Duben
ohodnotit

Obsah filmu Outsider

 
Kiyoshi (Tadanobu Asano) - člen jakuzy se pokusí ve vězení o sebevraždu. Zachrání ho Američan Nick (Jared Leto). Když je v roce 1954 v Ósace propuštěn, ihned ho kontaktuje jakuza a snaží se ho naverbovat, aby splatili dluh. Jedná se o rodinu Shiromatsu, která vede ve městě válku o vliv s rodinou Seizů. Jak se jejich vztahy nadále zhoršují, tak Nick stoupá stále výš a výš v hierarchii své rodiny. Cena za to bude ale příliš vysoká.

Autor: PROCESOR
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Martin ZandvlietMartin Zandvliet  
hraje:
Jared LetoJared Leto.....Nick Lowell [46]   
Asano TadanobuTadanobu Asano.....Kiyoshi [44]   
Šiori KucunaŠiori Kucuna.....Miyu [25]   
Emile HirschEmile Hirsch.....Paulie Bowers [33]   
Rory CochraneRory Cochrane.....Anthony Panetti [46]   
Nao OhmoriNao Ohmori.....Hiromitsu [46]   
Min TanakaMin Tanaka.....Akihiro [73]   
Masaki MiuraMasaki Miura.....Kentaro [42]   
Šun SugataŠun Sugata  
Hiroya ShimizuHiroya Shimizu.....Banjo [18]   
Gô JibikiGô Jibiki.....Eiichi   
Eita OkunoEita Okuno.....Ko   
scénář:
Andrew BaldwinAndrew Baldwin  
hudba:
Sune MartinSune Martin  
kamera:
Camilla Hjelm KnudsenCamilla Hjelm Knudsen  
střih:
Mikkel E.G. NielsenMikkel E.G. Nielsen  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, japonská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Outsider >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.12.2019
Zajatec japonských ostrovů v době po druhé   světové válce. I tak jednoduše by se dal   nazvat snímek pojednávající příběh o tom,   kterak se americký voják v japonském zajetí   Nick Lowell stane členem Yakuzy a co mu takové   rozhodnutí přinese. Pozoruhodné je, že se o   něm vůbec nic nedozvíme. Co dělal v době   války, jak se do vězení dostal, prostě nic.   Jen střemhlav skočíme do jeho osudu těsně   předtím, než zachrání spoluvězni život,   který právě má shodou okolností co do   činění s Yakuzou. A tak se alespoň dozvíme,   jak se do ní dostal. Klasický mafiánský   příběh se však ale očekávat nedá. Ve velmi   pomalém až nudnému tempu se s námětem jakoby   spíše experimentuje. Po dějové stránce však   scénář nic originálního v podstatě   nepřináší. Jen obyčejná válka gangů a to   je vše. A to ve dvou hodinách stopáže.   Lecjaká moralizace či filozofování se ztrácí   v nedohlednu. Oni i ty dialogy vyznívají dosti   prázdně. Spíše televizní inscenace s větší   výpravou, která po divácké stránce v   podstatě nic nepřináší. A na to je   dvouhodinová délka skutečně přehnaně moc.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2019
PROCESOR!
Snímek nabízí pohled do zákulisí jakuzy a to   několik let po válce. Je zde hezky vykresleno,   jak to v takové „rodině“ chodí a co   znamenají pojmy, jako je autorita, disciplína,   tradice, hierarchie, fanatismus v reálu. Sekání   nejen malíčků před šéfy. Leto svoji roli   zvládnul velmi dobře a jeho mrazivý výraz sem   mu uvěřil. No ono se prosadit v jakuze bude   chtít určitě něco víc, než jen drsnej   „kukuč“. A i když je to magor co má za   sebou nejen druhou světovou, ale i jejich   kriminál, pořád se nemůžu ztotožnit s tím,   že by se do jejich organizace dostal tak rychle,   navíc tak krátce po válce. (je skoro deset let   krátká doba na zapomnění hrůzy války?)   Nicméně film má napětí a já byl spokojený.


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Outsider (2018)Outsider (2018)Outsider (2018)Outsider (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10