Duben
ohodnotit

Panna

Žánr:
Rok:
1940
Délka:
79 minut
Premiéra v ČR:
2.8.1940
„O trampotách kolem výhodného sňatku a zadluženém penzionu...“

Obsah filmu Panna

 
Majitel hotelu (Saša Rašilov), a údajně nevýnosného uhelného dolu, chce provdat svou dceru Kláru (Věra Ferbasová) jednomu ze dvou starších uchazečů o ruku - bankéře a stavitele, kteří by mu pomohli z velmi tísnivých dluhů. Jeho dcera se ale rozhodla jinak, zamilovala se do číšníka (Jiří Vondrovič). Klára odmítá především příkazy své matky (Antonie Nedošinská), a ze vzdoru ujede autem, aby se uklidnila. Svou nepozorností ale...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Lucerna film, Česká televize
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Panna >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2021
Jednodušší vtipná záležitost, kde   pravděpodobnost spojení jednotlivých osob je   nereálná, ale dobře se na to dívá. Moc se mi   líbila konverzace číšníka Prokopa s jeho   potenciální tchýní, kdy ona mluví o dítěti   a on o mapě pozemku. Inteligentní konverzace a   pak její "šíbování" manželem do   záložny jsou ozdobou tohoto jednoduchého   příběhu, kdy každý skončí v páru.
Dr.Karas
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Pro nás dnes dosti nepochopitelná komediální   záležitost vzhledem k roku vzniku, ale s   úžasným songem "Že se pořád   usmívám" nadabovaným I. Zemánkovou ;)
JE   I NA YOUTUBE...
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2006
Panna
Majitel hotelu, a údajně nevýnosného uhelného   dolu (S.Rašilov) chce provdat svou dceru   Kláru(V.Ferbasová) jednomu ze dvou starších   nápadníků - bankéře a stavitele, kteří by   mu pomohli z tísnivých dluhů.Jeho dcera se ale   rozhodla jinak, zamilovala se do číšníka   (J.Vondrovic) Klára odmítá i příkazy své   matky (A.Nedošínská), a ujede autem, aby se   uklidnila.Svou nepozorností zaviní havarii se   sympatickým ženským lékařem,se kterým chodí   její sestřenka,(Božena Šustrová), a když se   vrátí domů velice zmateně vysvětluje situaci,   takže si matka, otec i sestřenka myslí, že   Klára čeká dítě. Ta je alespoň na chvíli v   tomto omylu ponechá a zatím její   číšník(bratr kapitána policie, který   soukromě na jeho přání pátrá po ukradených   věcech v pokoji bankéře, a příjde i na to,   že Klářiny doly jsou velmi výnosné, a   bankéř se chtěl sňatkem s ní nesmírně   obohatit). Klára však při zásnubní hostině   řekne, že má ráda jen Prokopa(číšník)   její sestřenka zas představí překvapené   tetě i strýčkovi snoubence gynekologa   Hlaváčka a dcera architekta-stavitele Krocíka   Milena(Silva Langová), která přijela za svým   otcem zase svého snoubence policejního komisaře   Čermáka (R.Schránil).Vyjde najevo nejen to, že   bankéř Jonát je podvodník a zloděj a je   odvezen do vězení,stavitel Krocík (Jiří   Steimar) se usmíří se svou ženou   (M.Rosůlková), ale také to,že Klára žádné   dítě nečeká, ale dává si před rodiči slovo   s Prokopem, ze kterého se vyklube důlní   inženýr :o), a jako dar k zásnubám dostanou od   sestřenky Slávky kočárek pro miminko.


Hodnocení:n12345678910
Panna (1940)Panna (1940)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178397

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10