Duben
ohodnotit

Obchodník se smrtí

Lord of War

Další název:
Obchodník so smrťou
Rok:
2005
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
12.1.2006
„Kde je zbraň, tam je chuť zabíjet.“

Obsah filmu Obchodník se smrtí




 
Když byl Yuri Orlov malý, jeho rodina emigrovala z Ukrajiny do USA, kde si otec otevřel restauraci. Už jako kluk se Yuri rozhodl, že bude obchodovat se zbraněmi. Začal s několika izraelskými samopaly, přesvědčil i mladšího bratra Vitalyho, aby se k němu přidal, a společně sbírají zkušenosti na zbrojařských veletrzích. Na jednom z nich se pokusí kontaktovat mocného obchodníka Simeona Weisze, ale ten je jako amatéry odmítne. Yuri pochopí, že jediný způsob, jak zbohatnout, je ilegální obchod. O několik let později už zásobují osm z deseti největších válečných oblastí. V patách mají neúnavného a neúplatného agenta Interpolu Jacka Valentina,...
 
Související odkaz
 
RECENZE Obchodník se smrtí: Nicolas Cage hledá svědomí pašeráka zbraní

Někdy snaha učinit z filmu atrakci spíše škodí. Obchodník se smrtí, který včera vstoupil do kin s nálepkou "akční dobrodružný příběh", ve skutečnosti akcí neoplývá. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.lordofwarthemovie....
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, ukrajinská, německá, španělská, ruská, francouzská, arabská, turecká
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Obchodník se smrtí >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2020
Obchod se smrtí je ukázkou obchodu se zbraněmi   v našem světě. Jinak je to povedené drama s   výborným Nicolasem Cagem a dobrým scénářem.   Film má napětí a neuvěřitelný spád. Andrew   Niccol odvedl hodně dobrou práci.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2017
Obchodník se smrtí
Nedávno jsem se rozhodl, že už mě nebaví   pracovat a že bych se chtěl stát milionářem.   Maximálně do deseti let už být rentiérem, a   tak pořád přemýšlím, jak toho dosáhnout.   Legálně je to hodně těžké, o nelegálním   byznysu toho moc nevím. A tak se nechávám   inspirovat.
Obchodník se smrtí pojednává o   tom, jaké by to bylo, kdybych začal pašovat a   prodávat zbraně. Co by se se mnou muselo stát.   Takže zaprvé musím začít být bez emocí,   chladný, nedávat na sobě nic najevo a hlavně,   všechno mi to musí být jedno. To zde zahrál   Nicolac Cage bravurně. Ostatně, já už předem   věděl, že herecký výkon bude excelentní,   protože tohohle týpka mám fakt rád. Nevím co   proti němu lidé mají, vždyť hraje na   jedničku. A přidejme k němu ještě feťáka   Jareda Leto a máme tu jednu z nejlepších   hereckých dvojic současnosti. Aspoň co se mého   vkusu týče.
Trošku se chci zažrat do hloubky   tohoto příběhu a zjistit si, na kolik se   scénáristé inspirovali skutečností, a kolik   si toho v rámci kšeftu a umění domysleli. Ale   i kdyby, doporučuji...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Mám to rád po svojom
"Poslal by som vás do pekla, ale myslím,   že už tam ste." Samotný film mi neprišiel   nijako extra, problém bol aj s hlavnou postavou.   Niežeby Nicolas Cage to nezahral dobre, ale   nejako bol až moc chladný a uhladený v tomto   krvavom biznise a moc som mu to viacmenej   slušnosť neveril. Inými slovami, vašimi   zákazníkmi sú napríklad africkí diktátori a   mať tú česť robiť s nimi biznis, tak to chce   skutočne silný žalúdok a ostrejšie lakte. I   keď niektoré monológy mal skutočne dobré. Tu   sa dostávam k dvom pozitívam snímku a to   oskarový výkon Baptistu seniora, totálneho   magora, ktorý slušne nastavuje zrkadlo   "mierovým" západným vládcom a   "mierotvorcovi" OSN ("Viete,   mládež dnes nemá nijakú disciplínu. Snažím   sa ísť príkladom, ale je to ťažké. Osobne   viním MTV."). Druhá silná vec je   záverečná reč Jurija, z ktorej mrazí a   skutočne mi je záhadou, že film nie je   zakázaný a dovolili to natočiť   ("najväčší obchodník so zbraňami je   váš šéf", hovorí Jurij Valentinovi). Tá   jeho záverečná reč bola asi to   najbrutálnejšie vo filme, a verte, že vecí   brutálnych tam bolo dosť (nie všetky musia byť   však notne krvavé). Na záver pikoška. Toho   mladého ruského leteckého opravára hrá Cage   mladší, Weston. Dnes metalový hudobník,   myslím, že skupina, kde pôsobil je EYES OF   NOCTUM (počul som nejaké ukážky a nie je to   špatné). A ešte trošku toho bulváru, keď sme   u black metalu. Jeho mama sa neskôr rozišla s   Nicolasom Cageom a teraz je vydatá za Shagratha z   nórskych DIMMU BORGIR, teda, zaujímalo by ma ako   na seba narazili. A nakoniec musím ešte   pochváliť slovenský dabing, kde fakt sa   šťavnatými výrazmi, aké len tak v telke   nepočuť, nešetrilo
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2013
Pro mě překvapení, jednak Nicolas Cage jen   nekulil oči a necenil zubiska jako obvykle, ale   dokazoval, že má i další obličejové svaly a   umí je používat.První polovina působila   mírně zmateně a vyprávění Yuriho budilo   dojem, že nás baví historkami ze skautského   tábora, což byl nejspíš záměr, aby se   ukázalo, jak chladným a bezskrupulózním   obchodníkem je - jenže on jím zůstal i   nadále, člověk jeho ražení nemívá pocit že   prochází peklem, opustí - li ho žena a   zřeknou - li se ho rodiče, a tak Valentinovo   konstatování zde pro mě vyznívá poněkud   naprázdno a pravděpodobně mělo být jen   náplastí na nenaplněnou světskou   spravedlnost.S blížícím se koncem děj frčí   a přibývá skvělých scén - nouzové   přistání letadla je mistrovsky nasnímáno,   ovšem takové klišé, kdy se kolos zastaví   těsně před batoletem si tvůrce fakt mohl   odpustit, zejména, když pár minut poté nechá   jiné dítě rozsekat mačetou.Z filmu jako celku   si pak divák odnáší neveselé připomenutí   našich nicotných existencí ve světě peněz a   moci.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2012
LORD OF WAR
Slušný film podle skutečných událostí,   který pěkně ukazuje jak to v takovém kšeftě   chodí a že to živí vlády spousty zemí.   Všichni o tom ví, ale moc se s tím asi   nedělá. Herci byli výborní, Nicolas Cage   přesvědčivý. Dobrý je také začátek filmu,   jak vzniká a vyrábí se střelivo. Zajímavá a   celkem netradiční podívaná.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Bez děje
Nechápu, jak Cage mohl vzít roli do filmu,   který mu vůbec není podobný. Snímek snad   nemá hlavu ani patu, prostě člověk co   prodává zbraně a má za to velký prachy, ale   to je tak vše. Po několika minutách vás   zachvátí nuda a nebudete chápat průběh   celého filmu, rovněž nebudete soucítit s   postavami, vlastně se budete divit, jak to mohlo   být natočený. Cage musel dostat asi hodně   peněz...
Becko.O
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Je fakt neuvěřitelný, že je to natočený   podle skutečnejch událostí. Nevim jestli Yuriho   Orlova alias Viktora Buta obdivovat nebo   zatracovat. No, o morálních dilematech už jsem   viděl natočený lepší filmy, tenhle má svojí   kvalitu někde jinde. Především je to   vynikající "životopis", kdy se vám   ve střípkách před očima mihne kariéra   jednoho geniálního obchodníka, a zároveň je   to taky pohled do historie světa po skončení   studený války. Mám rád, když se z filmu   dozvim něco, co jsem dřív nevěděl, a to se   tady stalo. Ke všemu mi to v jedný ze svejch   nejlepších rolích zprostředkovával fakt   výbornej Nicolas Cage. Akorát to že je Rus bych   mu uvěřil asi až po pár pěkně buclatejch   obálkách...
Honey0105
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2011
Tak tohle je jeden z těch lepších filmů!  
Osobně jsem snímek chtěla vidět hlavně   kvůli Cageovi. A tahle role byla podle mě jedna   z těch velice povedených! Dlouho jsem si jeho   přítomnost ve filmu tak neužila. Sem se mi moc   hodil.
Když to vezmu od začátku.. Prvních   pár minut na mě hodně zapůsobilo. Jednalo se o   poměrně zajímavé zpracování a velice   působivý úvod k filmu (aspoň tak to působilo   na mě).
První chvíle, kdy se něco dělo, tak   jsem zase tak nadšená nebyla. Spíš jsem si   říkala, že jde o pěknou blbost, ale už asi po   čtvrt hodině jsem jen napjatě čekala, jak se   to bude dál vyvíjet.
Tohle je film u kterýho   sedíte a jen vyčkáváte, co se bude dít, pak   se něco stane a to vás překvapí, rozesměje   nebo rozesmutní. To nikdy nevíte a vždy vás to   překvapí.
Já v mnoha případech byla také   překvapena, ale několikrát jsem se i   zasmála.
Musím říct (i když to tu píši   již po několikáté), že tohle je velice dobrý   film a jsem moc ráda, že jsem ho viděla. Je to   ale taky snímek, který vám stačí vidět   jednou za pár let. A vždycky se vám bude   líbit. U většiny komedií si svůj prvý názor   rozmyslíte, ale myslím si, že zrovna u tohohle   filmu vám vaše hodnocení zůstane.
Jediné, co   mě moc nevzalo byla role Jareda Leta. Já tohohle   herce prostě nemám ráda. Je trochu zvláštní,   ale ve filmu působil poměrně dobře.
Dále   musím prozradit, že mě asi nejvíc zaujal   konec. Čekáte, kdy to už skončí a jak, ale..   Takovýhle závěr jsem nečekala.. Tím jsem byla   vlastně dost šokována. Ale na kvalitě to   neubralo.. Podle mě tomu spíš   přidalo!
Další šok nastane, když si   uvědomíte, že je to natočeno podle skutečné   události. To jsem se dozvěděla až po filmu a   trochu mě to nutilo se nad tím zamyslet. Každý   řeší problematiku alkoholismu nebo věci   ohledně drog, ale o zbraních se veřejně moc   nemluví (aspoň ne u nás v republice). Je proto   docela zvláštní dostat se pod slupku těchto   odstrašujících případů. Já osobně lidi,   které toto povolání láká nepochopím, ale   jsem si vědoma toho, že je na světě těchto   osob hodně. A po tomhle filmu už vůbec   netuším, jak v tom businessu můžou   vydržet.
85% za dobrou podívanou a nově   získané vědomosti ohledně tématu o kterém   jsem toho moc nevěděla.
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2010
Takto natočený flm je paráda. Cage tady   ukázal, že umí zahrát i záporné role. I   když je film natočený podle skutečných   námětů, ještě tady hodně schází, ale to co   v tom filmu schází, se řeklo na konci...   největší obchodník se zbraněmi je americký   prezident - bohužel...
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2010
...nevim, proc jsem se zhlednuti tohoto filmu   neustale vyhybala.je to opravdu dobry film.libil   se mi Jared Leto,na ktery opet skvele zahral roli   fetaka...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih165426minih165426Národní třída (2019) 
Národní třída n
minih60104minih60104Zvířátka a petrovští (1946) 
Zvířátka a petrovští n
minih46112minih46112Futurama: Benderovo parádní terno (2007) [Video] 
Futurama: Bender's Big Score n
minih17673minih17673Radúz a Mahulena (1970) [TV film] 
Radúz a Mahulena n
minih86105minih86105Hotel Paradise (2012) [TV pořad] 
Hotel Paradise n
minih45903minih45903Princezna slunce (2007) 
La Reine soleil n
minih83300minih83300Můj vysvlečenej deník (2012) [2k digital] 
Můj vysvlečenej deník n
minih27596minih27596Na první pohled (1999) 
At First Sight n
minih162062minih162062Hellboy (2019) 
Hellboy n
minih64982minih64982Člověk z ledu (1984) 
Iceman n


Hodnocení:n12345678910
Obchodník se smrtí (2005)Obchodník se smrtí (2005)Obchodník se smrtí (2005)Obchodník se smrtí (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10