Duben
ohodnotit

Ozbrojení a nebezpeční

Armored

Další název:
Armoured / Dokonalá lúpež (SK)
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
5.11.2009
„Přepočítali se - on se koupit nedá!“

Obsah filmu Ozbrojení a nebezpeční

 
Zaměstnanec bezpečnostní agentury Ty Hackett je v nelehké finanční situaci. Žije sám a má v péči mladšího bratra Jimmyho. Jednoho dne se nechá spolupracovníky přesvědčit, aby společně ukradli 42 milionů dolarů z pancéřových vozů jejich zaměstnavatele. Má však jednu podmínku, nikomu se nesmí nic stát. Vozy s penězi se jako normálně ohlásí centrále a pak se schovají do opuštěné továrny, kde není signál. Tam lupiči peníze z prvního vozu vyloží a ukryjí. Jenže pak zjistí, že je sledoval bezdomovec. Vzhledem k tomu, že viděl příliš mnoho, jeden z lupičů ho postřelí. Ty se snaží zraněného muže dostat ven z továrny a přivolat mu pomoc, Mike, druhý...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ozbrojení a nebezpeční >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2014
Nadprůměrně obsazený film, který z příběhu   díky tomu činí slušné drama. Příběh   relativně není ničím objevný, ale tím jak se   vše zvrtne a to co se poté děje včetně   přeměn charakterů dělá z filmu slušné   drama, byť končící happyendem, což si tvůrci   nemohli odpustit. Nebyl původně oslavovaný   hrdina srozuměn s tím, že jde také krást? Ale   což, to co je po titulcích, už nikdo neřeší.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2013
Ukrást peníze u přepravní služby se zdá   jednoduché, ale tak snadné to není. Děj je   sice předvídatelný, ale osazení celkem na   úrovni. Prostě hodinu a půl se na to dívat dá   jen jednou - leda že by to byl vzor pro naše   zloděje - pak asi vícekrát?
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.12.2013
Návod jak (ne)vykrást 42 MEGA!!
Ale jo na jedno podívání ucházející   krimi/thriller/drama.Vyloupení panzer vozu se   zvrtne a pak se hraje o čas i   přežití.Sympatičtí herci,žádný dlouhý   kecy a že občas něco nesedí,dá se to   spolknout.Není to film ze kterého spadnete na   ústa,ale rozhodně neurazí!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2013
Svižný a energetický příběh o loupeži   samotnými zaměstnanci přepravující firmy.   Zbytečně se tu netlachá a doslova výbušně se   jde kupředu. Drsní chlapy jdou za svým cílem a   neohlížejí se po žádných okolnostech.   Akční zábava, která nesklouzává do hluchých   míst. Škoda jen, že Jean Reno nemá více   prostoru. Všichni se jinak výborně doplňují a   rozehrávají takřka kasařské divadlo, což tu   dlouho nebylo.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Souhlasím s většinou komentářů tady.Tvůrci   filmu nás nalákali hlavně na skvělé herecké   obsazení.
Dřív, když jsem byl mladší a   "blázen" do akčních filmů, bych asi   hodnotil více body.Dnes už jsem se na to díval   trochu jinak.
Ovšem díky tomuto kousku, jsem si   nemohl nevzpomenout na ten ( dá se říct )   podobný případ, který se stal i u nás.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.3.2011
Tahle věc by mě zřejmě minula, nebýt   zajímavého a vskutku sympatického obsazení,   kde se to jenom hemží známými jmény. Jean   Reno je jeden z mých nejoblíbenějších herců   a Matta Dillona miluju za Něco na té Mary je. I   s Amauryem Nolascem, Laurencem Fishburnem nebo   Milem Ventimigliou už jsem cosi viděl. Potom je   tu taky příběh, nebo spíše záminka, proč se   tahle sestava sešla v jednom filmu. Nezní to   kdovíjak zajímavě a taky to tak dopadlo.   Téměř polovinu filmu proto jenom sledujeme   problémy, které hlavního hrdinu postihli, to   asi kvůli tomu abychom mu mohli fandit. Jenže je   to pěkná nuda a nenabízí nic, co bych už   stokrát neviděl jinde a lépe. Samozřejmě na   tom snímek nestojí – počítal jsem že bude   stát spíše na akci. No nějaká tu sice je, ale   jedná se spíš o okrajovou ingredienci. Hlavní   věcí, která se tady řeší je totiž jak se   dostat do dodávky. A ono to i chvílema funguje i   když tahle variace na Fincherův Úkryt   nedosahuje ani zdaleka jeho atmosféričnosti,   dokáže alespoň na jedno podívání docela   slušně zabavit. Občas jsem si díky některým   situacím vzpomněl dokonce i na výborné Gaunery   (opuštěné skladiště, policista, nervy v   kýblu), ovšem takto seriózní průběh (s   nevýraznou atmosférou) na skvěle morbidní   humor a brutalitu Tarantinovi prvotiny hodně   ztrácí. Naopak mě ale potěšily asi dvě nebo   tři scény – např. „odchod“ Nolasca nebo   „hurá, jsme v dodávce, máme prachy“ s   nečekaným výsledkem. Zamrzela mě nevýraznost   Rena a vlastně i všech ostatních, s výjimkou   Dillona – který však předvedl něco oč jsem   nežádal – hraje sice magora, jenže zatraceně   vážnýho magora což je škoda. Taky mě   zamrzelo značně neuvěřitelný chování   záporáků, který se během dvou minut změní   ze sympatických chlapů na bandu psychopatů.   Měl jsem velký problém jim role věřit.   Možná pláču na špatným hrobě – vyčítat   nelogičnosti a neuvěřitelnost postav zrovna   nenáročnýmu akčnímu snímku…ale nenechte se   mýlit – jako jednorázová oddychovka to není   špatný.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Poměrně přesdvědčivá a svižná akční   jednohubka s řadou známých hereckých es,   jednoduchým nápadem a poutavou režií. Jak   rychle film začne, tak rychle i končí, tudíž   nelze čekat nějakou převratnou a promyšlenou   jízdu. Což v tomhle případě nění na škodu,   to oč tu jde, je ztvárněno napínavým   způsobem a i když je konec lehde odhadnutelný,   tak je zajímavé sledovat, co se mezi partou   "Securiťáků" odehrává.
alberteinstein
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2010
Slušne natočené, príbeh je jednoduchý a plný   klišé, ale trvá len nejakých cca 80 minút,   takže sa to dá zvládnuť.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.7.2010
Armored
Peníze nutí dělat lidi šílené věci. Prostá   zápletka filmu nijak neškodí, proč by vlastně   měla. Ukrást peníze a tvářit se, že nás   přepadli, to zní jako solidní plán, jenže   věci přece vždycky nejdou podle plánu. Je   škoda, že film nebyl jen ryze akční, protože   ta zápletka s hlavním hrdinou byla   vykonstruována jen proto, aby s ním diváci   sympatizovali a po celou dobu mu drželi palce aby   mezi hrstkou záporáků obstál. Co se akce   týče, tak i přesto, že jde o akční snímek   na nějakou tu pořádnou akcičku si musíme   počkat a to poměrně dlouho, což vidím jako   jeden z největších problémů celého filmu.   Směr filmu a jeho závěr je víceméně jasný   od samého začátku, takže ani tady se nekoná   žádné velké šokující finále, které by   stálo za zmínku. Největším lákadlem a   zároveň i hnacím motorem filmu jsou herci,   protože přiznejte, kdo se nenechal nalákat   zvučnými jmény jako Matt Dillon, Laurence   Fishburne, Jean Reno, Skeet Ulrich, Columbus Short   a další.
Zásadní problém vidím v té   stavbě příběhu, dobrých 30 minut možná o   něco déle čekáme na nějakou tu akci, pak se   frajeři hádají jako hašteřivé ženské a pak   následuje malá skulinka pro akci. Ozbrojení a   nebezpeční jsou takovou jednohubkou, která   daleko víc oslňuje herecky než-li   příběhově.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.3.2010
Je to jako v Čechách u naší slavné   přepravní security služby...maníci od   bezpečnostní služby, kteří vozí peníze, se   jednoho dne domluví a rozhodnou se peníze   schovat a fingovat přepadení. Ale ne všechno se   vydaří tak jak má. Děj jednoduchej jako facka   a až snad na 2 scény (honička po továrně a   výbuch peněz v autě na konci) je to víceméně   nuda a jedno obrovský filmový klišé, byť   herecky výborně obsazené.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43001minih43001Královna koření (2005) 
Mistress of Spices n
minih58733minih58733Jíst, meditovat, milovat (2010) 
Eat, Pray, Love n
minih192759minih192759Krakonošovo tajemství (2022) [TV film] 
Krakonošovo tajemství n
minih28798minih28798Fotr je lotr (2000) 
Meet the Parents n
minih58120minih58120Nezapomeň na mě (2010) 
Remember Me n
minih132057minih132057X-Men: Apokalypsa (2016) 
X-Men: Apocalypse n
minih50980minih50980Hořké sladkosti (2000) 
Time Share n
minih109129minih109129The Christmas Candle (2013) 
The Christmas Candle n
minih75271minih75271The Shrine (2010) 
The Shrine n
minih27133minih27133Mumie (1999) 
The Mummy n


Hodnocení:n12345678910
dopisovatelOzbrojení a nebezpeční (2009)Ozbrojení a nebezpeční (2009)Ozbrojení a nebezpeční (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764391
Plakátů: 376836
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10