Duben
ohodnotit

Paralelní lži

Separate Lies

Další název:
A Way Through the Woods
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
87 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Paralelní lži
James Manning (Tom Wilkinson) žije na venkově se svou ženou Anne (Emily Watsonová). Jednoho dne se Anne seznámí se synem Lorda Rawstona Billem (Rupert Everett), který žije v sousedství. Bill je rozvedený otec dvou dětí a otce často navštěvuje. Při večírku, kterého se James nemůže zúčastnit, se Anne s Billem intimně sblíží. Při návratu James najde doma oba milence, ale neví zatím o jejich vztahu. Všimne si zároveň velkého škrábance na Billově autě.

Hospodyně Maggie nepřijde ráno do práce a volá, že jejího muže Joea srazilo auto a ona je s ním v nemocnici. Joe zemře a James nabývá přesvědčení, že ho srazil Bill svým terénním autem. Svoje podezření sdělí Billovi do očí a po návratu domů se svěří i Anne. Je v šoku, když mu Anne řekne, že auto řídila ona a navíc je Billovou milenkou. Nyní má Bill strach o svou pověst právníka a snaží se nehodu zakrýt. Nehodu vyšetřuje detektiv Marshall (Dorian Harewood).

Milenecký vztah Anne a Billa pokračuje, odjedou dokonce spolu do Paříže. Zatím Marshall začíná čím dál více podezřívat Billa, který nutí Jamese, aby mu poskytl alibi. Ten to udělá se sebezapřením, ale Anne těžce prožívá stálé lhaní a sama se chce přiznat.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Paralelní lži
Život manželské dvojice v malém městečku nedaleko Londýna plyne v ubíjející jednotvárnosti, kterou naruší až příjezd atraktivního muže (Rupert Everett) na nedaleké panství. Nevěra však není na anglickém venkově zrovna přijatelnou normou a paní domu, kterou ztvárnila známá Emily Watsonová, musí učinit vše proto, aby její starší manžel (Tom Wilkinson) nenabyl žádného podezření. Snímek zaujme nejen pečlivě vykreslenými postavami a hereckými výkony, ale i výborně vygradovaným dějem. (FebioFest 2006)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

22:15 - 22:39

16 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Kafka

21:55 - 22:45

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:05

51 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

21:40 - 22:50

51 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama