
Rok:
1988
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
1.12.1988
„O statečné princezně, která před ženichem uteče do světa“
Popis / Obsah / Info k filmu O zatoulané princezně
POZOR SPOILER

 Do království přijíždí poselstvo prince Huberta. Začínají námluvy. Král Lojza oponuje královně Anežce, protože ta nechce dceru Julii za Huberta vyvdat. A Julie Anastázie Kateřina samotná? Ta je zrovna mezi vesnickými dětmi, se kterými řádí na koních ve vodě. Za rodiči musí být přivedena. A hned vyvede svůj další kousek.  
Nedaleko je strašidlo Mulisák a vodník Brčál. Ti dva se vydávají do světa. A protože Julie se za Huberta vdát nechce, utíká z domu a ty dva potká. Pochopitelně neví, kdo jsou. Ale všichni pak pokračují spolu, až narazí na cirkusáky.  
Je zde i Franta Kulda. Ten, co přelstil berana, který útočil na děti i princeznu. A ti dva si hned padnou do oka. Všichni příchozí Projeví chuť u cirkusu zůstat. A protože strašidlo a vodník něco umí, zůstávají. Principál je okamžitě bere a přidělí jim místa k bydlení.
Hned na prvním představení zkazí Mulisák v podobě koně vystoupení polykači ohně Dejmorovi. A později vyjde najevo, že nebýt jeho, cirkus dávno neexistuje. Principál si totiž u něj půjčuje peníze na provoz.  
Julie se snaží lecčemu přiučit a Franta najde na stromě její obrázek. Ten, podle kterého ji mají lidé najít. Franta je sebere a ukryje u sebe pod postel. A zde to najde Dejmor. Samozřejmě, že pozná princeznu Julii a hned píše králi. Ale to už se tu objevuje čert, aby jej odnesl do pekla. Jenže mu dá ještě odklad. Toho Dejmor využije, do svých šatů dostane Frantu a čert odnese jeho. A Julie ví, že jej v tom nemůže nechat. Proto se i s vodníkem a strašidlem vydávají přímo do pekla.  
Lucifer je ochoten Frantu propustit, ale jen když Julie splní tři úkoly. První je ten, že má od hradní věže vyhnat opovážlivce. To je, jak se ukáže jezdec s vlastní hlavou v ruce. Tady zasáhne Mulisák a věc je vyhraná.  
Druhý úkol je obehrát v kartách čerta Harabáše. Jenže Julie má dobrou školu od principála, tak je to pro ni hračka. A nakonec si musí najít Frantu sama, mezi stejnými postavami. Ona jej najde podle čtyřlístku, který mu kdysi dala.
Jenže čert je čert a nemíní dostat svému slibu. Opět musí někdo pomoci, a to bude vodník. Takže jsou všichni zpátky na zemi. Jenomže je tu ještě proradný Dejmor a přece jen, Franta si přece nemůže vzít princeznu. Nu a tu chce Dejmor, protože ji našel… 
  

 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu O zatoulané princezně
Víte, proč všechny krasojezdkyně v manéži nosí na hlavě královskou korunu? Je to na památku statečné princezny Jůlinky, která na útěku před ošklivým králem Hubertem projde kus světa, potká spoustu lidí i strašidýlek a dostane se až k cirkusu. O tom všem, ale také o tom, co je víc než celé království, vypráví tato filmová pohádka. Na motivy Josefa Lady ji napsala Jitka Pistoriusová.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu O zatoulané princezně
Princezna Jůlinka je normální holka z Královské Lhoty. Zatímco na zámek přijíždí poselstvo krále Huberta, který se uchází o její ruku, hraje si s vesnickými kluky. Když zjistí, že by si měla vzít ošklivého krále, poškorpí se s královskými rodiči a uteče do světa. Cestou se seznámí se dvěma milými chlapíky. Netuší, že jeden je opravdové strašidlo Mulisák a druhý vodník Brčál. Putuje s nimi světem a společně se přidají k cirkusu Kuldan. Tady se princezna opět setká s Frantou, který jí před časem pomohl z nouze. Když se pak mladík vinou úskočného padoucha, polykače ohně Dejmora, dostane do pekla, rozhodne se ho odvážná princezna zachránit. Dobrodružná výprava mezi čerty začíná…

(Tv centrum)


Popis / Obsah / Info k filmu O zatoulané princezně
V roce stého výročí narození Josefa Lady byla natočena pohádka "O zatoulané princezně". Vypráví o královské dceři, která se podobala "úplně normální holce", která však svou odvahou za přispění strašidla Mulisáka a vodníka Brčála zachránila svého milého, cirkusového artistu Frantu.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

11:30 - 12:25

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

9 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

11:30 - 12:25

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190695
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377365
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10